ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ COVID19| «Σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στη Ζάκυνθο, 50 γιατροί εμβολιάστηκαν ήδη, ο πρώτος άνθρωπος ήταν η σύζυγος μου που είναι δ/ντρια στο νοσοκομείο. Έδωσε το παράδειγμα πρώτη, για να δώσει κουράγιο , κάτι που δεν χρειάζεται»
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ COVID19| «Το Γ.Ν ΖΑΚΥΝΘΟΥ, το πρώην ΙΚΑ και το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ»
  • ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ| «Σίγουρα μικρολαθάκια, παλινωδίες και καθυστερήσεις, υπήρξαν και υπάρχουν όποιος και να κυβερνούσε. Όμως , δεν έχω ακούσει και καμία διαφορετική γραμμή»
 ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου & Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου)
«Εύχομαι να  πάνε  όλα καλά με τον εμβολιασμό και έτσι να λήξει αυτή η μάστιγα της εποχής μας.
Για όσους σκέπτονται σεβαστή η σκέψη και ο προβληματισμός τους. Όμως αν επιμένουν κάποιοι, σε κάποια πράγματα, είναι ή στη σφαίρα της  βλακείας ή στη σφαίρα της σκοπιμότητας.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα εμβόλια, είναι ασφαλή, δεν υφίσταται θέμα από αυτά που οι συνομωσιολογίες αναφέρουν. Προβλήματα δεν έχουν αναφερθεί, κάποια ίσως ήπια παρενέργεια  αν έχει υπάρξει , είναι  σε ποσοστό 1,115 στο εκατομμύριο. Δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στη Ζάκυνθο, 50 γιατροί εμβολιάστηκαν ήδη, ο πρώτος άνθρωπος ήταν η σύζυγος μου που είναι δ/ντρια στο νοσοκομείο. Έδωσε το παράδειγμα πρώτη, για να δώσει κουράγιο , κάτι που δεν χρειάζεται.
Είμαι θετικά προσκείμενος στο εμβόλιο, περιμένω και τη δική μου σειρά να εμβολιαστώ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων ιατρών.
Εδώ έχουν εμβολιαστεί πολιτικοί  μας. Δηλαδή Είμαστε όλοι αυτοκτονικοί και θέλουμε να γίνουμε και αυτόχειρες;
Στην αρχή ήταν ο κόσμος στην άγνοια και σε αυτά που άκουγαν από τους αρνητές του εμβολίου ή τους αρνητές της πανδημίας, και ενώ οι νεκροί είχαν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια παγκοσμίως. Δεν μπορεί κάποιος να μπει στο μυαλό τους. Εκείνο που εισέπραττα εγώ, ήταν επιφυλακτικότητα, που σιγά- σιγά όμως,  έσβηνε.
Θα είναι και το νοσοκομείο μας εμβολιαστικό κέντρο, ένα από τα τρία του νησιού. Θα είναι και το πρώην ΙΚΑ και το Κέντρο Υγείας Κατασταρίου.                                                                                                                                                     
Έχει συσταθεί τοπικά, μία επιτροπή επιστημόνων και ειδικών και το οποιοδήποτε πρόβλημα ή προβληματισμός που κάποιος έχει, θα τον συζητάει με το γιατρό. Αντενδείξεις δεν υπάρχουν, εκτός κι αν υπάρχει στο ιστορικό, κάποια σημαντική αλλεργία.
Οι παρενέργειες είναι εκείνη τη στιγμή, γι αυτό παραμένει το άτομο που εμβολιάζεται, στο κέντρο για παρακολούθηση και ενδεχομένως και μάλιστα σπανιότατα, μπορεί  κάτι να υπάρξει στις πρώτες ώρες. Οι όποιες παρενέργειες είναι αντιμετωπίσιμες. Είναι παρενέργειες, όπως κάνουν όλα τα εμβόλια. Αν θα κάνει κάποια σημαντική παρενέργεια και αυτή είναι αντιμετωπίσιμη. Θα δοθεί το αντίδοτο.
Το εμβόλιο είναι ασφαλές, όπως και η διαδικασία που γίνεται. Θα πρέπει άπαντες να πάνε να το κάνουν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μάσκα  είναι το υπ αριθμόν 1 μέτρο ασφαλείας. Θα χρειαστεί για τους επόμενους μήνες, μέχρι να περάσουμε κάποιους μήνες  και θα πρέπει να αποφεύγουμε τη συνεύρεση μας σε κλειστούς χώρους, γιατί η πιθανότητα μετάδοσης δεκαπλασιάζετε. Μέχρι να φτάσουμε Μάιο, Ιούνιο, ώστε να μπούμε σε ανοσία της τάξης του 70% του πληθυσμού, θ α πρέπει να προσέχουμε. Μένει να παρακολουθούμε για πόσο χρονικό διάστημα θα κρατήσει η ανοσία για να δούμε πως θα κάνουμε τα εμβόλια.
Καλό είναι λοιπόν, να προσέχουμε. Το τι συνέβη τη περίοδο των εορτών θα έχουμε τα στοιχεία στις 20 του μηνός περίπου. Θεωρώ ότι κάποια έξαρση θα υπάρχει, αρκεί να μην είναι μεγάλη.
Οι μεταλλάξεις δεν είναι πιο σοβαρές από το ήδη γνωστό στέλεχος. Είναι περισσότερο μεταδοτικό αλλά λιγότερο επικίνδυνο, όσο αφορά τη συμπεριφορά του. Θα συμπεριληφθεί και αυτό, μέσα στα εμβόλια και θα καλύπτεται.
Ζω στην ίδια κοινωνία που αγαπάω και  με αγαπάει και ποτέ δεν θα έδινα λάθος συμβουλή. Γίνεται με ασφαλή τρόπο και να πάνε άπαντες να το κάνουν, ώστε να απολαύσουμε το καλοκαίρι. Στην ανθρωπότητα όλες οι πανδημίες εξαλείφτηκαν μόνο με τα εμβόλια. Αλλοίμονο αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Πάντα υπήρχε ένας σκεπτικισμός... Όμως είναι ιδεολογίες και τίποτα άλλο.
Ήδη η επιστήμη έχει καταφέρει και έχει εντοπίσει κάποια φάρμακα τα οποία δεν τα γνώριζε και που σε μεγάλο βαθμό μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές της νόσου. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι με υποκείμενα νοσήματα, που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Όμως μέρα με τη μέρα όλα εξελίσσονται. Επομένως τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα αρκεί να υπάρχει η πρόληψη. Στην ιατρική πρέπει να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε. Πρέπει να είναι υπεύθυνοι για την οικογένεια τους , τους συνάνθρωπους τους και να αποφεύγουν συνεύρεση σε κλειστούς χώρους.
Σίγουρα μικρολαθάκια, παλινωδίες και καθυστερήσεις, υπήρξαν και υπάρχουν όποιος και να κυβερνούσε. Όμως , δεν έχω ακούσει και καμία διαφορετική γραμμή. Η κάθε κυβέρνηση βαδίζει σε ένα τεντωμένο σχοινί. Από τη μία η υγεία, από την άλλη είναι η οικονομία. Τώρα άνοιξαν τα δημοτικά σχολεία. Εγώ αν τηρηθούν τα μέτρα συμφωνώ, διότι θα πρέπει να μετρήσουμε και την άλλη παράμετρο, του προβλήματος των μικρών παιδιών , που όταν κλείνονται σπίτι , υπάρχει καθυστέρηση στην ανάπτυξη τους.
Έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία, γιατί υπήρχε επιβάρυνση στη ψυχική τους υγεία. Τα μικρά παιδιά είναι και περισσότερο θωρακισμένα στο να  νοσήσουν. Όμως να συμβάλουν και οι γονείς. Όχι να μαζεύονται στο σχόλασμα για να πιάσουν κουβέντα … πρέπει να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις, γι αυτό είναι σωστό η ομαδοποίηση με διαφορετική είσοδο και έξοδο στο σχολειό. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και όχι να θέλουμε ο καθένας μας,  έναν αστυνομικό να μας εποπτεύει.
Δεν είδαμε τα ρεβεγιόν στις γιορτές; Έχουμε παραδείγματα και στη Ζάκυνθο…
Ένα από τα λάθη ήταν τα 9 άτομα που είπε η επιτροπή. Κι εγώ έκανα γιορτές με τη γυναίκα μου και ένα γιο μού, δεν μπορούσα να καλέσω άλλους συγγενείς; Όταν λέμε θα τηρούμε τα μέτρα θα τα τηρούμε.
ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ».
  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent