ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


«Σε όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία,  μα καμία βοήθεια. Πληρώνουμε τις εισφορές μας κανονικά σαν να είμαστε ανοικτά , ενώ στους υπαλλήλους τις καλύπτει το κράτος …»

ΛΙΛΥ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ  (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)

«Το βασικό είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει χρήματα να διαθέσει. Όταν δεν μπορεί να γιορτάσει το Πάσχα όπως παλιά, ή δεν μπορεί να πάει μια βόλτα, δεν μπαίνει στη διαδικασία να πάει για αγορές.
Ο νονός το σκέφτεται, και αυτό λόγω εθίμου, να πάει να ψωνίσει  κάτι για το βαφτιστήρι.
Μπορεί κάποιοι να ευνοηθήκαν με τις επιστρεπτέες. Μη ξεχνάμε ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν υπέστησαν μείωση μισθού, όταν είναι κλεισμένοι στο σπίτι και δεν βγαίνουν, γιατί να καταναλώσουν το μισθό τους για κάτι άλλο ,εκτός από παντόφλες και πιζάμες;
Είμαστε απελπισμένοι και στο θέμα των διεκδικήσεων βλέπουμε ότι δεν έχουμε ανταπόκριση. Η αντίδραση από εμάς και οι προσπάθειες γίνονται. Δυστυχώς όμως έχουμε βρει πόρτες κλειστές. Σε τηλεδιασκέψεις έχουμε ακούσει ότι είχε και αύξηση το λιανικό εμπόριο.
Εκτός κι αν εννοούν μέσα και τα super market
Είτε είμαστε κλειστά είτε ανοίξαμε στο λιανικό εμπόριο δεν υπήρξε διαφοροποίηση της πανδημίας. Το self test δεν υπάρχει για εμάς. Ούτε καν να το αγοράσουμε μόνοι μας. Μιλάω για τους ιδιοκτήτες. Μας έχουν ξεχάσει.Σε όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία,  μα καμία βοήθεια. Πληρώνουμε τις εισφορές μας κανονικά σαν να είμαστε ανοικτά , ενώ στους υπαλλήλους τις καλύπτει το κράτος ... Όλα αυτά μας φέρνουν σε στενοχώρια, λύπη… Καταλαβαίνουμε ότι το κράτος δεν έχει να δώσει, αλλά όταν μας κρατάει κλειστούς,  πρέπει να μας βοηθήσει.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει φως… οι τηλεδιασκέψεις που γίνονται  αποτέλεσμα δε δίνουν, παρά μόνο υποσχέσεις και «Θα».
Πρόσφατα δόθηκε η υπόσχεση, ότι θα δουλέψουμε το click away , συνάδελφοι σε περιοχές όπως Πάτρα, πήραν εμπορεύματα, τους έκλεισαν και πήραν για βοήθημα 500 ευρώ.
Έχει αλλάξει και η νοοτροπία… για μεγάλο διάστημα πράγματα που εμείς διαθέταμε τα πουλούσαν στα super market»
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ |
«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και απλά τώρα δεν είναι σπασμένες οι πλάκες. Το έργο που έγινε τότε χωρίς σωστή σκέψη , το πληρώνουμε συνέχεια. Δεν φταίει ότι κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Φταίει η κακή κατασκευή. Κακή είναι η κατασκευή γιατί δεν κάνουν σωστή σκέψη… όταν κλείνεις ένα δρόμο για πεζοδρόμηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μη περάσει όχημα και έπρεπε η υποδομή να είναι τέτοια που να μπορούν να περάσουν οχήματα
Δεν έχει αλλάξει κάτι… γίνεται κανονικά κατάληψη οδοστρώματος, δεν υπάρχει ότι είναι δρόμος και δεν μπορείς να κάνεις κατάληψη.
Δεν δίνουν λύση…
Ο καθένας μπροστά από το σπίτι του θέλει να πάει τα ψώνια του, θέλει να πλησιάσει το σπίτι του και γι αυτό γίνεται και ο κακός χαμός
Η κυκλοφοριακή μελέτη που πληρώθηκε για δεύτερη, φορά εμείς σαν εμπορικός σύλλογος λέμε, ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Ο μελετητής είχε πει «μη στραγγαλίσετε την πόλη». Δεν ξέρω αν ποτέ θα φτιάξει αυτή η κατάσταση.
Είμαι απογοητευμένη, δε θέλω να το μεταφέρω προς τα έξω, αλλά δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καλή».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent