ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

  • «Να στηρίξουμε την προσπάθεια, αλλά, το έργο δεν θα αποδώσει όπως θα έπρεπε» - «ο Δήμος Ζακύνθου είναι απών»

ΑΚΗΣ ΚΟΜΙΩΤΗΣ| «ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ…ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΠΟΖΙΚΗ… ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ… Ο  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ  ΤΟ ΠΑΝΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟ  ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ,κ.ΚΟΜΙΩΤΗΣ ,ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΓΑΝΑ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ «ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ , ΑΛΛΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ, ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ».
ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΛΑΓΑΝΑ, ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ,ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΉΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ.

 ΑΚΗΣ ΚΟΜΙΩΤΗΣ ,ΠΡΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΑΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

«Τα 14 χρόνια που πέρασαν δεν υπήρξε όραμα και στόχος. Μπήκε στον αυτόματο πιλότο ο  Λαγανάς και όλο το νησί. Από όταν φύγαμε οι καποδιστριακοί, εγκαταλείφθηκαν όλες οι τουριστικές περιοχές, γιατί δεν υπήρξε σχεδιασμός. Τι Ζάκυνθο θέλεις; Θέλεις πολίτες,  επισκέπτες που θα πίνουν σε κολονάτο ποτήρι  ή πλαστικό; Θέλεις μαζικό τουρισμό ή να παρεμβαίνεις σε εταιρείες λέγοντας τους εσύ τι θέλεις. Έχουμε ευθύνη όλοι μας , αλλά πρωτίστως οι κυβερνόντες που έχουν την ευθύνη του σχεδιασμού.
  • Αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν υπήρχε σχεδιασμός και όραμα. Είχα σχεδιάσει για να κλείσουμε με μπάρα το κεντρικό δρόμο. Βέβαια έπρεπε να δοθεί λύση σε μαγαζιά και επιχειρήσεις.
  • Είχα σχεδιάσει να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος από την πρώην αστυνομία και να πηγαίνει στο Βεζάλ. Θα μπορούσαν έτσι να πάνε με τους παράλληλους δρόμους στα ξενοδοχεία τους. Μες στη καρδιά του Λονδίνου υπάρχει περιοχή αυστηρά φυλασσόμενη, με ασφάλεια . Αυτό το σχέδιο πήγα να κάνω, αλλά δεν προλάβαμε και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Έχουμε ένα χωματόδρομο που έμεινε φάντασμα και ένα δρόμο που δε συναντήθηκε ποτέ με το Βεζάλ. Τώρα πως θα γίνει; Θα περπατήσει ο επισκέπτης μισό χιλιόμετρο;
Χαιρετίζω αυτή την απόφαση που πήρε τώρα η κυβέρνηση, γιατί ο δήμος είναι απών. Το έργο δεν θα αποδώσει όπως θα έπρεπε. Η φιλοσοφία του ήταν να αποδώσει 100%. Τώρα υπάρχει δυσκολία με τους ξενοδόχους που πρέπει να έχουν κάρτες για τους επισκέπτες τους, με τις επιχειρήσεις που θα πρέπει να διευκολυνθούν οι πελάτες τους.
Πουθενά δεν είδαμε τη δημοτική αρχή. Πως θα περιμένουμε τον καλύτερο πελάτη; Πως θα ονειρευτούμε ένα καλύτερο Λαγανά όταν δεν κάνουμε τίποτα; Δεν ξέρουμε τι θέλουμε με λίγα λόγια. Είμαι αυστηρός στη τοποθέτηση μου, αλλά δεν ξέρουμε τι θέλουμε.
Οι επιχειρηματίες σαφώς  και αντέδρασαν, όμως τέλειωσε ο χρόνος μας γι αυτό και δεν προχώρησε. Μετά παρέλαβε ο κ.Μποζίκης που είπε,  ελεύθερα όλα λόγω της κρίσης. Εκεί λοιπόν που είχαμε μαζέψει το Λαγανά, άλλαξαν όλα. Από τότε δεν έγινε καμία παρέμβαση. Ο δρόμος που ανοίξαμε από την παλιά αστυνομία έχει μείνει χωματόδρομος. Μου απαντάει κανείς το γιατί;
  • Επίσης που είναι τα χρήματα του σχεδίου πόλεως του Λαγανά; Που πήγαν; Είναι πολλά τα θέματα…
Η περιοχή του Λαγανά περνάει μια άσχημη κατάσταση που πρέπει να μαζευτεί και πρέπει αυτή την  κίνηση να την στηρίξουμε όλοι και να καταλάβουν και αυτοί που πάνε να εφαρμόσουν το σχέδιο, ότι πρέπει να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που θα  γεννηθούν. Να πάμε πλέον σε ένα καλό δρόμο. Όμως αυτό θα γίνει με σχεδιασμό και όραμα σε βάθος χρόνου.
Οι συσκέψεις που κάναμε τότε , έχουν μείνει. Έχει μείνει η συνεργασία που υπήρχε με ξενοδόχους με μπαρ, που δεν πωλούνταν ποτά από τα περίπτερα… είχαμε πάρει απόφαση οι ξενοδόχοι να μην φέρνουν μόνο νεολαία.
Ο πολιτικός που διοικεί μια περιοχή , τι στόχο έχει ; αυτό είναι το θέμα.
Όταν ο δήμος δεν έχει σχέδιο διαλύεται. Όταν πας να κτίσεις ένα οικοδόμημα και δεν έχεις μηχανικό θα πέσει το οικοδόμημα. Αυτό είναι ο Λαγανάς. 14 χρόνια απραξία. Στα φώτα που έβαλα δεν έπεσε μπογιά και στο τέλος αφού σκούριαζαν τα έκοβαν , τα καταργούσαν.
  • «ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ … ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ … ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟ»
Ο αντιδήμαρχος προσπαθεί και κάνει ότι μπορεί. Όμως με τον Καλλικράτη δεν μπορεί να λειτουργήσει . Γίνεται μία προσπάθεια να γίνουμε  τρεις (3) δήμοι. Με ένα δήμο δεν διοικείται.
Ο βουλευτής παραμένει αυτής της θέσης  για τρεις (3) δήμους ,όπως παραμένει και η κ.Κράτσα. Θα έχουμε ραντεβού με τον υπουργό, είναι σύμφωνοι όλοι οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων και όλοι οι καποδιστριακοί δήμαρχοι εκτός του κ.Μποζίκη. Δεν είναι τυχαίο αυτό το πράγμα. Έχουν δει πως ήταν η κατάσταση πριν , που ήταν ελεγχόμενη. Ο κ.Μποζίκης από πάντα ήταν υπέρ του ενός δήμου.
Θα πάμε στον υπουργό το αίτημα μας επιστημονικά τεκμηριωμένο. Θα συνεννοηθούμε με το βουλευτή, είναι ο αρχηγός μας και θα δούμε πως θα γίνει αυτή η διαδικασία. Το αίτημα είναι πανζακυνθιακό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει η Ζάκυνθος με ένα δήμο. Που είναι το 1.600 εκατομμύρια από το σχέδιο Λαγανά; Δεν υπονοώ ότι φαγώθηκε ,όμως που τοποθετήθηκε;
Δεν είναι κομματικό το θέμα , είναι διακομματική η προσπάθεια, γιατί οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι δεν ανήκουν όλοι σε μία παράταξη. Είναι διαπαραταξιακό το θέμα. Όταν στηρίζουμε αυτή τη π προσπάθεια, είναι πέρα και πάνω από τα κόμματα, μόνο και μόνο για το καλό της Ζακύνθου.
Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα όποιος και ν α ήταν βουλευτής δεν θα είχε να χάσει. Είναι θέμα που το υπογράφουν και το ζητούν άτομα από όλες τις παρατάξεις. Άρα ο κάθε βουλευτής έχει να ωφεληθεί παρά να χάσει.
Πρέπει  να στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια και να υποδείξουμε στις αρχές κάποιες διορθωτικές κινήσεις ή παρεμβάσεις.
Έχουν γίνει συσκέψεις , εγώ δεν συμμετέχω ,δεν γνωρίζω.
Έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση όλων όσων έχουν εκλεγεί και είμαι διατεθειμένος να ενημερώσω για θέματα που θέλουν. Έχουν χάσει δεν έχουν κερδίσει που δεν με έχουν καλέσει. Έχω μια εμπειρία.
  • Απόψε μετά τις 10 εφαρμόζεται αυτό το πρόγραμμα και έχουμε υποχρέωση όλοι μας να βοηθήσουμε, γιατί είναι για το καλό του Λαγανά. Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε αυτή τη κατάσταση γιατί έχουμε να κερδίσουμε παρά να χάσουμε. Τα οφέλη είναι περισσότερα αρκεί να βοηθήσουμε όλοι μας».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent