ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Αντώνης Νικολουδάκης (Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου)

«Αυτό που ζούμε είμαι το επόμενο βήμα από τη πρώτη φάση της πανδημίας που περάσαμε το καλοκαίρι . Βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας για την επόμενη σαιζόν.
Το ότι ανακοινώνονται εμβόλια, που θα μπουν σε ενέργεια , είναι ανακουφιστικό και παρηγορητικό.
Με την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών, θα αλλάξει το σκηνικό, ο πολίτης θα νιώσει ασφάλεια για να ταξιδέψει. Θα σημάνει αναστροφή σε ότι πέρασε ο τουρισμός. Σίγουρα δεν θα επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2019, θα είναι όμως καλό να πετύχουμε επίπεδα του 60% του  2019.
Παρά τη θετική προοπτική ο τουρισμός καρκινοβατεί και βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί. Έχουμε τη πρόσφατη εξέλιξη που η TUI, επέβαλε μονομερή παύση πληρωμών, μέχρι Μάρτιο και Απρίλιο. Είναι απαράδεκτη και καταχρηστική εξέλιξη, που τιμωρεί τους επαγγελματίες που άνοιξαν φέτος .Το πρόβλημα είναι τεράστιο, για να μη μιλήσουμε για την αβεβαιότητα που υπάρχει. Αντίδραση από την κυβέρνηση χρειάζεται να υπάρξει.
Ζήτησα   από την κυβέρνηση,  να απαιτήσει την πληρωμή   με προείσπραξη, μέσω των τραπεζών. Θα ήταν θαρραλέα κίνηση   από την κυβέρνηση. Δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη. Παράλληλα όμως είδαμε από το υπουργείο τουρισμού, μία στάση κάπου στη μέση. Αυτό που μας είπε το υπουργείο τουρισμού, ήταν ότι έχει περιορισμένους τρόπους να παίξει. Διαφωνώ,  γιατί συνεργάστηκε με τη TUI , χρηματοδοτώντας το διαφημιστικό της . Από τη στιγμή που διέθεσε κονδύλια για να στηρίξει το πρόγραμμα , έχει τη δυνατότητα.
Μιλάμε αυτή τη στιγμή, για κατάσταση απόγνωσης, στην οποία έρχονται οι επιχειρηματίες που έβαλαν πλάτη να στηριχτεί ο τουρισμός.
Καμία απολύτως κίνηση δεν έκαναν οι σύλλογοι ξενοδόχων. Βλέπουμε μαξιμαλιστικές συζητήσεις,  χωρίς ουσία και από τη κλαδική ηγεσία του τουρισμού και από τους συλλόγους ξενοδόχους… να απευθύνουν μια επιστολή και να απαιτούν από τον εγκληματικό αυτό tour operator,  να προχωρήσει στη κάλυψη των υποχρεώσεων του».

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ|

«Ευχολόγια της πρόσφατης δήλωσης …
Η ιδέα του οργανισμού τουρισμού, είναι κάτι που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια.
Παρά τα ευχολόγια, σήμερα δεν υπαρχή ούτε ένας στην Ελλάδα που να είναι  σε λειτουργία. Έχουν παύσει τη λειτουργία λόγω αποτυχίας.
Δεν υπάρχει ένα επιτυχημένο παράδειγμα, ώστε κάποιος να το δει και να προχωρήσει. Πρέπει να έχει πραγματικά κίνητρα, την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου και να μην είναι κουβέντες για τις κουβέντες.
Μέχρι σήμερα αλλά ακόμη  και σήμερα,  όσοι έχουν προτείνει δημοσίως τη λειτουργία του, την πρότειναν με τη φιλοσοφία να πληρώνει ο Δήμος και να διοικούν άλλοι.
Όποιος θέλει , είναι ευπρόσδεκτος να προχωρήσει, να διαθέσει τα κεφάλαια  και να διοικήσει».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent