ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με πολλές ειδήσεις ...

ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ  - ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΑΚΟΜΗ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ Θ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ – ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ -ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ
 
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ|
«Ήδη ξεκινάμε από την επόμενη εβδομάδα, με κλιμάκια που θα ελέγχουν την αγορά της Ζακύνθου για τις ημέρες του Πάσχα…  τα κλιμάκια θα είναι στο δρόμο, θα ελέγξουν τα τα προϊόντα ώστε  οι καταναλωτές να είναι σίγουροι και ασφαλείς »
ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ|
«Όταν το 2019 ανέλαβα αντιπεριφερειάρχης, με επισκέφτηκε η αγγλίδα πρέσβης και  το πρώτο που ρώτησε ήταν πόσοι έλεγχοι έγιναν στα μπαρ για την ποιότητα των ποτών. Για το 2017 και το 2018 , η απάντηση ήταν μηδέν. Κάποιοι έλεγχοι που γίνονταν τα πιο πίσω χρόνια ,ήταν  στις 0700 τα απογεύματα και στις 10:00 το πρωί. Αυτός δεν ήταν ουσιαστικός έλεγχος.
Πλέον πήραμε την απόφαση ότι θα γίνονται και νυχτερινοί και μεταμεσονύκτιοι αλλά  και τα ξημερώματα, έλεγχοι. Όχι μόνο για να πατάξουμε την παρανομία, αλλά για να ασφαλίσουμε και  τη ποιότητα των ποτών, που δίνουμε στα παιδιά μας».
ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ  ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ|
 «Μελετητές από τη διασταύρωση αεροδρομίου έως τη διασταύρωση Λαγανά, κοιτάξαμε τους τρεις κόμβους ,στο ύψος Lidl, Γαληνός, στο σημείο προς το σχολείο Αμπελοκήπων»
ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Α.Ε |
«Χαίρομαι που το υπουργείο ανέλαβε  να συντονίσει όλους εμάς,  που δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Γιατί τόσα χρόνια δεν το κάναμε; Αντί να πούμε ότι επιτέλους αλλάζει επίπεδο η προώθηση του ναυαγίου και πάμε σε εθνικό επίπεδο άρα θα είναι ο άσος στο μανίκι και για τον ΕΟΤ στις τουριστικές προωθήσεις, αντιδράμε»
«Όσο για την έδρα του φορέα είτε είναι εδώ στη Ζάκυνθο , είτε είναι  εκεί στην Αθήνα, δεν είναι αυτό ανασταλτικός παράγοντας. Το να δημιουργηθεί ένα παράρτημα είναι κάτι που πάλι θα προκύψει από τη διαβούλευση. Για όλες αυτές τις λεπτομέρειες που έχει θέσει η τοπική κοινωνία ,δεν με βρίσκουν αντίθετο».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ| «Τα φαντάσματα που βλέπει ο, κ.Γαλιατάστος, δεν θα τα ερμηνεύσω, ούτε θα τα ξεδιαλύνω…»
 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου)

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ |

«Έγινε σε επίπεδο περιφερειάρχη τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό , τα θέματα αυτά, για εμάς, είναι σε πρώτη προτεραιότητα, και πριν λίγο  είχαμε συνάντηση με εκπροσώπους ξενοδόχων.
Αυτό που κουβεντιάστηκε στη συνάντηση είναι να προβλέψουμε τα … απρόβλεπτα γεγονότα.
Οι εμβολιασμοί προχωράνε κανονικά, το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάνε και σε ηλικίες , πάνω από 30 ετών.
Πέρυσι, μη ξεχνάμε, ότι έκλεισε η Ζάκυνθος από  τουρίστες  που επέστρεφαν στην πατρίδα και ήταν κάτω από 30 ετών.
Για να είμαστε ξεκάθαροι, πήραμε απόφαση, ότι φέτος θα ασκηθούν έλεγχοι, όχι για να είμαστε αστυνομοκρατούμενο νησί, αλλά για να είμαστε όλοι ασφαλείς και να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.
Ήδη ξεκινάμε από την επόμενη εβδομάδα, με κλιμάκια που θα ελέγχουν την αγορά για τις ημέρες του Πάσχα, τα κλιμάκια θα είναι στο δρόμο, θα ελέγξουν τα κρέατα και οι καταναλωτές θα είναι σίγουροι και θα είναι μήνυμα γι α να μην υπάρχει διαρροή για παραβατικές πράξεις.
Όταν το 2019 ανέλαβα αντιπεριφερειάρχης, με επισκέφτηκε η αγγλίδα πρέσβης και  το πρώτο που ρώτησε ήταν πόσοι έλεγχοι έγιναν στα μπαρ για την ποιότητα των ποτών. Για το 2017 και το 2018 , η απάντηση ήταν μηδέν. Κάποιοι έλεγχοι που γίνονταν τα πιο πίσω χρόνια ,ήταν  στις 0700 τα απογεύματα και στις 1000 το πρωί. Εκεί δεν ήταν ουσιαστικός έλεγχος.
Πλέον πήραμε την απόφαση ότι θα γίνονται και νυχτερινοί και μεταμεσονύκτιοι αλλά  και τα ξημερώματα, έλεγχοι. Όχι μόνο για να πατάξουμε την παρανομία, αλλά για να ασφαλίσουμε και  τη ποιότητα των ποτών, που δίνουμε στ α παιδιά μας.
Επίσης με τις υπηρεσίες του υγειονομικού γίνονται έλεγχοι σε τομές της αρμοδιότητας μας.
Τολμώ να το κάνω στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μάλιστα, υπογράφουμε και με την περιφερειάρχη την άδεια, για να νομιμοποιούνται οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες μας. Πλέον μπαίνουμε στη διαδικασία νομιμοποίησης των ελέγχων με διπλό σκοπό, πρώτον τα ελεγμένα καταστήματα και δεύτερον την ασφάλεια του αθέμιτου ανταγωνισμού .Γνωρίζω καλά τον αθέμιτο ανταγωνισμό όπως και τι ς νόμιμες  συνθήκες του εμπορίου».

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ |

«Η δική  μας υποχρέωση, είναι καθημερινά να παράγουμε έργο. Ο στόχος μας είναι κάθε μέρα έργα και αυτό κάνουμε και έχουμε φτάσει καθημερινά να είμαστε σε αρκετά σημεία.
Είχαμε πει, ότι αν καταφέρουμε, να γίνεται κάθε μέρα κάτι , θα υπάρχουν 365 ημέρες καθημερινής  δουλειάς στο νησί. Ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα μεγάλα έργα, βρισκόμαστε στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Έχω άψογη συνεργασία με τη δ/νση τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕΖ αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσίες και φαίνεται από το αποτέλεσμα. Παραμονές εορτών και το νησί μας φαίνεται σε κατάσταση εργοταξίου.  Πραγματικά πέφτουν χρήματα στη Ζάκυνθο και τα αξιοποιούμε κάνοντας έργα . Διεκδικούμε και δικαιωνόμαστε με το να μας δίνουν τα χρήματα για να κάνουμε τα έργα.
Σήμερα υπήρχαν εργολαβίες σε Βανάτο, Άγιο Κήρυκα , Καταστάρι, Χαρτάτα, συν του ότι υπήρξε συνάντηση για το δρόμο Ξύγκια- Αλυκές και παραβρέθηκε και η μελετητική εταιρεία που θα αναλάβει το δύσκολο δρόμο στα Λάπερδα. Το κομμάτι αυτό έχει μελετηθεί , πήραν συμπληρωματικά στοιχεία και σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας τα τεύχη δημοπράτησης. Είναι έργο  ζωτικής σημασίας για το νησί. Συναντηθήκαμε με τους επιχειρηματίες   της περιοχής , είδα την ανάγκη στα μάτια τους , να ολοκληρωθεί και θα τους βοηθήσουμε να ολοκληρωθεί ΕΧΘΕΣ, το συγκεκριμένο έργο.
Είναι σημαντικό να λέμε πως γίνεται η κατηγοριοποίηση και η προτεριοποίηση των έργων που γίνονται. Έχουμε αναλύσει όλο το οδικό δίκτυο και ξέρουμε που έχουμε θρηνήσει ζωές και που είναι τα επικίνδυνα σημεία.
Δεν κοιτάμε συμφέροντα. Κοιτάμε που έχουμε  αντικειμενική δυσκολία και που έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Δεν θέλουμε να  φτιάξουμε μπασιές, έχουμε υποχρέωση να βάλουμε διάφανη προτεραιότητα στα επικίνδυνα σημεία.
Χθες ήταν μελετητές από τη διασταύρωση αεροδρομίου έως τη διασταύρωση Λαγανά, κοιτάξαμε τους τρεις κόμβους ,στο ύψος Lidl, Γαληνός, στο σημείο προς το σχολείο Αμπελοκήπων.
Οι συγκεκριμένοι μελετητές είναι θα ελέγξουν αυτούς τους κόμβους, όπως επίσης και το σημείο στο Σαρακηνάδο μέχρι τη διασταύρωση για Φιολίτι και στην Αγία Ελένη.                  Αυτή είναι η σύμβαση των μελετητών και στους επόμενους μήνες θα μας παραδώσουν τις εναλλακτικές λύσεις.
Επειδή όλοι είμαστε «ειδικοί» και ο καθένας λέει ότι θέλει, γι αυτό ρωτάμε τους ειδικούς, γι αυτό ζητάμε εδικούς μελετητές οδικής ασφάλειας, για ν α μας δώσουν πραγματικές και μόνιμες λύσεις. Οιαδήποτε αστοχία συμβεί σε ένα έργο, στοιχίζει  ανθρώπινη ζωή. Αυτές τις ημέρες επίσης,      πέφτουν πολλά χιλιόμετρα άσφαλτος και κάνουμε και αντικατάσταση σε πυλώνες σε περιφερειακούς δρόμους».

ΝΑΥΑΓΙΟ Α.Ε|

«Χαίρομαι που το υπουργείο ανέλαβε  να συντονίσει όλους εμάς,  που δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Γιατί τόσα χρόνια δεν το κάναμε; Αντί να πούμε ότι επιτέλους αλλάζει επίπεδο η προώθηση του ναυαγίου και πάμε σε εθνικό επίπεδο άρα θα είναι ο άσος στο μανίκι και για τον ΕΟΤ στις τουριστικές προωθήσεις, αντιδράμε. Είμαστε το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο στην Ελλάδα.
Σίγουρα στο επίπεδο διαβούλευσης πρέπει να δίνει παρών και να έχει και λόγο η τοπική κοινωνία. Για το δήμο θα το δούμε σε επίπεδο διαβούλευσης για τη συμμετοχή του .  Σίγουρα όλοι οι βαθμοί της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να εκπροσωπούνται. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πω ποιοι θα πρέπει να εκπροσωπούνται. Το υπουργείο τουρισμού, σε επίπεδο διαβούλευσης, θα ακούσει την τοπική κοινωνία και πιστεύω ότι στο τέλος θα γίνει και αυτό το αίτημα δεκτό.
Όσο για την έδρα του φορέα είτε είναι εδώ στη Ζάκυνθο , είτε είναι  εκεί στην Αθήνα, δεν είναι αυτό ανασταλτικός παράγοντας. Το να δημιουργηθεί ένα παράρτημα είναι κάτι που πάλι θα προκύψει από τη διαβούλευση. Για όλες αυτές τις λεπτομέρειες που έχει θέσει η τοπική κοινωνία ,δεν με βρίσκουν αντίθετο».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ|

«Τα φαντάσματα που βλέπει ο κ.Γαλιατάστος, δεν θα τα ερμηνεύσω ούτε θα τα ξεδιαλύνω. Από ότι έχει διαρρεύσει, μιλάμε για δημόσιο χώρο και κανένας δημόσιος χώρος, δεν έχει παραχωρηθεί και δεν εκμεταλλεύεται από πουθενά. Μιλάμε για την ανάδειξη και προβολή του συγκεκριμένου φορέα. Αν θέλουμε να δούμε σκιές, εντάξει… οι λύσεις του κ. Γαλιατσάτου και οι οργανισμοί που  είχε φτιάξει, είναι φαντάσματα. Αν ήθελε να έχει άποψη και είχε πρόταση και λύσεις, είχε την ευκαιρία του, πέντε (5) χρόνια».

ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ |

 «Όλες οι διαδικασίες ήταν σε αχαρτογράφητα νερά, γιατί το ν α δίνει 14 εκατομμύρια είναι πολύ σημαντικό. Παρόλα αυτά επανερχόμαστε με μεγαλύτερο ποσό, άλλα 16 εκατομμύρια, ώστε  να βοηθήσουμε και με την κατηγοριοποίηση που θα γίνει θα είναι πολλαπλάσιες οι επιχειρήσεις που θα πάρουν χρήματα. Δεν ερχόμαστε να αντικαταστήσουμε το κράτος, αλλά να ενισχύσουμε τον άξονα, απώλειας θέσης εργασίας.
Με τον κ.Κοτσώνη  προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα, καθημερινά συνεργαζόμαστε ,  ανεξάρτητα από  την απαράδεκτη ανακοίνωση που έχουν βγάλει σαν ομοσπονδία ενοικιαζομένων δωματίων. Αλλιώς θέλει στήριξη μία επιχείρηση που έχει χάσει θέσεις εργασίας και αλλιώς οι πιο μικρές επιχειρήσεις. Δεν είναι μόνο ο κλάδος των τουριστικών δωματίων, αλλά και η εστίαση. Μη το βλέπουμε μόνο εγωιστικά σαν ένα τμήμα, το πρόβλημα είναι πι ο ευρύτερο».

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ|

«Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 8.000 συμπολίτες μας. Το 20-25% του νησιού θα είναι θωρακισμένο.
Ανοίγουν  δυο (2) ακόμη εμβολιαστείς γραμμές συν μια με  το εμβόλιο της johsons
Όχι μόνο θα καλύψουμε το χαμένο διάστημα που υπήρξε με το Αstra Zeneca, αλλά θα ανέβουμε το επόμενο διάστημα.
Με τους ρυθμούς που υπάρχουν, μέχρι τέλος Ιουνίου , το μεγαλύτερο μέρος, αλλά και υπάλληλοι στον τουρισμό θα είναι εμβολιασμένοι.
Σε συνδυασμό με τους εμβολιασμένους τουρίστες και αυτούς που θα έχουν pcr, θα εξελιχθεί μία νέα αρχή  και θα αρχίσουμε να ζούμε ως τουριστική περιοχή».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent