ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ, ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΣΚΟΠΟΥ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ».
ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΟ κ.ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΝ-ΠΕΖ   «ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ», ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ»
ΤΕΛΟΣ ΕΞΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΌΤΙ «ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ , ΤΡΙΧΙΑ»
 
ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ (Πρόεδρος Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού «Ο ΣΚΟΠΟΣ»)
 
«Ευχή δίνω να μην είναι παραπάνω τα κρούσματα. Τα 26 είναι πάρα πολλά και αν πάμε παραπάνω θα σημαίνει ότι οδεύουμε σε άσχημους δρόμους.
 
Οφείλουμε να χειροκροτήσουμε και να συμμετέχουμε στη προσπάθεια από τους φορείς τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά, επιβάλλεται να συνεχιστεί και να μην πάθουμε και υγειονομικά ζημιά ,αλλά και να μην είναι και το οικονομικό τέλμα. Αν η οικονομία καταρρεύσει θα είναι ζημιά. Ας γίνουμε όλοι φαντάροι, ας γίνει χρήση μάσκας, για να μπορέσουμε να μη πάθουμε τη μεγάλη ζημιά. Πάντα υπάρχει ο κανόνας , τήρηση σε όλα αυτά, αλλά με κανόνες που θα μας επιτρέπουν να προχωράμε. Δράσεις πρέπει να υπάρχουν, οι επιχειρήσεις να είναι ανοικτές, όμως τήρηση των μέτρων, αλλιώς δεν θα φτάσουμε το Σεπτέμβριο.
Παρακαλώ προσοχή από όλους μας. Σε τελικό στάδιο αυτοί που θα την πληρώσουν θα είμαστε εμείς. Οπότε τήρηση των μέτρων.
  • Υπάρχει μία κινητικότητα αλλά περίεργη. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο τουρισμός κινείται αλλά ο τουρίστας είναι επιφυλακτικός,  όχι τόσο με τη τήρηση των μέτρων αλλά με το πως κινείται. Στην εστίαση υπάρχει ένας φόβος.
  • Στο Γέρακα κατεβαίνει πολύς κόσμος όπως και σε άλλες παραλίες. Όμως μόνο αυτό κινείται. Οι επιχειρήσεις πέρα των παραλιών, όσο αφορά την εστίαση έχουν πρόβλημα.
Ναι μεν τα μέτρα, τα πρωτόκολλα, τα εμβόλια, η μείωση η τουριστική, όμως ο κόσμος που έρχεται είναι σαν να μην είναι,  τουλάχιστον για το 70-80% των επιχειρήσεων.
  • Είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό η επίσκεψη στο Βασιλικό , είναι στο 80% ‘όμως στα καταστήματα είναι στο 20%.
Σουπερ μάρκετ πάνε όλοι για τις πρώτες ανάγκες, δεν το συζητάμε.
Ο σύλλογος έχει μία πολύ σημαντική δράση εσωτερικά. Τα μέλη επικοινωνούν με το διοικητικό συμβούλιο , επικοινωνούμε με αρμόδιους φορείς για να βρούμε λύσεις.
  • Η επιστρεπτέα πρέπει να πάρει παράταση για το 2023 και όχι για το 2022. Χρειάζεται επιπλέον στήριξη σε όλους τους κλάδους αλλά κάποιοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
  • Ανάγκες έχουν όλες οι επιχειρήσεις μηδενός εξαιρουμένου. Τα προγράμματα πρέπει να βγαίνουν για όλους. Πρέπει να υπάρξει μία ισορροπία και όχι να εξαιρέσουμε κάποια επαγγέλματα.
Ναι μεν εξαιρούνται κάποιες επιχειρήσεις, αλλά είναι τώρα και από τον ίδιο τον τουρισμό. Για κάποιο λόγο τους δρομολογούν. Δεν ξέρω πως, αλλά είναι ένα επιπλέον θέμα. Χωρίς μέτρα έχει τελειώσει το σύμπαν. Πρέπει να υπάρχουν μέτρα αλλά και στήριξη σε όλους.
  • Έχω μια πολύ καλή επικοινωνία με το βουλευτή, με έχει διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει στήριξη, όμως κι εμείς θα είμαστε πιο αναλυτικοί, όσο αφορά τα αιτήματα μας. Προβλέψεις δεν μπορεί να κάνει κάποιος. Και χθες μιλήσαμε με το βουλευτή και περιμένει και πιο αναλυτικά τις προτάσεις μου.Το ίδιο συμβαίνει και με την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου.
  • Το επιμελητήριο είναι σημαντικός φορέας, θα επισκεφτώ τον πρόεδρο θα ζητήσω να παραστώ σε διοικητικό συμβούλιο, να καταθέσω τις απόψεις μου για την εστίαση . Πρέπει να βοηθήσει. Πρέπει να παράγουμε έργο, είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι σοβαρά και με αποτέλεσμα. Απόλυτη συνεργασία, σεβασμός ο ένας απέναντι στον άλλο , απέναντι στους επαγγελματίες.
  • Όσο για το δήμο είναι καιρός να είναι ακόμη πιο κοντά μας , είναι μία δύναμη μπορεί να προσφέρει πολλά και να βοηθήσει σε πολλά. Σίγουρα γίνονται κάποιες δράσεις, όχι όμως αυτό που πρέπει. Πιο κοντά μας λοιπόν.
Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι μεγάλη συζήτηση, θέλει μεγάλη προσοχή, να εφαρμόζεται. Στην καθημερινή εφαρμογή του και τις αλλαγές, δεν προλαβαίνουμε να ενημερωθούμε , χρειάζεται λοιπόν ισορροπημένη ενημέρωση, τα μέτρα επιβάλλονται αλλά να επιβιώσουμε κιόλας.
  • Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί σε κάποιες περιπτώσεις και με ράβδο αν χρειαστεί. Όμως θέλει προσοχή. Ας προσέξουμε κάποιοι… ο ελεγκτικός μηχανισμός πρέπει να ελέγξει όμως προσοχή , όχι στραγγαλισμός.
Σίγουρα θα απλώσει και όσο πίσω και αν πάμε πάντα κάτι συμβαίνει στο Λαγανά. Καιρός είναι … είναι μια καλή κίνηση. Δεν λέμε να καταστραφούν οι επιχειρηματίες όμως συμμόρφωση και όχι να παρασύρουν το νησί στο γκρεμό. Μη ξεχνάμε ότι τουριστικά ο Λαγανάς κάποτε ήταν αυτός που έκανε το πρώτο βήμα τουριστικά. Βέβαια δεν φταίει όλος ο Λαγανάς αλλά ένα κομμάτι. Όμως το κομμάτι αυτό είναι που καταστρέφει και τη Ζάκυνθο
  • Ο ΣΚΟΠΟΣ ήταν είναι και θα είναι παρών και οι δράσεις του θα δυναμώνουν και θα αυξάνουν».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent