ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Παρακολουθώ τις συζητήσεις που γίνονται για τη χωροθέτηση. Όλη αυτή η συζήτηση με κάνει και δεν ξέρω αν πρέπει να κλαίω ή να γελάω. Η πιο κατάλληλη θέση, είναι αυτή που μπορεί να χτιστεί και να ολοκληρωθεί αύριο. Αν πρέπει να πάει πιο αριστερά ή πιο δεξιά, μου θυμίζει φιλολογικές συζητήσεις του μεσαίωνα».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ  (Επιχειρηματίας-Ξενοδόχος / Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου)

«Το ξεκίνημα της σαιζόν , είναι αρκετά μουδιασμένο και γίνεται διστακτικά. Οι επιδόσεις το μήνα Ιούνιο είναι χαμηλότερες από αυτό που επιθυμούσαμε. Θα θέλαμε να λειτουργήσει  ο Ιούνιος με πληρότητα πάνω από το 40%. Ο κυριότερος λόγος για τη Ζάκυνθο είναι η μη έναρξη ταξιδιών από τη βρετανική αγορά. Η εκτίμηση μου είναι , ότι μέχρι τέλος Ιουνίου  θα έχουμε εξελίξεις. Είναι βέβαιο ότι το αργότερο αρχές Ιουλίου ο βρετανικός τουρισμός θα ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα.
Είναι στενάχωρο ότι ενώ αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες οι πλατφόρμες για τον εμβολιασμό παρουσιάζεται διστακτικότητα. Είναι απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό, ενώ αποτελεί απαράδεκτη συμπεριφορά. Είναι τεράστιο λάθος και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο.
Πολλοί φοβούνται ότι είναι φαινόμενο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει και αναφέρομαι στη ξαφνική διακοπή του τουρισμού,  αν υγειονομικά δεν είναι θετικά τα μηνύματα. Οι εμβολιασμοί σίγουρα συνεχίζονται είναι παρήγορο που οι νεότερες ηλικίες σπεύδουν και καθημερινά βελτιώνεται ο αριθμός εμβολιασμών. Τέλος Ιουνίου θα είναι τα ποσοστά τέτοια, που θα αγγίζουν τα ποσοστά ασφαλείας.
Οφείλεται σε κακή κουλτούρα, αντιεμβολιαστική, που δεν πάνε οι πολίτες να εμβολιαστούν. Δεν υπολείπεται ο ζακυνθινός πολίτης σε εργαλεία , από την υπόλοιπη Ελλάδα, για  να αποφασίσει αν είναι ασφαλής, άρα είναι κακή νοοτροπία. Πρέπει και οι αρχές να εντείνουν την εκστρατεία για τους εμβολιασμούς. Κάθε σώφρων άνθρωπος, πρέπει να εμβολιαστεί. Υπάρχει μόνο ένα κριτήριο, η υγεία μας και ο σεβασμός   στο συμπολίτη μας».
 
ΠΡΟΒΛΗΤΑ
 «Σε ότι αφορά την κατασκευή προβλήτας αλλά και την αναμόρφωση του λιμανιού,  η άποψη μου είναι, ότι είναι μονόδρομος. Μιλάμε για ευρεία αναμόρφωση του λιμανιού. Μιλάμε για νέο ενδεχομένως εμπορικό πυρήνα και σίγουρα μιλάμε για έσοδα, που θα φέρουν οι κρουαζιέρες και που αφορούν το οικοσύστημα, που λειτουργεί γύρω από τον  τουρισμό. Θα υπάρξουν επιχειρήσεις που θα ωφεληθούν και πρέπει να ωφεληθούν .
Παρακολουθώ τις συζητήσεις που γίνονται για τη χωροθέτηση. Όλη αυτή η συζήτηση με κάνει και δεν ξέρω αν πρέπει να κλαίω ή να γελάω. Η πιο κατάλληλη θέση, είναι αυτή που μπορεί να χτιστεί και να ολοκληρωθεί αύριο. Αν πρέπει να πάει πιο αριστερά ή πιο δεξιά, μου θυμίζει φιλολογικές συζητήσεις του μεσαίωνα».
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
«Καμία εξέλιξη. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει αφήσει σε αδράνεια τα θέματα του τουρισμού όπως και το αίτημα μας να ενεργοποιηθεί ξανά η επιτροπή τουρισμού ή το να αποφασίσει τη δημιουργία ενός άλλου φορέα. Είναι τεράστια παράλειψη, που τη ζημία θα την ζήσουμε τα επόμενα χρόνια».
 
ΥΠΟΔΟΜΕΣ
«Όλοι είναι έτοιμοι για να πιάσουν  κάθε  ευκαιρία όταν ξεκινήσουν οι πτήσεις. Όσο αφορά τις υποδομές ,η πίεση είναι ελάχιστη. Δεν έχει χρειαστεί να δημιουργήσουν προβλήματα σήμερα…»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent