ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ | « ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ «Ο ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ , ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ… ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ, ΕΝΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΌΛΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΖ, «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΖ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ;».
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΕΞΕΙΡΕ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ , ΠΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΧΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΦΕΕΖ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ «ΞΕΚΙΝΑ ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ…»

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑ (Πρόεδρος ΕΛΦΕΕΖ)
  • Μιλάμε για ψηφιακή εποχή και ψηφιακή εποχή δεν εφαρμόζεται όμως ο καταναλωτής πληρών ει.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ 100.000 ΘΈΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Θα δοθεί μία παράταση 10 ημέρες ίσως και 15 στο πρόγραμμα της επιδότησης των 100.000 θέσεων εργασίας. Έληγε το πρόγραμμα στις 13 του μήνα αλλά επειδή είμαστε και στο τέλος της δύσκολης περιόδου ως προς τις εισροές κεφαλαίου. Πρέπει να συνεργαστούν όλοι για καλύτερα αποτελέσματα. Είναι υπόθεση όλου του φάσματος ς και όχι των λογιστών. Μια ασφαλιστική ενημερότητα, για να εκδοθεί χρειάζεται 7-10 ημέρες, μέχρι να το διαβάσει το σύστημα εσόδων του ΕΦΚΑ. Προσπαθήσαμε σαν ΕΛΦΕΕΖ, να το λύσουμε. Το πρόβλημα ήταν πανελλαδικό, το κοινωνήσαμε , τη Δευτέρα είχαμε τη πρώτη συζήτηση και νομίζω ότι σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Έχουμε τη διαβεβαίωση. Χρειάζεται σύμπραξη παραγόντων και αν όλοι δεν συμβάλουν δεν κάνουμε τίποτα. Το πώς θα τρέξει η εφαρμογή δεν το ξέρουμε. Η πορεία θα μας το δείξει. Γι αυτό υπάρχουν και τα επιμελητήρια. Δεν είναι υπόθεση ενός συλλόγου ή μιας ένωσης και δεν μπορούμε να επιφορτιστούμε όλο αυτό το φορτίο.
Ο λογιστής δεν μπορεί να ξέρει όλες τις πλατφόρμες. Υπάρχουν 600 πλατφόρμες».

ΕΣΤΙΑΣΗ
«Υπάρχει συγκριμένο νομικό πλαίσιο και εγκύκλιοι προς εφαρμογή. Είναι μόνο για όσους έχουν νοσήσει και όσοι είναι εμβολιασμένοι για τους εσωτερικούς χώρους. Οι πληρότητες στο 85%, οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και μπαίνει το ζήτημα και λέμε, δεν υπάρχει μία υπηρεσία να δώσει στοιχεία παραπάνω; Να πάρει κάποιος πληροφορίες; Ο λογιστής δεν θα κάνει τον έλεγχο. Με το να λέμε στο λογιστή , δεν κάνουμε τίποτα. Ο λογιστής δεν μπορεί να τα ξέρει όλα. Υπάρχουν πράγματα που λιμνάζουν δεκαετίες.
Ο εστιάτορας ξέρει να ψήνει και να μαγειρεύει όχι όλα τα υπόλοιπα. Το πολύ να τα γνωρίζουν το 15-20%.
Πάντα σε έναν έλεγχο, ο ελεγχόμενος έχει αντιρρήσεις και ενστάσεις. Χρειάζεται προσοχή και έλεγχος πριν από τα όργανα. Από την άλλη είναι οι πιέσεις από το υπουργείο. Πρέπει όμως μέσα σε αυτή τη πανδημία να συνυπάρξουμε όλοι. Είναι ένας πόλεμος διαρκείας, είμαστε όλοι στα χαρακώματα. Πρέπει όλοι να συνεπικουρήσουν. Στη περιφέρεια είναι οργανωμένο το τμήμα εμπορίου; Υπάρχει υπάλληλος να δίνει πληροφορίες; Δεν έπρεπε να υπάρχει εκεί μία οργανωμένη υπηρεσία που να δίνει επιπρόσθετες πληροφορίες;
Δαπανούμε το χρόνο μας για να κάνουμε ενημέρωση στα τρέχοντα θέματα. Το σύστημα δεν λειτουργεί.
Αυτή τη στιγμή τρέχουμε να λειτουργήσουμε τις  πλατφόρμες, να κάνουμε φορολογικές δηλώσεις και να επικοινωνήσει ο πολίτης με τις αρμόδιας υπηρεσίες, που είναι καθ ύλην του ελληνικού δημοσίου. Αυτά τα κόστη ποιος τα πληρώνει; Βάλαμε πλάτη μέσα στη πανδημία, έγιναν βελτιώσεις. Οι υπηρεσίες αυτές αν τιμολογηθούν τα ποσά θα είναι τεράστια.
Από τον τρίτο μήνα πιέζουν τον λογιστή. Δεν μπορεί ν α παρατήσει τις φορολογικές δηλώσεις. Στις  31 λήγει το ΦΠΑ. Επίσης πρέπει να ενημερωθούν και οι πλατφόρμες και να ενημερωθεί και το my business.
Ότι ισχύει στη Ζάκυνθο, ισχύει και στη Κεφαλονιά και σε όλη την Ελλάδα. Πρόθεση να αλλάξει το καθεστώς αυτό υπάρχει, όχι όμως και οι κατάλληλες δυνάμεις. Δεν μπορούν να ιδρώνουν…
Οι λογιστές έχουν όλο το φορτίο επάνω τους και αντικαθιστούν τη δημόσια διοίκηση».

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ
 «Οι επιστρεπτέες μέχρι την 6 ,είμαστε υποχρεωμένοι να στείλουμε τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας μέχρι 30/9. Το πρωτοδικείο εδώ,  την επόμενη ημέρα μας το έδινε. Άψογη οργάνωση και ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στο πρωτοδικείο Ζακύνθου. Το υπουργείο δικαιοσύνης δημιούργησε ένα πυλώνα που πολλά προσποιητικά θα βγαίνουν ηλεκτρονικά. Όμως χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό.  Μέχρι 29/9
Η εγκύκλιος λέει ότι όλες οι επιστρεπτέες χρηματοδοτούσαν τις θέσεις εργασίας, άρα οι θέσεις εργασίας δεν πρέπει να αλλάξουν, γιατί στην αξιολόγηση θα μπουν μέσα και θα αντλήσουν αυτά τα στοιχεία.
Υπήρχαν επιχειρήσεις που δεν είχαν καταθέσει δηλώσεις και μετά πήγαν και έκαναν δηλώσεις. Πάρθηκαν οι επιστρεπτέες , το ίδιο έγινε και στην Αθήνα, που εκεί έγινε αλαλούμ .
Σε ένα πόλεμο όταν πολεμάς στη πρώτη γραμμή και βγαίνουν και κάνουν πλιάτσικο όλες οι μαμάδες    πρέπει ν γίνει έλεγχος και μαζί με τα ξερά θα καούν και χλωρά.
Άρα οι επιστρεπτέες είναι με γνώμονα το 2019
Είχαν δίκιο κάποιοι υπουργοί που χτυπιόντουσαν ότι δεν είναι έτοιμο το δημόσιο.
Τάχθηκα από την αρχή υπέρ των αδύναμων. Όμως κάποιοι κλάδοι έχουν λειτουργήσει υποδειγματικά και έχουν φέρει μια άλλη προοπτική. Οργάνωσαν τα μέλη τους , τους εκπροσώπους τους. Όταν λοιπόν επιλέγεται το παιδί του κομματικού σωλήνα , το κάθε κομματόσκυλο, δεν δίνεται λύση. Γι αυτό είπα ότι πρέπει να μπούμε σε μια άλλη εποχή. Άκαπνο είναι το παιδί του κομματικού σωλήνα. Άλλο να υπηρετήσει τη φανέλα και άλλο τη φανέλα του συνόλου. Κάθε επαγγελματική ομάδα καλό είναι να οργανωθεί διαφορετικά δεν έχει μέλλον. Αν δεν φύγουμε από τον κανόνα των αρεστών, να περάσουμε στον κανόνα των αρίστων θα υπάρχουν οι πληβείοι… αυτός είναι ο κανόνας της αγοράς.
Άλλα διαβάσαμε προεκλογικά και άλλα έγιναν.
Δεν περνάμε σε καταγγελτικό  λόγο, γιατί πρέπει να περάσουμε στην επόμενη ημέρα.
Η φετινή χρονιά είναι χρονιά εκλογών και αυτά θα πρέπει να τα εμπεδώσει η κοινωνία».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent