ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

  • «Ότι είχαμε υποσχεθεί το κάνουμε…».
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ| «Ήδη υπάρχει η μελέτη κατασκευής πεζοδρομίων από τα ΤΕΙ μέχρι την πόλη. Είναι ένα σημείο καρμανιόλα».
  • «Τα περισσότερα συγχαρητήρια, αξίζουν στους Ζακυνθινούς, γιατί έδωσαν πραγματικό αγώνα για να είναι σήμερα η Ζάκυνθος  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ  «ΕΚΤΕΝΩΣ» ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ  ΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
 
«Πραγματικά ξεπεράσαμε το κόκκινο, χάρη και  στη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας. Είχαμε πει ότι έχει γίνει ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και  δεν υπήρχε κάτι ορφανό.
Το σημαντικότερο ήταν ότι η ιχνηλάτηση ήταν ένα βήμα μπροστά και έτσι περιορίζαμε τα κρούσματα, δίναμε το χρόνο που χρειαζόταν ώστε να ελεχθεί και να μην υπάρχει επέκταση παραπέρα.
Είδαμε ότι ο κ.Χαρδαλιάς έκανε ειδική μνεία στους κατοίκους της Ζακύνθου και τους ευχαρίστησε. Είναι κάποια πράγματα που δε μπορούμε να τα δούμε με τη πρώτη ματιά, όμως έχει γίνει αγώνας. Τα περισσότερα  συγχαρητήρια, αξίζουν στους ζακυνθινούς, γιατί έδωσαν πραγματικό αγώνα. Έχουν δοκιμαστεί τα νεύρα μας και οι αντοχές μας, αλλά ανταποκρινόμαστε σε κάθε επίπεδο. Γι αυτό και η μνεία του κ.Χαρδαλιά, ήταν για τη Ζάκυνθο και μας κάνει περήφανους που εκπροσωπούμε τους ζακυνθινούς.
Ο εμβολιασμός στη Ζάκυνθο πάει αρκετά καλά, δεν είχαμε παρατράγουδα, όπως αλλού. Έχουμε ένα κενό με το εμβόλιο, αλλά θα δοθεί λύση τις επόμενες ημέρες. Τα 2 εμβολιαστικά κέντρα πάνε πολύ καλά, δεν έχουμε μεγάλα ποσοστά σε ανθρώπους, που δεν πάνε στα ραντεβού και το σημαντικότερο είναι, ότι το υπουργείο υγείας, έχει δώσει σαφείς οδηγίες, για το ποιοι έχουν προτεραιότητα να εμβολιαστούν.
  • ΕΡΓΑ- ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Δεν θα κοιτάξουμε να κάνουμε εξυπηρετήσεις το είπαμε και στην αρχή της θητείας μας και έχουμε σχεδιάσει ένα χάρτη με τα πιο επικίνδυνα σημεία του νησιού, ένα χάρτη με θανατηφόρα ατυχήματα. Δεν μας ενδιαφέρουν αν υπάρχουν ψήφοι, τα έργα δεν είναι ψηφοθηρικά. Είναι έργα που απαιτεί η κοινωνία. Είναι εντολή και της περιφερειάρχη, να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το νησί . Θα χρησιμοποιήσω το εμείς και  θα πω ότι με μπροστάρη την περιφερειάρχη θα κάνουμε ότι το καλύτερο. Στον Άγιο Δημήτριο έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις και δεν έχουμε τελειώσει. Θα γίνει μετακίνηση της εκκλησίας θα μεγαλώσει ο δρόμος, αμέσως μόλις βγει η άδεια. 
Το ότι υπάρχει ένα πρόβλημα σίγουρα υπάρχει και λύση. Δεν ακλουθήσαμε τον εύκολο δρόμο αλλά τον επίπονο. Συνεργαστήκαμε και με τον πρόεδρο Αγίου Δημήτριου και στο όνομα της ασφάλειας των πολιτών αγωνιστήκαμε για να δοθεί λύση. Τα χρήματα ήδη υπάρχουν και αναμένουμε την έγκριση από την πολεοδομία, να προχωρήσουμε στη διαπλάτυνση. Η λύση θα είναι όμως, η παράκαμψη του χωριού μετά την ολοκλήρωση της μελέτης έπειτα από μερικούς μήνες. Υπάρχουν και εδώ τα χρήματα. Μέχρι τώρα όλοι έταζαν , όλα ήταν λόγια. Στο δια ταύτα δεν έφτασε κανένας. Εμείς ξεκινάμε και φτιάχνουμε τα έργα. Στο Τραγάκι έχουμε φτιάξει τοιχία αντιστήριξης και έχουμε πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε. Στο δρόμο του ΚΤΕΛ με κάθε βροχή η λάσπη έφτανε στη παραλία και εμείς αυτό το πρόβλημα το λύσαμε.
Δεν είμαστε εδώ για να φωτογραφιζόμαστε αλλά για να δίνουμε λύσεις στον κόσμο. Αυτό κάνουμε, ότι είχαμε υποσχεθεί. Δεν χρειαζόμασταν χρόνο προσαρμογής και το λέγαμε, ήμασταν έτοιμοι.
Από την αρχή της θητείας είχαμε πολύ καλή συνεργασία τόσο με το πρόεδρο της κοινότητας Βασιλικού όσο και με το πρόεδρο του συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ. Έχω την τύχη και την ευλογία , να προέρχομαι από επιμελητηριακό φορέα. Πετύχαμε καλό συνδυασμό τώρα και μπορούμε να δίνουμε λύσεις ουσιαστικές. Κάναμε συζητήσεις και με  το Πέτρο Γιαννούλη  και με το Νίκο Βαρδακαστάνη  και πραγματικά,  κάνουμε έργα  που δεν τους τα είχαμε καν ανακοινώσει, γιατί ο Βασιλικός, είναι μία κοινότητα,  η οποία υπάρχει συγκέντρωση όλων των τουριστών του νησιού. Δεν υπάρχει τουρίστας που θα έρθει και δε θα πάει στο Γέρακα. Όσο αφορά τα πεζοδρόμια, ήδη έχουμε βγάλει τα τεχνικά δελτία, σε αρκετά σημεία στο νησί να κατασκευάσουμε πεζοδρόμια, που θα καταθέσουμε στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ. Στην Παναγούλα είναι ένα χρόνιο  αίτημα των πολιτών η κατασκευή πεζοδρομίου.
Προεκλογικά έκανα έναν αγώνα. Όταν ανέλαβα τη διοίκηση της ΠΕΖ, πολλοί διαμαρτύρονταν, ότι δεν κάναμε αυτό που διεκδικούσαμε πριν τις εκλογές. Εγώ σε συνέντευξη μου και μάλιστα  σε εσάς είχα πει, να περιμένουν κάποιοι,  γιατί θα διαψευστούν και με θόρυβο.
Ήδη υπάρχει η μελέτη των πεζοδρομίων από τα ΤΕΙ μέχρι την πόλη. Είναι ένα σημείο καρμανιόλα.
Είμαστε εδώ και περιμένουμε το επόμενο διάστημα, να ξεκινήσει η κατασκευή και αυτού του έργου. Είναι έργο που απαιτεί η τοπική κοινωνία, είναι έργο ασφάλειας.
Εμείς λέμε το τι κάνουμε και όχι το τι θα κάνουμε και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μόλις ξεκινήσαμε και προχωράμε.
Ξεκινήσαμε τη διαπλάτυνση της οδού Ζακύνθου Αλυκών, στο σημείο μετά την εκκλησία στο Βανάτο και προς το σχολείο. Γίνεται και πεζοδρόμιο για τους μαθητές. Στο συγκεκριμένο σημείο  έχουν χαθεί 7 συμπολίτες μας και 1 πνίγηκε. Ελπίζουμε, αν όχι μέχρι τέλος της άνοιξης , πολύ πιο σύντομα, να ολοκληρωθεί το έργο, που το έχει ανάγκη η κοινωνία. Περνάνε 100άδες αυτοκίνητα και πλέον θα δώσουμε τις προδιαγραφές, οι μαθητές να πηγαινοέρχονται χωρίς να υπάρχει κίνδυνος, συν του ότι θα διευθετήσουμε και τα νερά από τις βροχοπτώσεις.
Διαγραμμίσεις κάναμε μετά από πολλά χρόνια στο νησί, υπάρχει εργολαβία, φανάρια ήδη αντικαθίσταται, αλλάζουμε πυλώνες που έχουν καταστραφεί στις εθνικές οδούς και υπάρχει εργολαβία στο να αντικατασταθούν οι καταστρεμμένες πινακίδες.
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Υπήρξε η απάντηση που έπρεπε να λάβει ο κ.Γαλιατσάτος, σε όλους τους τόνους. Δεν ξέρω τι έχει πάθει,  α μη τι άλλο, υγιή αντιπολίτευση δεν  κάνει. Το αναλύσαμε στο περιφερειακό, παρουσιάσαμε τα στοιχεία που μας έφτασαν στο σημείο να πάρουμε την απόφαση, προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για το κατεπείγον , όπως επίσης και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής.
Επίσης προτάθηκε από τη ΠΕΖ , να γίνει χρήση των προβλεπόμενων διατάξεων για απρόβλεπτα γεγονότα. Καλέσαμε 2 εταιρείες που έχουν έργα τα τελευταία χρόνια από την ΠΙΝ, γιατί θέλουμε αξιόπιστους και όσο γίνεται πιο συνεπείς συνεργάτες,  γεγονός όπου αποδεικνύεται από την μέχρι σήμερα συνεργασία.
Δώσαμε στο κ.Γαλιατσάτο να καταλάβει, να σταματήσει να βαφτίζει σκάνδαλο κάθε έργο επιτάχυνσης, τονίσαμε ότι οι τακτικές του είναι απαράδεκτες για 2 λόγους. Υπάρχουν αποφάσεις που και ο ίδιος έχει υπερψηφίσει και δεύτερον γιατί προσβάλει τους συνάδελφους του μηχανικούς, που επί θητείας του , συνεργάστηκε μαζί τ ους και ο ίδιος έχει άποψη για την ακεραιτότητα του χαρακτήρα  τους.
Θεωρώ πως ο ίδιος τους ξέρει και πρέπει να ντρέπεται να συμπεριφέρεται   έτσι,  προς αυτούς τους υπαλλήλους,  που τους αρέσει αυτό  που κάνουν και θέλουν να το κάνουν όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένα, πιο γρήγορα και πιο νόμιμα.
  • ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΡΩΜΑ
Ευχή όλων είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες του νησιού. Είναι μία από τις σφραγίδες του νησιού μας. Μετά το σεισμό λίγα έμειναν ζωντανά. Είμαστε δίπλα στην αντιπεριφερειάρχη , στην ολοκλήρωση αυτής τη ς διαδικασίας
  • ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ
Εγκρίθηκε από το περιφερειακό, η χρηματοδότηση για τη δακοκτονία. Μόνο 8 κοινότητες θα συμμετέχουν, όμως καταφέραμε να πάρουμε νωρίς τις κοινότητες, που ήθελαν να συμμετέχουν. Πέρυσι άργησε να γίνει η διαδικασία και η εφαρμογής της δακοκτονίας, δεν έγινε σωστά
Φέτος το ξεκινάμε έγκαιρα, έστω σε αυτές τις λίγες κοινότητες για να αποκτήσει ξανά η περιφέρεια την αξιοπιστία της και το πιο σημαντικό είναι, ότι το πρόγραμμα θα είναι τριετές, άρα του χρόνου θα ξεκινήσει νωρίτερα. Ελπίζουμε να λύσουμε αυτό το διαχρονικό πρόβλημα που έρχεται από παλιά, να πειστούν οι καλλιεργητές ότι σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές. Οι καρκινικοί δείκτες είναι ψηλά και πρέπει να εμπιστευτούμε τη διεύθυνση αγροτική ανάπτυξης»

 IonianRadio.gr | ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ SKYPE

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent