ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

- Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΚΤΕΝΩΣ» ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΨΟΥΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ
- Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΡΑΧΟ»: «ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΗΓΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ,ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ, ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ … ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΙΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ … Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΕΦΟΣΟΝ ΕΛΕΓΞΕΙ , ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ»
 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ :Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.κ.ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.gr |

«Επιλέγω τις αργίες για εφημερία για να μπορώ να είμαι σίγουρα στη Ζάκυνθο να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Δεν είμαι το ίδιο με τους άλλους δυο συναδέλφους, όμως προσπαθώ να προσφέρω και προσωπικά να ενισχύσω το νοσοκομείο. Είναι συμβολικό το όλο θέμα
Από τη πρώτη στιγμή το νοσοκομείο πλέον έχει αλλάξει πορεία και η υγεία θωρακίζεται καθημερινά. Θα ξεκινήσουμε από το Μάρτιο του 2020  που ανοίξαμε τη ΜΕΘ και που είναι το σημαντικότερο έργο στο τομέα υγείας του νησιού. Έχουν γλυτώσει ανθρώπινες ζωές. Πρόσφατα αλλάξαμε τα μηχανήματα τεχνικού νεφρού, με 11 νέα μηχανήματα, προχωράνε οι ψηφιοποιήσεις τους αξονικού μαστογράφου, έχουμε την ενεργειακή αναβάθμιση, περάμε το ακτινοσκοπικό μηχάνημα, πήραμε μηχανήματα στο δερματολογικό, παίρνουμε νέο εξοπλισμό σε όλα τα τμήματα, πήραμε ότι χρειάζεται το νοσοκομείο, προγραμματίζουμε βάψιμο, αλλάζουμε ότι χρειάζεται για την τάση στο ρεύμα, που δημιουργούσε πρόβλημα και καίγονταν μηχανήματα. Όταν ένα μηχάνημα πλέον υποστεί βλάβη, η εταιρεία δεν κάνει μήνες, αλλά είναι υποχρεωμένη εντός 2 ημερών να τα έχει αντικαταστήσει.
Υπάρχει υλικό καθαρισμού, τα κλινοσκεπάσματα αλλάχτηκαν  και υπάρχει και στοκ. Πριν 2 χρόνια θυμάστε τι γινόταν; Δευ υπήρχε ούτε γάζα. Αυτά είναι ασήμαντα; Όχι , απλά προσπαθούν  να κάνουν αντιπολίτευση στον τοπικό βουλευτή.
Γίνεται μία επερώτηση στη βουλή… Λες  την αγωνιά σου για το νοσοκομείο ,ότι κάτι δεν γίνεται σωστά, ότι υπάρχει το πρόβλημα με τους 6 νοσηλευτές συν τη μια γυναίκα από την καθαριότητα .
Δεν δημιουργήθηκε από ασθενείς το πρόβλημα, αλλά από το σπίτι. Αμέσως μπήκαν σε καραντίνα και εντοπίσαμε και περιορίσαμε τα πάντα και σήμερα είναι όλοι πίσω στη δουλειά τους. Το να έρχεσαι να λες «τεράστιο το πρόβλημα στο νοσοκομείο»,  νομίζω ότι  δεν γινόμαστε σοβαροί και όταν μάλιστα έρχεσαι να το βάζεις θέμα,  τη στιγμή που βγήκαμε από το κόκκινο και μπήκαμε στο πορτοκαλί.
Η ίδια η ζωή αποδεικνύει καθημερινά ότι κάνουν λάθη, εκτίθενται. Πρέπει η αντιπολίτευση να είναι σοβαρή και  να έχει στόχο. Δεν μπορεί να είναι μία αντιπολίτευση, του ότι να ναι . Δεν μπορεί να βάζει θέματα,  που δεν χρειάζεται να τίθενται, αλλά θέματα που να βοηθάει και τον τοπικό βουλευτή.
Στο νοσοκομείο  τις απαντήσεις, τις δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δια του προέδρου τους, όπου  βγαίνει, ότι γίνεται το 90% σωστά και υπάρχουν παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα οι εργαζόμενοι προσφέρουν από μόνοι τους… έφτιαχναν ράμπες. Πλέον έχει επέλθει εργασιακή ειρήνη, το νοσοκομείο το νιώθουν σπίτι τους, χωρίς να υπάρχει η αυταρχία της προηγούμενης διοίκησης. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με χαρά και συνεισφέρουν και εργασία πέρα των καθηκόντων τους για να βελτιώσουν τις υποδομές
Αυτό δεν πρέπει να το πάρουμε επιφανειακά , έχει βάθος.
Όταν ήρθε το τότε αναπληρωτής υγείας ο κ.Πολλάκης,  δεν τόλμησαν οι εργαζόμενοι να βγουν έξω και σήμερα δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Η πόρτα του διοικητή και η δικιά μου είναι ανοιχτές . Πρώτα για να φτάσουν στη διοικήτρια,  έπρεπε να ακολουθηθεί ιεραρχία. Μας ενδιαφέρει οι εργαζόμενοι  να είναι σε ηρεμία για να μπορούν να προσφέρουν.
Είχα ανακοινώσει στην εκπομπή σας, ότι έρχεται εντατικολόγος.  Βγήκε η αντιπολίτευση και είπε δεν έχει περάσει ΦΕΚ η τοποθέτηση του. Δηλαδή ; η επίσημη ανακοίνωση του βουλευτή;
Στη ΜΕΘ έχουμε 5 κρεβάτια  και θ α μπει άλλο ένα. Επομένως βλέπετε ότι πρέπει η αντιπολίτευση να είναι λίγο προσεκτική, γιατί τα πράγματα εξελίσσονται καθημερινά. Θα πρέπει να παρακολουθεί τη ροή, ότι κάθε εβδομάδα, όλο και κάτι γίνεται. Γίνεται αμέριστη προσπάθεια, να λυθούν τα προβλήματα υγείας και όχι μόνο. Έχουμε ρίξει βάρος όμως, στην υγεία λόγω και τη ς πανδημίας.
Από εκεί και πέρα και στους άλλους τομείς , δίνουμε βαρύτητα.
Δεν μπορεί να λες ότι δεν έχω μόνιμους γιατρούς. Προκηρύξαμε θέσεις. Το διαφορετικό τι είναι; Εμείς το αφήνουμε έτσι; Όχι . Προχωρήσαμε σε τοποθετήσεις δίνοντας κίνητρα. Δώσαμε 2.000 ευρώ σε ιδιώτες να εργαστούν στο νοσοκομείο,  χωρίς να κλείσουν τα ιατρεία τους. Από εκεί και πέρα,  προκηρύσσουμε και τις μόνιμες θέσεις.
Για τρεις ημέρες φώναζαν καταρρέει η παθολογική. Δεν ρώτησαν όμως, να δουν , μην τυχόν έχει προγραμματιστεί να έρθει ιατρός. Τώρα βγήκαν λάθος, γιατί αποδείχτηκε ότι   δεν έκαναν τίποτα για να ενισχύσουν το νοσοκομείο, σε αντίθεση με εμάς.
Οι ανακοινώσεις που γίνονται στη σελίδα μου έχουν συνέπεια και συνέχεια. Το κάνουμε για να αποδεικνύουμε ότι υλοποιούμε,  ένα ένα αυτά που έχουμε ανακοινώσει. Ότι λέμε , δεν είναι απλά λόγια και οι πολίτες, που ποτέ να μην τις έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του νοσοκομείου,  αλλά αν τις χρειαστούν, μπορούν να τις χαίρονται.
Έφυγαν 2 νοσηλεύτριες από τη ΜΕΘ. Όταν έφυγαν ήταν 16 τα άτομα στη μονάδα και αυτοί τη στιγμή είναι 18 στη μονάδα. Έχουμε διορίσει 96 ανθρώπους. Όσο για τα κενά που λένε ότι έχουμε στο νοσοκομείο, αν με 96 που διορίσαμε το νοσοκομείο έχει ελλείψεις ακόμη, σκεφτείτε που μας το άφησαν με μείον 96.
 ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ASTRA ZENECA ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ
Το εμβόλια της astra zeneca δεν γίνονται σε νοσοκομεία, αλλά σε κέντρα υγείας.
Στη Ζάκυνθο η επιλογή  ήταν ,να συνεχίσουμε με τα εμβόλια της  Pfizer  και προχωράμε έτσι στους εμβολιασμούς. Το Μάρτιο θεωρούμε ότι θα  έ χουμε αυξημένη δόση εμβολίων  και επειδή βλέπω την αγωνία των πολιτών, θα επισκεφτώ το υπουργείο να δω τι μπορώ να κάνω. Δεν είναι θέμα όμως, το  ότι πηραν οι άλλοι και δεν πήραμε εμείς. Πήραμε ήδη 45.000 δόσεις εμβολίων. Πιθανόν με τη ροή των εμβολίων να έχουμε και εδώ τη δυνατότητα για δόσεις της astra . Το ελέγχουμε και εμείς , ο σχεδιασμός είναι να συνεχίσει η Ζάκυνθος με της pfizer. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι σημείο αντιπαράθεσης. Θα πρέπει να κοιτάμε, ότι η κυβέρνηση τον πάει πολύ καλά τον σχεδιασμό εμβολιασμού. Δεν χάνονται δόσεις, είναι ασφαλής ο εμβολιασμός και με χαροποιεί το ότι οι συμπολίτες μας, από εκεί που είχαμε αρνητές, τώρα αγωνιούν να το κάνουν. Άλλαξε το κλίμα, γιατί είδαν ότι είναι ασφαλή τα εμβόλια .
Έχουν γίνει πάν από 550 εκατομμύρια παγκοσμίως αυτού του εμβολίου. Δεν είχαμε παρενέργειες ,υπάρχει σε κάποιους μυαλγίες που όμως ξεπερνιούνται. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με το περιστατικό συναδέλφου στην Κέρκυρα , τον γνωρίζω προσωπικά, δεν μπορώ όμως, να εκφέρω γνώμη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό, στο όλο θέμα.
 
ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
 
Έχω διατελέσει και δήμαρχος και σε καμία εποχή ο  δήμος στο παρελθόν, δεν είχε τη ροή χρημάτων που υπάρχει αυτή την ώρα. Και οι δυο προηγούμενοι δήμαρχοι,  αν ρωτηθούν θα σας πουν ότι είπαν,  «μα χάθηκε να είμαι τώρα δήμαρχος;
Έχουν έρθει στο δήμο ,  κοντά στα 10 εκατομμύρια  για ληξιπρόθεσμες οφειλές και έρχεται και άλλη   ενίσχυση για δικαστικές αποφάσεις και θα έρθουν και άλλα.
Η κυβέρνηση  θέλει να φύγει η θηλιά από τους  δήμους, για να μπορέσουν να επιτελέσουν τη στήριξη των κοινωνιών. Μιλάμε και για 1μισυ εκατομμύριο για τον ΙΑΝΟ που βγήκαμε σε έκτακτη ανάγκη,  1 εκατομμύριο για την πανδημία, 370 χιλιάδες γιατί είναι κλειστά και δεν εισπράττει από  καταστήματα και εστίαση. Έχει παρει190 χιλιάδες για κοινωνική πολιτική, 370 χιλιάδες για το α΄ γυμνάσιο και λύκειο. Μιλάμε για πολύ μεγάλη βοήθεια.
Θεωρώ ότι πρέπει ο δημαρχος και η δημοτική αρχή, να δει ότι του δώσαμε πολλά εργαλεία για να προχωρεί έργα. Γνωρίζονταςότι δεν είχαμε στελεχωμένες   τεχνικές υπηρεσίες, δώσαμε τη δυνατότητα να συνεργάζεται με ιδιωτικά γραφεία, μέχρι και να προσλαμβάνει συμβούλους ανάπτυξης  . Μιλάμε για μεγάλη ευελιξία. Όλα αυτά τα εργαλεία που έδωσε η κυβέρνηση θα πρέπει να τα εκμεταλλευτεί. Υπάρχει το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, το οποίο πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Λήγει 31/3. Πρέπει να καταθέσουμε έργα, για να μπορώ κι εγώ, να ασκήσω πιέσεις για χρηματοδοτήσεις ώστε να γίνουν τα έργα αυτά.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ 
Και θα πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία που νομίζω δηλητήριο προσφέρει στον τόπο. Αν υπάρχει κάτι σοβαρό να πηγαίνει στη δικαιοσύνη. Αν όμως είναι ανούσια πράγματα πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα, γιατί μας πάει πίσω. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά μας.
Μένουν κάποια αναπάντητα πράγματα, που δημιουργούν θολή εικόνα στην κοινωνία με τελευταίο το ζήτημα του κόκκινου, βράχου που ήταν εσωτερική αλληλογραφία . Βγήκαν νέα έγγραφα που αναιρούσαν αυτά τα έγγραφα και τώρα ταλαιπωρείται πολύς κόσμος.
Ο δήμαρχος είπε ότι δεν γνώριζε  το γεγονός, αλλά του είπα, ότι πρέπει να πάει επάνω, να πει,  «έκανα λάθος». Το έγγραφο έλεγε ότι χρωστάει ο κόκκινος βράχος,  500 χιλιάδες για κοινόχρηστο χώρο. Οι εκθέσεις  που υπήρχαν βεβαιώθηκαν,  επομένως δεν ήταν αληθές, το ποσό. Επομένως δεν είναι λογικό να βγαίνει στη κοινωνία, κάτι που δεν είναι αληθές. Η συζήτηση έγινε παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και της αντιδημάρχου κ.Καψαμπέλη. Τους είπα ότι αντρίκιο και θάρρος θα  είναι, να κάνει παρέμβαση ο δήμαρχος και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Δεν μπορεί να πηγαίνουν στη  δικαιοσύνη στοιχεία που δεν είναι σωστά.
 
ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
 
Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, είναι ένα έργο 2900 εκατομμυρίων , ποσό  που δεσμεύσαμε εν μέσω πανδημίας. Γίνεται ένα σημαντικό έργο, το μοναδικό επάνω στο λιμάνι… Έπεφταν πλάκες, κάτι που δεν ανησύχησε κανέναν… Ανησύχησαν τώρα … τώρα γίνονται  όλα όπως πρέπει γιατί το λιμάνι ήταν όλο κούφιο από κάτω. Γίνεται πολύ σημαντικό έργο και νιώθω τυχερός που εξασφάλισα τη χρηματοδότηση και συνεχίζω τη προσπάθεια για το μάστερ πλαν, αλλά επειδή εκεί θα είναι η μαρίνα, πρέπει να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο σημείο πρώτα.
Είμαστε σε αναμονή της ΕΣΑΛ, για το μόλο Άγιου Νικολάου και σχεδιάζουμε παρεμβάσεις για το φωτισμό στο λιμάνι και κάποιες ακόμη χρηματοδοτήσεις. Αυτή τη στιγμή το λιμενικό δεν έχει έσοδα και μάλιστα έκανε και μείωση στα τέλη. Το λιμενικό είναι και κοντά στου ς πολίτες και καταβάλει προσπάθεια να βελτιώσει τις υποδομές στο λιμάνι. Όλοι οι ζακυνθινοί, πρέπει να συνδράμουν. Ήταν ένα τυπικό ζήτημα αυτό που προέκυψε με την αρχαιολογική υπηρεσία, τα έργα στο λιμάνι δεν σταμάτησαν. Με προσοχή αφαιρέθηκαν οι πλάκες, φυλάσσονται κανονικά και δεν υπήρξε πρόβλημα. Κάναμε αυτό που έπρεπε χωρίς να μας το έχουν πει.
Θα πρέπει να σας πω ότι θα πρέπει να μην γίνεται αντιπολίτευση σε ότι γίνεται και ποτέ δεν γινόταν.
Εκμεταλλευόμαστε και το κομμάτι της πανδημίας για να κάνουμε ότι το καλύτερο στο νοσοκομείο και τους σεισμούς για να διορθώσουμε πράγματα. Το λιμάνι κατέρρεε και αν δεν γινόταν η ρήξη δεν θα γινόταν ποτέ. Βέβαια γίνεται προσπάθεια σε πολλά ζητήματα.
Είμαστε σε επικοινωνία με τους βουλευτές των άλλων νησιών… Προχωράμε τη μελέτη για το 5ο δημοτικό σχολείο…  ΄ Υπάρχει ανάδοχος για το 1ο  γυμνάσιο-λύκειο… Κάνουμε  αγορά οικοπέδου, δίπλα στο ΤΕΙ, για ανέγερση  φοιτητικής εστίας… Δεν αφήσαμε την περίοδο με την τελεκπαίδευση,  να δώσουμε τάμπλετ σε όλα τα παιδιά.
Είναι πράγματα που υλοποιούνται και άλλα που έχουν ανοιχτεί και τα δουλεύουμε. Πιέζουμε, αλλά για τον ενάμιση χρόνο θητείας, έχει  γίνει μεγάλο έργο και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Έχουμε προχωρήσει πολλά ζητήματα . Δεν είναι μόνο η υγεία, αλλά πολλά ζητήματα, που έχουμε ακουμπήσει.
Από πέρσι τοποθετήσαμε μοριακό αναλυτή, όταν μεγάλα νοσοκομεία στη Πάτρα δεν είχαν. Θέλω να πω , ότι δεν έχουμε αφήσει καθόλου το κομμάτι της υγείας. Έχουμε κενά, όμως είμαστε από πάνω για ν α διορθώνουμε καθημερινά. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για ότι καλύτερο υπάρχει».
Πλέον  το νοσοκομείο μας είναι άγονο και αυτό μας έχει λύσει τα χέρια. Οι 7 θέσεις δεν είναι πλέον β΄, κι έτσι  μπορούν να πάρουν περισσότερα χρήματα. Επομένως δεν μπορούν να μας κατηγορούν μόνο για κενά, που ακόμη μπορεί να υπάρχουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent