ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

« Ο κ.Ακτύπης θα κριθεί!»

  • «ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ,ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ,ΤΗ ΜΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ …»
  • «ΕΝΑ ΕΡΓΟ 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ,ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ ΟΛΗ Η ΤΟΥΡΤΑ …»
ΑΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ (Πρόεδρος  Συλλόγου Ξενοδόχων Αλυκών)
 
«Το σκεπτικό μου έχει να κάνει με τις προτεραιότητες που έχει ο τόπος μας και την πολιτική ευθύνη προκειμένου να βρεθούν πόροι για τις ανάγκες του τόπου. Ένα έργο 120 εκατομμυρίων το θεωρώ κερασάκι στην τούρτα, όταν λείπει όλη η τούρτα. Η Ζάκυνθος είναι σαν ένα μαγαζί που πουλάει τουρισμό και έχει τη δυνατότητα στις καλές εποχές, να διαμορφώνει περίπου 800 εκατομμύρια έσοδα με όλες τις τουριστικές δραστηριότητες που σαν νησί προσφέρει.
Από αυτά τα χρήματα που ζει το νησί , προσφέρει υπερβολικά στην εθνική οικονομία δεν έχουμε υποστήριξη ώστε να διαμορφώσουμε ανταγωνιστική εικόνα. Το νησί δεν έχει τι να κάνει τα στερεά απόβλητα, τα λύματα γυρίζουν από τράφο σε τράφο , δεν έχουμε νερό και παίρνουμε χιλιάδες τόνους εμφιαλωμένου, οι δρόμοι μας είναι σε αθλία κατάσταση , λείπουν μια σειρά άλλα έργα που θα διαμόρφωναν ακόμη ποιοτικότερη Ζάκυνθο,
Αν ήμουν βουλευτής θα έτρεχα από το πρωί μέχρι το βράδυ να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και θα διαχειριζόμουν σκουπίδια , λύματα, θα είχα νερό στους κατοίκους κλπ.
Το μάξιμουμ των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται είναι περίπου στα 30. Εγώ βάζω άλλα 70 και λέω, από τους 2.000 επιβάτες αν  κατεβαίνουν οι 1000, θα  μιλάμε για ένα τζίρο της Ζακύνθου που δεν θα ξεπερνάει τα  7 εκατομμύρια. Για 7 εκατομμύρια, απέναντι στα 800 που μπορώ να διατηρήσω στη Ζάκυνθο και ακόμη και να τα διπλασιάσω, ποια προτεραιότητα θα έμπαινε;
Υπάρχουν 2-3 επιχειρηματίες, που πιέζουν το βουλευτή γι αυτή την προσέγγιση. Καμία κυβέρνηση δεν θα δώσει αφειδώς χρήματα. Θα έχει στο μυαλό του ο εκάστοτε πρωθυπουργός να μοιράσει τα χρήματα που έχει, σε όλες τις περιοχές. Όταν δώσει λοιπόν 120 εκατομμύρια, για να γίνει το έργο, πώς θα διεκδικήσουμε έπειτα κι  άλλα χρήματα;
Η πόλη διαθέτει 1200 κρεβάτια που απευθύνονται στους παραγγελιοδόχους. Εάν η πόλη καταφέρει να αποκτήσει δικούς της πελάτες, για να γεμίσει αυτά τα 1200 κρεβάτια τι της λείπει; Να υπάρχει παραλία για λουόμενους. Προτεραιότητα λοιπόν αναπτυξιακή είναι, το μέτωπο από το Ξενία μέχρι το Κρυονέρι να διαμορφωθεί και να αναπτυχθεί. Όχι να παίζουμε χωροθετικά παιχνίδια. Με ποια λογική λειτουργούν τα υπουργεία; Η ΕΣΑΑΛ το προβλήτα, τη μία μέρα τον πάει εδώ και την άλλη εκεί.
Οι ίδιοι τεχνικοί που έκαναν μελέτη για Λαζαρέτα, μετά έκαναν νέα μελέτη για εδώ και μετά άλλη μελέτη για άλλο σημείο. Η ΕΣΑΑΛ με επιστημονικά κριτήρια μελετάει ή με κριτήρια που ο κάθε βουλευτής της λέει στο αυτί; Θέλω απαντήσεις,  γιατί πονάω τον τόπο αυτό και δεν μιλάω με συμφέροντα.
Μπορεί οι πολιτικοί να παίζουν όποιο παιχνίδι θέλουν, όμως οι τεχνικοί που μελετούν με επιστημονικά κριτήρια, μελετούν με το μυαλό τους ή με το τι τους σφυρίζει ο κάθε βουλευτής;
Πρέπει να μελετάει η ΕΣΑΑΛ με κριτήρια επιστημονικά. Από ότι φαίνεται τον προβλήτα λες και τον  φυσάει ο αέρας, πηγαίνει πιο πέρα  κάθε μέρα , τη μία από εδώ και την άλλη από εκεί. Πρέπει να βάλουν και να προτεραιοποιήσουν κριτήρια για να δημιουργηθεί ανάπτυξη.
Για τον προβλήτα δεν είμαι εναντίον, όμως τι να το κάνω το κερασάκι της τούρτας όταν δεν έχω την τούρτα;
Ας κάνει ο κ.Ακτύπης ότι νομίζει, και ας βάλει τις προτεραιότητες του,  που γι αυτές άλλωστε και θα κριθεί».
 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ |
 
«Έχω την αίσθηση ότι η φετινή σαιζόν θα είναι αντίστοιχη με την περυσινή ίσως και χειρότερη. Αυτό έχει να κάνει με το ότι  στα υγειονομικά πρωτόκολλα, προστέθηκε και η οικονομική δυσκολία των επισκεπτών , έχουν προστεθεί και διακρατικά παιχνίδια, έχει διαμορφωθεί ένα παιχνίδι με τη Ρωσική Αγορά και  από τη Λευκορωσία έχει υπάρξει απαγόρευση για Ελλάδα.
Εμείς όμως,  εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να εμβολιαστούμε. Πρέπει να θωρακιστούμε και να διεκδικήσουμε και τουριστικά  ως πράσινη περιοχή. Οφείλουν όλοι οι ζακυνθινοί να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για να μην αρρωστήσουν. Το τείχος της ανοσίας διασφαλίζει τη ζωή των κατοίκων και θα διαμορφώσει και τη μεγάλη πύλη να επανέλθουμε ξανά στην τουριστική βιομηχανία.
Έχουμε αγωνιστεί πολλοί, για να εκφράζει ο καθένας ελεύθερα την άποψη του . Είναι όμως τελείως διαφορετικό να κρίνω τι λέει ο καθένας και από αυτές τις κρίσεις να κάνω επιλογές. Το δικαίωμα όμως να εκφραστούν,  το έχουν όλοι».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent