ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ| «Γρήγορη υλοποίηση των παρεμβάσεων ... πρέπει ο Δήμος να γίνει πιο γρήγορος … δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα να ξεκινήσει.Δεν έχει νόημα, το χρήμα να είναι σε ένα ταμείο. Πρέπει να κινείται… όταν συσσωρεύεται υπάρχει δυστυχία παντού!»
  • «Νομίζω ότι η ατομική ευθύνη των γονέων, πρέπει να είναι σε υψηλό βαθμό, ώστε να μη χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.Την πρώτη ημέρα ήταν ικανοποιητικά όλα, δεν ήταν αυτό που παρατηρούσαμε το προηγούμενο διάστημα. Ευτυχώς λειτούργησε.Με τις καθαρίστριες δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
  • ΕΝΕΕΓΥΛ «Συντάσσεται η μελέτη του ΕΝΕΕΓΥΛ αυτή τη στιγμή και αν  το τρέξουμε μέσα στο καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το κτίριο για την μεταστέγαση του . Το υπόστεγο για το υπάρχον κτίριο θα συζητηθεί την Πέμπτη»

 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων των μαθητών Ζακύνθου)

«Η ένωση έστειλε μία ανακοίνωση και ζητούσαμε να τηρηθούν κάποια πράγματα για την ασφάλεια των μαθητών και στη συνέχεια των γονέων τους.
Εκεί έχουμε αναγράψει και το να μην υπάρχει συνωστισμός έξω από τα σχολεία.
Είναι παρατήρηση όχι μόνο της ένωσης αλλά και της κυβέρνησης. Είναι απόφαση της ένωσης που μεσολάβησε ο πρόεδρος , εγώ,  ώστε να υπάρξει έλεγχος από την αστυνομία και αν δεν τηρούνται τα μέτρα, εν συνεχεία να προβεί σε πρόστιμα. Δεν είναι απόφυση του Γεωργάνου αυτό, αλλά, της Ένωσης.
Είχαμε προτείνει και όσα σχολεία είχαν 2η έξοδο να χρησιμοποιηθεί και για είσοδος και για έξοδος.
Νομίζω ότι η ατομική ευθύνη των γονέων, πρέπει να είναι σε υψηλό βαθμό, ώστε να μη χρειαστεί η παρέμβαση   της αστυνομίας.
Την πρώτη ημέρα ήταν ικανοποιητικά όλα, δεν ήταν αυτό που παρατηρούσαμε το προηγούμενο διάστημα. Ευτυχώς λειτούργησε.
Με τις καθαρίστριες δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Είχαμε μιλήσει μ ε το κ.Σπίνο και μου είπε ότι για την α/βαθμια δεν υπάρχει κανένα θέμα. Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί αν υπήρχε θα μου το είχε αναφέρει ο κ.Αγγελούσης.
Όπου υπάρχει πρόβλημα, ή αν προκύψει, ο κ.Σπίνος μου ξεκαθάρισε ότι  θα το λύσει αμέσως. Βέβαια οι 3 ωρες συμβάσεις, δεν έγιναν  ακόμη full time,  όπως καλύπτονται οι ανάγκες.
Συνεργαστήκαμε, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες , για να μπουν μέσα οι μαθητές με ασφάλεια.  480 εκπαιδευτικοί, πέρασαν τα τεστ  και μαζί και οι  καθαρίστριες ακόμη και οδηγοί ταξί που μεταφέρουν μαθητές και υπεύθυνοι κιλικίων.
Θα έπρεπε το υπουργείο παιδείας να είχε επιβάλει σε όλους τους εκπαιδευτικούς να κάνουν το τεστ. Εδώ ήταν σε υψηλό επίπεδο η ευθύνη που έδειξαν και ήρθαν οι περισσότεροι.
Υπήρχε μία ολιγωρία της κυβέρνησης    που το άφησε στην ευχέρεια του κάθε εκπαιδευτικού.
Έπρεπε να είναι πιο κάθετη. Όπως κάνει το lockdown , έτσι έπρεπε , να έχει υποχρεωτικό και το τεστ. Ο δήμος και η περιφέρεια τοπικά,  ανταποκρίθηκαν ευτυχώς και έγιναν τα rapid test.
Χθες έγιναν 84 στο ειδικό σχολείο Μπόχαλης και ήταν όλα αρνητικά. Είχε πάει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο γι α τη κοινωνια της Ζακύνθου.
Κανένας εκπαιδευτικός ή εμπλεκόμενος με τη παιδεία δεν μπορεί να είναι χωρίς τεστ. Έπρεπε να είναι υποχρεωτικό.
Το ζήτημα είναι η προσέλευση, να μη χαλάσουμε τη θετική εικόνα που έχουμε . Δεν φτάνει να λέμε ότι όλα είναι καλά, θ α πρέπει και  να στηρίξουμε, αυτό το όλα καλά, γιατί κάποιοι δεν έχουν ατομική ευθύνη. Όλοι είμαστε ευάλωτοι και βλέπουμε τι γίνεται ανά τον κόσμο.
Σήμερα μίλησα με τον κ.Σπίνο, έχουμε προχωρήσει κάποια θέματα. Τώρα  ελέγχουμε τα καλοριφέρ σε 3 σχολεία.
Πρέπει να κινούμε συνάντηση να δούμε που βρισκόμαστε με τα κτιριακά… ευελπιστώ ότι θα γίνει την Πέμπτη.                                            
Το θέμα όμως είναι , ότι πρέπει να πηγαίνουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς, πρέπει να τρέξουμε τις πράξεις μας.
Γρήγορη υλοποίηση των παρεμβάσεων ... πρέπει ο δήμος να γίνει πιο γρήγορος … δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα να ξεκινήσει.
Δεν έχει νόημα, το χρήμα να είναι σε ένα ταμείο. Πρέπει να κινείται…όταν συσσωρεύεται υπάρχει δυστυχία παντού!
Το έχω ξαναπεί, η ασφάλεια των μαθητών και η υγεία  δεν μπορούν να περιμένουν.
Συντάσσεται η μελέτη του ΕΝΕΕΓΥΛ αυτή τη στιγμή και αν  το τρέξουμε μέσα στο καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το κτίριο για την μεταστέγαση του . Το υπόστεγο για το υπάρχον κτίριο θα συζητηθεί την Πέμπτη»
  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent