ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι στο νοσοκομείο τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά και είναι πλήρες από προσωπικό. Το μόνο πρόβλημα είναι το θέμα των ιατρών, ώστε να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις όπου έχουμε και τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αν γίνουμε και εμβολιαστικό κέντρο θα έχουμε μεγαλύτερες ανάγκες.
  • «Όσοι το επισκέπτονται βλέπουν τη διαφορά και τη βελτίωση που υπάρχει στο νοσοκομείο»
  • «Πάντα θα υπάρχουν ελλείψεις , προβλήματα, όμως γίνονται προσπάθειες και ιδιαίτερα από το Βουλευτή που προέρχεται από το Νοσοκομείο Ζακύνθου »


ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου)

«Από την αρχή της πανδημίας, σαν εργαζόμενοι, επειδή δεν είχαμε και την εμπειρία που τώρα έχουμε, πάντα ήμασταν προβληματισμένοι για το εμβόλιο. Υπάρχουν σίγουρα διαφορετικές απόψεις. Φτάσαμε σε σημείο να δούμε τι θα επιλέξουμε.
Εγώ ποτέ δεν είχα αμφιβολία και πάντα έλεγα από την αρχή, ότι θα το έκανα. Υπάρχουν εργαζόμενοι ακόμη, που έχουν ανησυχίες,  μήπως είναι πρόωρα , μήπως δεν έχει ελεγχθεί , μήπως δεν έχει δοκιμαστεί.
Βέβαια εγώ το έκανα χθες, δεν είχα κανένα πρόβλημα, όπως και κανείς άλλος δεν είχε
Κάποιοι εργαζόμενοι που δεν είχαν δηλώσει ότι θα το κάνουν, τώρα αρχίζουν και ενδιαφέρονται.
Το κλίμα γίνεται θετικό.
Πρέπει να μιλάμε και να ενημερωνόμαστε από τους ειδικούς και μόνο και όλα να μη μπαίνουν στο βωμό της πολιτικής.
Έχουμε φτιάξει πολύ καλό εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο. Ο καθένας μπορεί να ρωτήσει ότι χρειάζεται. Είναι ένα οργανωμένο σύστημα. Δύο ημέρες τώρα, που πραγματοποιούνται εμβολιασμοί, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Αμέσως μόλις το κάνεις, έρχεται και το ραντεβού για τη β΄ δόση.
Όταν πηγαίνεις στο εμβολιαστικό κέντρο, συμπληρώνεις φόρμα με προβλήματα υγείας, κάνεις συζήτηση για το ιστορικό σου με το γιατρό και ο γιατρός δίνει το ο.κ, αν θα προχωρήσεις στον εμβολιασμό ή όχι.
Αμέσως μετά σου έρχεται ηλεκτρονικά το ραντεβού για την επόμενη δόση.
Rapid test κάνουμε , σίγουρα μετά από κάποια άδεια, και ανάλογα αν χρειάζεται προχωράμε και σε μοριακό τεστ.
Όταν κάνεις το εμβόλιο, στο πρακτικό μέρος, δεν σημαίνει ότι μετά, δεν πρέπει να προσέχει κάποιος. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσει και μετά να τηρεί τα μέτρα προστασίας. Δε βγαίνουμε δεξιά και αριστερά και αρχίζουμε τις επαφές.
Αν κάποιος έχει πυρετό, σαφώς και δεν προχωράει ο εμβολιασμός, αν δεν το κρίνει ο γιατρός πρώτα. Υπάρχουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας.
Όλοι που έχουμε κάνει την α΄ δόση, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επαφές μας. Όταν φτάσουμε στη β΄ δόση θα δούμε πως θα είμαστε.
Τα υπόλοιπα για το αν πρέπει να το επαναλάβουμε και του χρόνου, ή πότε πρέπει θα μας τα πουν οι επιστήμονες.
Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι στο νοσοκομείο τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά και είναι πλήρες από προσωπικό. Το μόνο πρόβλημα είναι το θέμα των ιατρών, ώστε να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις όπου έχουμε και τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αν γίνουμε και εμβολιαστικό κέντρο θα έχουμε μεγαλύτερες ανάγκες
Γίνεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές. Όσοι το επισκέπτονται βλέπουν τη διαφορά και τη βελτίωση  που υπάρχει στο νοσοκομείο.
Πρέπει το νοσοκομείο να μείνει μακριά από πολιτικές αντιπαράθεσης όποιας μορφής. Πρέπει να το διατηρήσουμε σε καλό επίπεδο . Οι εργαζόμενοι δίνουμε το καλύτερο εαυτό μας. Όλοι οι ζακυνθινοί λίγο πολύ , περνάμε από το νοσοκομείο
Πάντα θα υπάρχουν ελλείψεις , προβλήματα, όμως γίνονται προσπάθειες και ιδιαίτερα       από το βουλευτή που προέρχεται από το νοσοκομείο.
Επειδή αύριο τελειώνει η α΄ φάση.   Στη β΄ φάση οι υγειονομικοί θα είναι περισσότεροι. Προτείνω και στον κόσμο να μη φοβάται και να το κάνει. Είναι το μόνο φως στο τούνελ για να βγούμε από το σκοτεινό δρόμο, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να κινηθεί πάλι η οικονομία που στενάζει.
Πρέπει να σηκώνουμε τείχος στην  πανδημία»