ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Η αξία της περιουσίας των Ζακυνθινών στην πόλη θα διπλασιαστεί…»

  • «Όσο αφορά το κυκλοφοριακό και σήμερα είναι άθλιο. Η λύση είναι ,όσα αυτοκίνητα μπαίνουν από το Ακρωτήρι να μένουν στο Ξενία, και όσα μπαίνουν από την άλλη πλευρά να μένουν στην άλλη πλευρά και 2-3 αυτοκίνητα δημοτικά , να φέρνουν τον κόσμο δωρεάν επί της παραλιακής. Στη χώρα , δικαίωμα θα έχουν να μπαίνουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, με πάσο που θα τους χορηγηθεί από το δήμο»


ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΝΟΣ - ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ (Επιχειρηματίας – Ξενοδόχος / τ.Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Όπως και πέρυσι δεν εξελίσσεσαι καλά. Το ζητούμενο είναι αρχές Ιουλίου, που θα έχουμε κόσμο, να μη κλείσουμε 15 Αυγούστου. Για να μην κλείσουμε πρέπει να εμβολιαστούμε, να προσέχουμε τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Δεν μπορούμε να μην έχουμε εμβολιαστεί και να μην προσέχουμε την υγιεινή μας.
Υπήρξε δυσκολία στο νησί και ήμασταν στις τελευταίες θέσεις εμβολιασμού , γεγονός που το παρατήρησαν και οι tour operator, και μας έθεσαν το ερώτημα γιατί. Ενδιαφερθήκαμε να κάνουμε μία καμπάνια σε όσους δεν έχουν πειστεί να πειστούν και να πάνε να εμβολιαστούν. Η καμπάνια ξεκινάει από ώρα σε ώρα και θα κάνω κι εγώ προσωπικά σαν όμιλος κάποια ανάρτηση σχετική.
Όσοι είναι αδιάφοροι δεν μπορούν να ζουν εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Πρέπει και οι φορείς και η κυβέρνηση να το δουν. Αν κάποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί και θέλει να πηγαίνει κάπου μόνος του καλώς, αν θέλει να πηγαίνει κάπου με κόσμο πρέπει να εμβολιαστεί.
Η σαιζόν μπορεί να πάει ως 10 Νοεμβρίου αν προσέξουμε και δεν κλείσουμε πρόωρα
ΠΡΟΒΛΗΤΑ
Ο κ. Κάπαρης είναι πολύ γνωστός και έχει βγάλει πολύ κόσμο στο χώρο της κρουαζιέρας. Είχε μιλήσει με τον Κεφαλληνό πριν 40 χρόνια για προβλήτα. Πριν  χρόνια παρουσίασε μάστερ πλαν , ήρθαν ακριβώς πριν 8 χρόνια ,και είπαν ότι το σημείο που προσφέρεται για να γίνει η προβλήτα είναι αυτό. Είπαν τις προτάσεις τους οι πλέον ειδήμονες. Είπαν ότι αν γίνει στο σημείο αυτό, θα έχει μεγάλη επιτυχία και μάλιστα ότι μπορούσαν να το αυτοχρηματοδοτήσουν , και η προβλήτα σήμερα θα είχε γίνει.
Όσο αφορά το κυκλοφοριακό και σήμερα είναι άθλιο. Η λύση είναι ,όσα αυτοκίνητα μπαίνουν από το Ακρωτήρι να μένουν στο Ξενία, και όσα μπαίνουν από την άλλη πλευρά να μένουν στην άλλη πλευρά και 2-3 αυτοκίνητα δημοτικά , να φέρνουν τον κόσμο δωρεάν επί της παραλιακής. Στη χώρα , δικαίωμα θα έχουν να μπαίνουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι, με πάσο που θα τους χορηγηθεί από το δήμο.
Η περιουσία των ζακυνθινών θα διπλασιαστεί σε αξία στην πόλη.
Ο Πάνος Λιβέρης, πρόεδρος ΤΕΕ,  είχε πει εύλογα και εύστοχα, ότι μέσα στο χειμώνα έπρεπε να πεζοδρομηθεί σε σημείο η πόλη και να μην υπάρχει το αίσχος στο μνημείο πεσόντων. Υπήρχαν πελάτες που έρχονταν για να δουν την πόλη και δεν έβρισκαν που να παρκάρουν και μάλιστα μέσα στο χειμώνα. Όλα τα κάθετα δρομάκια θα πρέπει να γίνουν  πεζόδρομοι και με πράσινο. Χρειάζεται λίγη κυκλοφορία στη πόλη, μόνο από τους κατοίκους και αυτοί με πάσο.
Είχα πει επί δημαρχίας Κολοκοτσά ,ότι θα έκανα και δωρεά 2 αυτοκινητάκια για να βοηθήσω αυτή τη κατάσταση.
Το θέμα του κυκλοφοριακού είναι απλό και με λίγα χρήματα μπορεί να γίνει ανθρωπινό. Επίσης μπορεί να γίνει ποδηλατοδρόμος από Καλαμάκι μέχρι τέρμα Κρυονερίου. Υπάρχει δυνατότητα.
Η άλλη εκδοχή είναι πολυδάπανη και δεν προσφέρεται κανένας να την χρηματοδοτήσει.  Κάθε μέρα όταν θα υπάρχει πλοίο θα μας θυμίζει την γιορτή του Αγίου Διονυσίου. Τόσος κόσμος θα υπάρχει.
Πολλές επαρχίες της Ελλάδος δεν δέχονται στο κέντρο τους αυτοκίνητα. Από τον Άγιο Διονύσιο στο Ξενία δεν θα κυκλοφορεί αυτοκίνητο.
Αν υπάρχουν 100-200 ποδήλατα θα εξυπηρετούνται πολλοί άνθρωποι.
Δυστυχώς δεν παίρνουν αποφάσεις, αλλά και όταν παρθούν , υπάρχουν αυτοί που είναι στην άλλη πλευρά και είναι αντίθετοι.
Η προβλήτα είναι η μόνη λύση να γίνει στο μόλο του Αγίου Νικολάου.  Υγεία σε όλους και πρώτα στο βουλευτή Ζακύνθου γιατί το πολεμάει να το καταφέρει.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent