ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Τις υποσχέσεις που μας έχει δώσει ο βουλευτής Ζακύνθου ,της τηρεί …»

  • «Δυστυχώς θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και θα το δούμε 15 ημέρες μετά το Πάσχα που θα συμπέσει και με το άνοιγμα του τουρισμού»
  • «Όσο για το ΙΚΑ, έχουμε κάνει 3.000 εμβολιασμούς μέχρι σήμερα από τις 20 Ιανουαρίου. Οι μισοί έγιναν μέσα στον Απρίλιο. Κάνουμε περίπου 80 εμβόλια την ημέρα και θα διπλασιαστούν με το άνοιγμα της 2ης εμβολιαστική γραμμής»
ΕΦΗ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ (Γατρός – Αν.Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Ζακύνθου και υπεύθυνη για την ΚΟΜΥ Ζακύνθου)

«Δυστυχώς ζούμε κρίσιμες ώρες στη χώρα μας.
Δεν έχει καμία σχέση αυτό που συμβαίνει φέτος,  με το περυσινό lockdown, που οι πολίτες συμμορφώθηκαν. Δυστυχώς ,οι σημερινές ημέρες δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση αυτό που ήταν πέρυσι. Όλο αυτό μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο, ήδη έχουμε κακή επιδημιολογική εικόνα. Δυστυχώς θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων και θα το δούμε 15 ημέρες μετά  το Πάσχα που θα συμπέσει και με το άνοιγμα του τουρισμού.
Είναι πάρα πολύ ανησυχητικό πρέπει και να  λάβουμε τα μέτρα μας και να  λειτουργήσει και η ατομική ευθύνη … δεν γίνεται να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα μας.
Έχουν υπάρξει λάθη, αστοχίες, αλλά σε μία τόσο κακή συγκυρία για τη χώρα μας, είναι φυσικό να υπάρξουν και αστοχίες. Όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι φτάσαμε στο,  ως εδώ και μη παρέκει. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να καταφέρουμε να ξεκινήσει η κάθοδος της καμπύλης, να επανέρθουμε στην κανονικότητα , να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και όλα αυτά που ένα χρόνο στερηθήκαμε.
Στο ΙΚΑ ανοίγει και 2η εμβολιαστική γραμμή της pfizer και στο νοσοκομείο μια της pfizer και μια της johnsons.
Όσο για το ΙΚΑ, έχουμε κάνει 3.000 εμβολιασμούς μέχρι σήμερα από τις 20 Ιανουαρίου. Οι  μισοί έγιναν μέσα στον Απρίλιο. Κάνουμε περίπου 80 εμβόλια την ημέρα και θα διπλασιαστούν με το άνοιγμα της 2ης εμβολιαστική γραμμής.
Στη αρχή οι πολίτες ήταν διστακτικοί, τώρα όλο και περισσότεροι πείθονται ότι είναι μονόδρομος το εμβόλιο.
Όλα μέχρι τώρα πάνε πολύ καλά, έχουμε και τη διαβεβαίωση ότι θ α έχουμε προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.
Ελπίζουμε 5/5 να ξεκινήσει η 2η εμβολιαστική γραμμή.
Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των ασφαλισμένων, γιατί  παράλληλα γιατί συνεχίζονται όλα κανονικά, όπως συνταγογραφήσεις, rapid test κλπ. Επίσης προσέρχονται και όλοι οι υποψήφιοι εποχιακοί πυροσβέστες …
Τους εξυπηρετούμε και αυτούς.
Τις υποσχέσεις που μας έχει δώσει ο βουλευτής Ζακύνθου ,της τηρεί,  και δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω. Και η 6η ΥΠΕ μας έχει βοηθήσει αλλά και ο κ.Ραγκούσης όταν έχουμε ζητήσει βοήθεια δεν την έχει αρνηθεί.
Διενεργούμε γύρω στα 200 τεστ την ημέρα. Βρίσκουμε αρκετά θετικά και μέσα στον Απρίλιο. Σήμερα δεν βρήκαμε κανένα θετικό ευτυχώς και ελέγξαμε και το προσωπικό του πλοίου MARE DI LEVANTE, την αστυνομία και τις κοινότητες Ορθονιών και Κερίου. Τις προηγούμενες  ημέρες  είχαμε βρει αρκετά θετικά, στον Άγιο Λέοντα. Πάντα ανταποκρινόμαστε όταν μας  ζητούν από κοινότητες.
Σήμερα φαίνεται να είναι καλύτερη η εικόνα.  Μίλησα και με τον κ.Μάρκου, που μου είπε ότι δεν είχε κανένα κρούσμα σήμερα θετικό».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent