ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΕΦΗ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ |«ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ», ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΟΜΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΟΣΟΙ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ, ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ, ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ. ΜΟΝO  ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ , ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ».
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΔΟΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΥ, ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ RAPID TEST  , ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ
 
ΕΦΗ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗ  (Ιατρός – Αν.Συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Ζακύνθου και υπεύθυνη για την ΚΟΜΥ Ζακύνθου)

«Ξεκινήσαμε 20 Ιανουαρίου το στήσιμο του εμβολιαστικού  κέντρου ,δεν είχαμε πολύ προσωπικό και πραγματοποιήσαμε όλο αυτό το διάστημα χιλιάδες εμβολιασμούς συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα.
Ξεκίνησαν να μπαίνουν στο παιχνίδι και οι νεότεροι συμπολίτες μας και το έδαφος που χάθηκε το κερδίζουμε. Εκεί που τα ραντεβού είχαν πέσει στο μισό, τώρα βλέπουμε αυξητική τάση και βλέπουμε να έρχονται και ηλικίες 17ετών συνοδεία των γονέων τους . Τα  μηνύματα είναι αισιόδοξα. Από την άλλη έχουμε κακή επιδημιολογική εικόνα. Η μετάλλαξη χτύπησε και τη δική μας πόρτα, και από ότι φαίνεται ό κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα. Είναι πολύ ανησυχητικό. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος κουράστηκε, όμως πέρα από τον εμβολιασμό, θα μας προφυλάξει από τον κωρονοίο η τήρηση των μέτρων. Μάσκα όπου χρειάζεται, όπου υπάρχει συνωστισμός και  τηρούμε αποστάσεις . Όσοι δεν έχουν λόγο υγείας που να μην τους επιτρέπει να εμβολιαστούν,  να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους και να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες έρχονται πολλά κρούσματα, έχουμε πολλές λοιμώξεις ημερησίως και ελπίζω οι επιστήμονες να μην επαληθευτούν. Πρέπει ν α είμαστε σε επαγρύπνηση και να κάνουμε αυτά που πρέπει. Οι καταστάσεις που ζούμε, δυστυχώς δεν είναι πολύ ευχάριστες.
  • Ως ένα σημείο, ο φόβος είναι κατανοητός, γιατί ο κάθε πολίτης δεν ξέρει τα επιστημονικά δεδομένα και ακούει διάφορα. Σίγουρα δεν έχουν συνωμοτήσει όλοι για να εξολοθρεύσουν την ανθρωπότητα. Καταλαβαίνω τους φόβους συμπολιτών μ ας αλλά μπορούν να δουν και τις χιλιάδες συμπολιτών μας, που είτε νόσησαν ελαφρά, είτε δεν κόλλησαν. Αν κάποιος έχει σοβαρή αντένδειξη, να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό. Αν όμως αυτό δεν συμβαίνει, να προχωρήσει σε εμβολιασμό, γιατί ανεμβολίαστος κινδυνεύει πολύ περισσότερο.
  • Η ζυγαριά γέρνει προς το όφελος.
  • Τον Απρίλιο και το Μάιο είχαμε 250 ραντεβού ημερησίως για εμβολιασμό, πέσαμε στα 100 και τώρα ανεβαίνουμε στα 150 με 170.
  • Ανοίγει ο δρόμος και για τους εμβολιασμούς κατ οίκον. Θα ξεκινήσουν κλιμάκια, κινητές μονάδες που θα πηγαίνουν να εμβολιάσουν τους πολίτες, που δεν είναι εύκολη η μετακίνηση τους. Θα εμβολιάζονται με το johnsons & johnsons και είμαστε σε αυτό το σχέδιο δράσης.
Θα δοθούν οδηγίες στους πολίτες, για το  πως θα το δηλώνουν.
  • Επίσης η ΚΟΜΥ είναι καθημερινά στο κέντρο υγείας δίπλα στο εμβολιαστικό κέντρο έως τις 04:00 το απόγευμα για να κάνουν rapid test όποιοι το επιθυμούν. Επίσης όσοι θέλουν να ταξιδεύουν καλό είναι να πηγαίνουν από το πρωί. Επίσης όποια επιχείρηση ή ξενοδοχείο θέλει, μπορούμε να πηγαίνουμε να ελέγχουμε το προσωπικό του, αρκεί να επικοινωνήσει μαζί μας».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent