ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Στον απόηχο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου – Μηνύματα με αποδέκτες …

«ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ» - ΝΑΥΑΓΙΟ «ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΥΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ,ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ»

Διονύσης Ρένεσης (Δ.Σ – «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»)

«Παρακολουθούσαν πολλοί , χαράς το κουράγιο τους. Εμείς που ήμασταν υποχρεωμένοι να είμαστε, φύγαμε με πονοκέφαλο. Δύο ημέρες επί τέσσερις ώρες και  2 θέματα. Στην ουσία δε βγήκε κανένα αποτέλεσμα. Καταφέρουν δημοτική αρχή και πρόεδρος να τορπιλίζουν το δημοτικό συμβούλιο. Τέτοια κατάσταση δεν την περίμενα. Από τη μικρή εμπειρία μου σε συσκέψεις μου φαινόταν απλό.
Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μεταξύ μας . Υπάρχουν διαφορές. Την κύρια ευθύνη φέρει η δημοτική αρχή, γιατί έρχονται θέματα να συζητηθούν χωρίς να μας έχουν δώσει πριν εισήγηση, για να έχουμε σφαιρική εικόνα και να έχουμε προετοιμαστεί.
Χθες ο πρόεδρος , επέτρεψε σε ένα δημοτικό σύμβουλο, να τοποθετήσει επί μισή ώρα και άλλη μισή ώρα ο σύμβουλος της παράταξης. Δεν γίνεται να παίρνουμε το λόγο και να μιλάμε   επί μισή ώρα, χωρίς να μας διακόπτει το προεδρείο
Εμείς αυτό που προσπαθούμε, μπορεί να μας χωρίζει άβυσσος με την πολιτική της κάθε δημοτικής αρχής,  είναι να ακουστούν τα επιχειρήματα της κάθε παράταξης, για να βγουν συμπεράσματα. Να μπορεί  ο κόσμος να καταλάβει, τι συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε χαπάκια στο τέλος κάθε δημοτικού συμβουλίου.
Μπήκαμε σε αυτόν τον αγώνα με τη λαϊκή συσπείρωση, χωρίς να κρύψουμε τι πρεσβεύουμε. Εκλεγόμενοι δεν πάμε να κάνουμε σοσιαλισμό στο δήμο Ζακύνθου.
Τη στιγμή που υπάρχει η πανδημία , που χιλιάδες ζακυνθινοί δεν έχουν δουλέψει όλο το καλοκαίρι, δεν είναι δυνατόν να τους φορτώνει ο δήμαρχος ,ότι αυτοί φταίνε για τη κατάσταση της ΔΕΥΑΖ.
Δεν περιμένω ευαισθησία. Από πέρυσι που εκλέχτηκε,  κάθε άλλο, παρά ευαισθησία έχει δείξει. Το πρώτο που έκανε ήταν , να κλείσει το ΚΕΠ στον Άγιο Λουκά και οι πολίτες να πηγαίνουν στο ΞΕΝΙΑ. Επισκέφτηκα το ΞΕΝΙΑ και αυτό που αντίκρισα ήταν τρομακτικό. Σε καιρό πανδημίας οι υπάλληλοι ήταν στοιβαγμένοι, δεν υπάρχει καθαριότητα, γιατί δεν υπάρχει καθαρίστρια και έβλεπα τον κόσμο ουρά μέχρι το δρόμο ,για να εξυπηρετηθεί.
Βλέπουμε και τη δομή της κακοποίησης  γυναικών , στους παιδικούς σταθμούς, στο ΚΑΠΗ που θέλει να το κλίσει. Πραγματικά θα έπρεπε αυτή τη περίοδο, ν α υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη δημοτική αρχή και όχι να είναι θέμα το ναυάγιο που κι εκεί δεν τους ενδιαφέρει η ασφάλεια των επισκεπτών. Βλέπουμε ότι κρύβονται πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Δεν νομίζω ότι η μομφή που κατέθεσε ο κ.Ξένος για τον πρόεδρο, είναι κάποια λύση, χωρίς να πάρω θέση. Ευθύνη έχει και η δημοτική αρχή και όχι μόνο ο πρόεδρος. Πρώτα από όλα, να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να φέρουν εισηγήσεις . Όλοι το έχουμε δει τι έχει συμβεί και με τις παραιτήσεις των δικών του συμβούλων.
Το πρόβλημα που έχουν οι άλλες παρατάξεις, είναι ότι είναι εγκλωβισμένες, σε μια συγκεκριμένη πολιτική. Αυτή η πολιτική έχει στόχο  ,το   τι κόστος και τι όφελος  έχουν. Επειδή είναι  πάρα πολλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, συμφέρει και αυτή η κατάσταση ώστε ο κόσμος να μη μπορεί να μιλάει, ελευθέρας.
Στο συμβούλιο της Τετάρτης, είχε την ανασύσταση του προϋπολογισμού. Μέσα σε αυτό υπάρχει και ένα ποσό 420.000 από τα χρήματα για το κορωνοιο, για υπογειοποίηση των κάδων, κάτι που είναι άχρηστο αυτή τη στιγμή. Αυτό λοιπόν το συγκεκριμένο, που θεωρούμε είναι ότι μας κοροϊδεύει, και  θα χρειαστούν χρόνια. Αυτή την απόφαση της αναμόρφωσης, την ψήφισαν στην οικονομική επιτροπή η παράταξη του Αρμένη και στο δημοτικό συμβούλιο έλεγαν άλλα.
Το έργο που θέλουν να κάνουν πάνω στο ΛΙΒΑ, που θα στοιχίσει γύρω στα  20 εκατομμύρια, είναι καταστροφικό . Όταν λειτουργήσει το εργοστάσιο, θα λειτουργήσει ενάντια στην ανακύκλωση. Πως οι κάδοι τώρα, θα βοηθήσουν στο κορωνοιό ή στην ανακύκλωση.
Όλα απορρέουν από τους εργολάβους και τις επιχειρήσεις , επάνω στις πλάτες των ζακυνθινών.
ΝΑΥΑΓΙΟ
Υπάρχουν πολλά συμφέροντα στη περιοχή. Με το φύλο συκής και τη μεγάλη πρεμούρα ότι ενδιαφέρονται για το δρόμο διαφυγής, καλύπτονται. Δεν έχουν την ίδια πρεμούρα για το Κερί που κόντευε να καεί το χωριό, ούτε για το θέμα της πυρασφάλειας επάνω στο ΛΙΒΑ. Γι αυτό επιμένουμε ότι ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει , ότι η κουβέντα γίνεται για χάρη των μεγάλων επενδυτών, για να εκμεταλλευτούν την περιοχή. Το θέμα είναι ότι οι κύριοι υπεύθυνοι γι αυτή τη κατάσταση, που  ευθύνονται είναι  οι κυβερνήσεις.
Δυστυχώς, ο λες οι παρατάξεις, στηρίζουν αυτή τη πολιτική και είναι εγκλωβισμένοι να ακολουθούν αυτό το δρόμο.
Μια χαρά τα βρίσκουν. Τις  αποφάσεις για τα σκουπίδια, μια χαρά τις πήραν.
Μια δημοτική αρχή το πρώτο πράγμα που βλέπει, είναι να είναι μπροστά σε όλα τα προβλήματα του ζακυνθινού λαού. Είναι ανεπίτρεπτο το νοσοκομείο να είναι υποστελεχομένο και τα κέντρα υγείας να έχουν κλείσει  ,που θ α έπρεπε να είναι σημαία. Δυστυχώς δεν διεκδικεί η δημοτική αρχή. Μέχρι και η αντιπολίτευση σε συμβούλιο που είχε έρθει ο βουλευτής του έδινε συγχαρητήρια, για το τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, τη στιγμή που τα παιδιά μας, πήγαιναν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, στα λεωφορεία …
Στο   αδιέξοδο της καθημερινότητας, η μόνη διέξοδος είναι, να οργανωθεί ο κόσμος… για το δημοτικό συμβούλιο αυτό που πρέπει να γίνει,  είναι να καταλάβουν, ότι αυτό που γίνεται είναι και κατά τους.
Εμείς θα πιέσουμε, θα δούμε πως μπορούμε να κινηθούμε και να κάνουμε και άλλα πράγματα , ώστε να ακούγονται και οι φωνές των πολιτών.
Στη πλατεία Αγίου Λουκά με ένα υποσταθμό που θέλει να βάλει η ΔΕΗ ,ήταν ο άνθρωπος σε 2 συνεδριάσεις και το θέμα δεν συζητήθηκε. Τι φταίει ο άνθρωπος; Είναι σημαντικό για τους κατοίκους του Άγιου Λουκά, γιατί υποβαθμίζεται η περιοχή.
Τέτοια θέματα, έχουμε προτείνει στο προεδρείο, να μπαίνουν σε προτεραιότητα».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent