ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Είναι μία σημαντική ημέρα η σημερινή, για το νέο ΦΟΔΣΑκαι είχαμε και 2 εξαιρετικές εξελίξεις. Η μια ήταν η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για το ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου( εργοστάσιο επεξεργασίας)  και η δεύτερη, η κίνηση δημοπράτησης της μονάδας της Κεφαλονιάς»
  • «Δε συμμετείχαν όλα τα μέλη , λάβαμε επιστολή κάποιων δημάρχων που είχαν εκφράσει τις αντιδράσεις τους , γιατί θεώρησαν ότι θίγονται, που δεν προχωρούν οι ίδιοι τις δημοπρατήσεις. Αντιδρούν σε όλα τα θέματα και έχουν αιτιάσεις απολύτως αβάσιμες. Προφανώς δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις. Από την επιστολή αποδεικνύεται και η άγνοια τους»
  • ΧΥΤΑ| «Εκπονείται μία μελέτη που επικαιροποιεί την παλαιότερη και στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης»


ΣΠΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας-Αντιπρόεδρος  Διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ)

«Είναι μία σημαντική ημέρα η σημερινή, για το νέο ΦΟΔΣΑ και  είχαμε και 2 εξαιρετικές εξελίξεις.
Η μια ήταν η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για το ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου και η δεύτερη, η κίνηση δημοπράτησης της μονάδας της Κεφαλονιάς.
Αποδεικνύεται, ότι ο νέος φορέας, τρέχει με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς. Δεν θα χαθεί χρόνος και βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση, με τη ΔΙΑΔΗΜΑ Α.Ε , σήμερα και ξεκινήσαμε τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου.
Δε συμμετείχαν όλα τα μέλη , λάβαμε επιστολή κάποιων δημάρχων που είχαν εκφράσει τις αντιδράσεις τους , γιατί θεώρησαν ότι θίγονται, που δεν προχωρούν οι ίδιοι τις δημοπρατήσεις. Δεν είναι όμως το ποιος θα εισπράξει τα συγχαρητήρια… όλοι υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό.  Αντιδρούν σε όλα τα θέματα και έχουν αιτιάσεις απολύτως αβάσιμες. Προφανώς δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις. Από την επιστολή αποδεικνύεται και η άγνοια τους. Είναι παθογένεια και πιστεύω ότι θα καμφθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα αυτές οι αντιρρήσεις και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε σε ένα κοινό στόχο.
Ιδιαίτερα Ζάκυνθο και Κέρκυρα είχαμε περιστατικά που μας εξέθεσαν.
Στόχος μας είναι, να ολοκληρώσουμε τις 2 δημοπρατήσεις, ακολουθεί της Κέρκυρας και ο νέος ΦΟΔΣΑ,  θα ασχοληθεί επίσης  και με άλλα θέματα, για να υπάρχει ενιαία πολιτική αντιμετώπισης. Στόχος μας  είναι και προσδοκούμε, η οικονομική μας ανάπτυξη και σύντομα να έχει αλλάξει το τοπίο, σε κάτι τελείως διαφορετικό.
Το υπουργείο ήθελε ενιαία αντιμετώπιση και βεβαίως θα κλείσουμε παλαιότερες πληγές, όπως ο ΣΚΟΠΟΣ στη Ζάκυνθο
Εκπονείται μία μελέτη που επικαιροποιεί την παλαιότερη και στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης.
Επισκέφτηκα το ΣΚΟΠΟ το καλοκαίρι, και πραγματικά, είναι κάτι που αποτελεί πολύ κακή εικόνα για τον επισκέπτη. Όσο για το περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί… πρέπει να κλείσει άμεσα, για τον πολιτισμό μας».