ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ | «ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ … ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΝΗΘΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ, ΕΙΠΕ ΑΝΗΘΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ»
Αντώνης Κασσιμάτης (Δημοτικός Σύμβουλος «ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ)

«Δεν έχουμε αντιπαράθεση, με τον κ.Ακτύπη, είναι έξαλλου και εύκολος αντίπαλος και εννοείται ότι απαντάμε στα ζητήματα γι α τη Ζάκυνθο
Μας έχει αφιερώσει δύο εκπομπές,  άρα η κριτική μας τον αγγίζει.
Σήμερα είναι ιστορική επέτειος του πολυτεχνείου,  που ουσιαστικά έχει σφραγίσει τη μεταπολιτευτική δημοκρατία στη πατρίδα μας.
Πραγματικά έχει πάρει τη θέση του, στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας.                                                                                                
Δυστυχώς η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη μετέτρεψε τη σημερινή επέτειο,  με το κλίμα αυταρχισμού, την κατάφορη καταστρατήγηση συνταγματικών λειτουργιών , αλλά ,και με αυτό που ακολούθησε σήμερα με το  όργιο καταστολής και βίας, σήμερα τίμησε τους δικτάτορες . Σήμερα θα ένιωθαν δικαιωμένοι, μέσα από τους τάφους τους. Σήμερα η κυβέρνηση τίμησε όλους εκείνους τους δικτάτορες,.. πραγματικά μπορεί να είναι περήφανη.
Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο…. Με την αναστολή δημοκρατικών λευτεριών ,  πήραν το μάθημα τους.
Η επέτειος του πολυτεχνείου,  γιατί ο κ.Ακτύπης είναι και ιστορικά αγράμματος,  δεν είναι επέτειος όπως η 28η  Οκτωβρίου  . Τιμάται και γιορτάζεται με διαφορετικό τρόπο  .                         
Είναι κάτι διαφορετικό, αλλά προφανώς στο μυαλό του ο κ.Ακτύπης μπερδεύει πράγματα. Δεν εορτάζει το κράτος, το πολυτεχνείο το τιμούν ο λαός και οι φορείς. Η κάθε φορά δεν είναι μόνο μία ανάμνηση σε αυτό που έγινε πριν 47 χρόνια. Συμπυκνώνουν κάθε φορά τα αιτήματα που η κάθε πολιτικής συγκυρίας μαζεύει. Δεν είναι μία επίσημη εθνική γιορτή. Και οι εθνικές επέτειοι έχουν την ιστορική τους αξία, αλλά τείνουν να χάσουν το περιεχόμενο τους…
Μάλλον μπερδεύει στοιχειώδη πράγματα, ο κ.Ακτύπης. Στη πράξη, τα δημοκρατικά κόμματα  συμμετείχαν στον εορτασμό του πολυτεχνείου , και επειδή βρισκόμαστε σε περίεργες μέρες και στο όνομα της πανδημίας, μπορούμε  να δούμε πολλά πράγματα. Είναι επικίνδυνη η άρση συνταγματικών ελευθεριών. Τόσο μ ε τον τρόπο  που ο ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε  να τιμήσει  πραγματοποιώντας μια εκδήλωση,  αλλά και με τη παρουσία άλλων στους δρόμους, τηρώντας τα μέτρα, απέδειξαν ότι θα μπορούσε να εορταστεί φέτος,  χωρίς το όργιο  καταστολής και καταπιέσεις. Υπήρξαν και φωτογραφίες αστυνομικών,  που μετά , χωρίς μάσκες έβγαζαν selfless… αυτή είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τους διαδηλωτές τους χτυπούσαν και τους έβαζαν κάτω χωρίς μάσκες.
Στην αδυναμία που έχει η κυβέρνηση στην οικονομική κρίση , έβγαλε την καταστολή του άρθρου. Ο συμβολισμός είναι κάτι που  πάει στη συνείδηση της κοινωνίας.
Αυτό που γινόταν τόσο  καιρό στα λεωφορεία ήταν λιγότερο επιβαρυντικό; Τα σχολεία που στοιβάζονται; Τα εκατομμύρια τουριστών που ήρθαν χωρίς τεστ; Δεν τα αφήνει αυτά η κυβέρνηση και ο κ Μητσοτάκης,  αλλά και αυτοί που έρχονται πίσω τους να τους υπερασπιστούν και αναφέρομε και  στο βουλευτή τον κ.Ακτύπη.
Η κυβέρνηση επειδή έχει αποτύχει τραγικά και στην υγειονομική και στην οικονομική κρίση, προσπαθεί να αλλάξει αντζέντα. Και προσπαθεί, στον όνομα της κοινωνίας και να τα αφήσει αυτά ο κ. Ακυτπης. Νομίζει ότι η κοινωνία είναι ευχαριστημένη; Πλανάται πλάνη οικτρά. Μετά από αυτά που είπε σήμερα και την Κυριακή  στις εκπομπές σας, δεν είπε ανήθικα ψέματα, αλλά είπε ανήθικα ψέματα κατά συρροή και δε θα μας κουνάει το δάχτυλο.
Είπε ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Βεβαίως, αλλά γιατί στο β΄ κύμα η χώρα μας είναι σε αυτή τη τραγική κατάσταση,  σε σχέση με το α κύμα; τι φταίει;
Οι δείκτες θνησιμότητας συγκρινόμενες με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες,  υπάρχουν 12 που έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Κύπρος Εσθονία, Λετονία ,Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία,  Αυστρία. Δεν μπορούν λοιπόν να μας λένε,  πως ότι συμβαίνει παντού, συμβαίνει και εδώ.
Επίσης μας δείχνουν εικόνες από χώρες που είναι χειρότερες από εμάς. Τις 12 μικρές που έχουν καλύτερους επιδημιολογικούς δείκτες; Τα ξέρει αυτά ο κ.Ακτυπης; να του δείξουμε το site;
Ισχυρίστηκε ότι έκαναν ότι είπαν οι επιστήμονες. Αλήθεια; Τότε γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα τα πορίσματα τους;. να τα αφήσει αυτά ο κ.Ακτύπης.
Είπαν ότι και η επιτροπή λοιμοξιολόγων ζήτησαν την απαγόρευση των συναθροίσεων.  Επίσης είπε ότι κάποιοι , χαίρονται που υπάρχουν κρούσματα.  Μας κουνούσε το χέρι ότι ήμασταν  υπεύθυνοι για τους 40  που σε ένα χρόνο πέθαναν από τη γρίπη. Είπε πως κανείς δεν τους έκανε καμία πρόταση για τον άνοιγμα του τουρισμού. Αλήθεια; Γι αυτό είναι φθηνός και εύκολος… Δεν άκουσε, ότι πρέπει ν α ανοίξει εφόσον γίνει προ 72 ωρών τεστ;  Ποτέ δεν το άκουσε; Αρχίζω να ανησυχώ,   για το τι αντιλαμβάνεται ο κ.Ακτύπης.  .
Επειδή είπε για άλλους κόσμους ,  αλήθεια σε ποιόν κόσμο βρίσκεται;
Το παραμύθι της θωρακισμένης  Ζακύνθου, το έπαιξε όταν άνοιξε ο τουρισμός.
Η ΜΕΘ είναι σημαντικό βήμα,  που έγινε μέσα στην πανδημία,
Το πρόβλημα της πανδημίας είναι θέμα μέτρων δημόσιας υγείας. 
Άρχισαν τα κρούσματα, μπήκαμε σε πορτοκαλί και μετά κόκκινο
Θυμάται πως τελείωσε η τουριστική περίοδος στη Ζάκυνθο;
Το ηφαίστειο του τουρισμού εξεράγη. Για δώστε τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμοξιολόγων.
Για το ζήτημα του νοσοκομείου,δεν είναι μόνο ενός νοσοκομείου θέμα. Το ΕΣΥ, πιέζεται. Υπάρχουν περιοχές που δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ και δυστυχώς έχουμε καθημερινά παραγωγή ανθρώπων που χρειάζονται   διασωλήνωση.
Ήδη έχει αρχίσει να είναι υπαρκτό το φάντασμα του Μπέργκαμο σε ορισμένες πόλεις.
Τι μας λέει τώρα; Τι θέλει να μας πει; Γιατί βγαίνουν τότε οι συνδικαλιστές στα νοσοκομεία και κραυγάζουν ότι δεν έκαναν τίποτα στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Πανηγυρίζει ότι σε αυτές τις συνθήκες θα έρθει ένα ς γιατρός. Θετικό είναι αλλά δεν θα λύσει τις ανάγκες. Μη μου κρύβεται ο κ. Ακτύπης
Να κάνουμε ένα στρογγυλό τραπέζι και μη μου κρύβεται και να μου κουνάει το δάχτυλο.
Προσπαθούν να δώσουν κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς.  Αν χρειαστεί θα το κάνουν. Η συντεταγμένη    πολιτεία, πρέπει να ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας.
Πρέπει να είναι προσεκτικός, γιατί ότι έκλεισαν τα χειρουργεία Ζακύνθου  δεν ήταν δημοκρατία. Είναι ελεγχόμενος και να μη μιλάει δημόσια…».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent