• «Το νοσοκομείο είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Υπήρχε μεσαίο ενδιαφέρον, όμως όσο περνάει ο καιρός το ενδιαφέρον αυξάνεται κατακόρυφα, και το ίδιο θα συμβεί και στην κοινωνία»
  • «Στη παθολογική κλινική αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 παθολόγοι του ΕΣΥ και 1 με σύμβαση ιδιώτη ενώ αναμένεται άλλος ένας ιδιώτης. Γίνονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου να πληρωθούν οι θέσεις, τόσο με μόνιμο προσωπικό όσο και με ιδιώτες»
  • «Δεν ξέρω τι επικαλείται ο κ. Καραΐσκος αλλά εμείς στο νοσοκομείο, είμαστε πλήρεις σε σύριγγες κλπ.»

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ (Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου)

«Παραλάβαμε τα εμβόλια τη Δευτέρα το απόγευμα και ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό από την Τρίτη.  Έχουν γίνει ήδη 100 εμβολιασμοί και αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση εμβολιασμού του προσωπικού.
Οι υγειονομικοί δίνουν τη πρώτη σημασία στο εμβόλιο, και  αυξάνεται καθημερινά το ενδιαφέρον .
Έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν προγραμματισμένα ραντεβού οι ευπαθείς ομάδες από 85 ετών και άνω.
Το μήνυμα είναι ότι μόνο αν εμβολιαστούμε τουλάχιστον στο 70%,θα βγούμε από αυτή τη κρίση, αποκτώντας την νόσο της αγέλης
Αφήνω τις συνωμοσίες στην άκρη. Το νοσοκομείο είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Υπήρχε μεσαίο ενδιαφέρον, όμως όσο περνάει ο καιρός το ενδιαφέρον αυξάνεται κατακόρυφα, και  το ίδιο θα συμβεί και στην κοινωνία.
Στη παθολογική κλινική αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 παθολόγοι του ΕΣΥ και 1 με σύμβαση ιδιώτη ενώ αναμένεται άλλος ένας ιδιώτης.
Γίνονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου να πληρωθούν οι θέσεις, τόσο με μόνιμο προσωπικό όσο και με ιδιώτες
Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να βλέπω βάση των μετρήσιμων γεγονότων. Έρχονται γιατροί , μας πλαισιώνουν και ιδιώτες, συνεχίζονται και  προκηρύξεις. Το νοσοκομείο είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πριν. Μιλάμε και πρακτικά. Η παθολογική είχε 4 γιατρούς όταν εμφανίστηκα εγώ. Τώρα είναι 4 και περιμένουμε άλλον ένα. Πάντα ο εχθρός του καλού είναι ο καλύτερος …. Η πορεία του νοσοκομείου είναι ανοδική …
Επειδή υπήρχε εφησυχασμός  στη κοινωνία, πρέπει να συνεχίσουμε να διατηρούμε τα μέσα ατομικής προστασίας. Έτσι προστατεύουμε, όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και την κοινότητα. Έχουν γίνει ιχνηλατήσεις, δεν είναι σε σημείο επικίνδυνο, όμως δεν εφησυχάζουμε. Το μυστικό είναι, συνεχής επαγρύπνηση.
Στο πρώτο lockdown, λειτούργησαν τα μέτρα,  γιατί υπήρχε ο φόβος. Τώρα ο κόσμος, έχει κουραστεί, όμως πρέπει  να σκεφτούμε, ότι ακόμη δεν έχουμε φύγει από αυτή τη σκόπελο.
Πρέπει να τηρούμε τα μέσα ατομικής προστασίας και να πιστέψουμε ότι έχουμε μπροστά μας τη λύση , που είναι ο εμβολιασμός.
Είναι η μόνη λύση, προκειμένου να βγούμε από αυτή τη κρίση.
Οι δόσεις που έχουν έρθει στο νησί μας, είναι τόσες ακριβώς όσες δήλωσαν οι υγειονομικοί στο α΄ κύμα. Αντίστοιχα θα μας έρθουν και οι δόσεις εμβολίων,  αυτών των υγειονομικών, που τώρα εκδηλώνουν ενδιαφέρον.
Το νοσοκομείο πρέπει να είναι εμβολιαστικό κέντρο, προσφέρει το υγειονομικό προσωπικό αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό, για να ανταποκριθεί. Όσο αφορά τα εμβολιαστικά κέντρα, θεωρώ ότι ένα κέντρο στις Βολίμες δεν θα είχε ωφέλεια. Είναι πιο πολύ, οργανωτικό το θέμα.
Δεν ξέρω τι επικαλείται ο κ. Καραΐσκος αλλά εμείς στο νοσοκομείο, είμαστε πλήρεις σε σύριγγες κλπ.».