• «Από τα γραφεία στην αποκομιδή των απορριμμάτων …»
ΤΑΚΗΣ ΚΟΚΛΑΣ | ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ Ionianradio.gr Ο κ.ΤΑΚΗΣ ΚΟΚΛΑΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
Ο κ.ΚΟΚΛΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΚΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΟΥΡΚΑΚΗ, ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΙΣΘΗΣΗ.
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, Ο κ.ΚΟΚΛΑΣ  ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ «ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ –ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»
  • ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ, Ο κ.ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ « ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΠΥΡΑ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ…»
ΤΑΚΗΣ ΚΟΚΛΑΣ  (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου)                                             
«Από την ώρα που ανέλαβα , πιστεύω ότι όλα πάνε προς το καλύτερο και προσωπικά έχω μια τακτική, να μην είμαι ποτέ της σύγκρουσης.
  • Προσπαθώ να ισορροπήσω τα πράγματα, προσπαθώ να προστατεύω πάντα τους συναδέλφους μου.
Χθες ,είχαμε συνάντηση με το δ/ντη καθαριότητας. Μας έθεσε τους προβληματισμούς που είχε για την αποκομιδή. Έχουν τα σκουπίδια πλέον αυξηθεί στο 25% από πέρυσι και θα ανέβουν περισσότερο. Μας είπε ότι δεν έχει άτομα και αυτοί  που ήταν ορισμένου χρόνου θα φύγουν γιατί τελειώνουν οι συμβάσεις τους. Μας είπε τις εναλλακτικές λύσεις. Σήμερα λοιπόν επισκέφτηκα το δήμαρχο. Για να έρθω σε σύγκρουση, θα πρέπει να μην υπολογίζει ο άλλος  τίποτα. Είχαμε μία κουβέντα, του είπα τα προβλήματα, μου είπε ότι θα σκύψει πάνω από το πρόβλημα της αποκομιδής , και θα συζητήσει με τον κ.Τουρκάκη για να βρεθεί λύση.
Μεταξύ δημοτικής αρχής και διευθυντή θα βρεθεί η λύση. Έχει κάνει  τρία (3) έγγραφα στο δήμαρχο για το τι χρειάζεται επί 24ωρου βάσεως. Είπα στο δήμαρχο ότι έχει μία εναλλακτική λύση, γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσει ή τον  «ΙΑΝΟ»  ή την πανδημία ή ακόμη αν θέλει ,μπορεί να ξοδέψει για  έξοδα μισθοδοσίας. Ώστε να δοθεί παράταση στους εργαζόμενους που είχε πάρει λόγω πανδημίας.
Μου είπε ότι θα δώσει άμεση λύση και ότι θα το κουβεντιάσει. Μπορεί να έχουν και συζήτηση και μέχρι το βράδυ να έχουμε νέα.
Ο δήμαρχος έκανε σύμβαση με ιδιώτες εργολάβους . Να σας στείλω τις συμβάσεις που είναι για τα χόρτα ,για τα ρήτρα, για καθαριότητα και πράσινο. Είναι μέχρι 31/12/2021. Από εκεί και πέρα ο κ.Τουρκάκης  με την καθαριότητα έχει να κάνει βέβαια είναι υποχρέωση του η καθαριότητα των κάδων. Τους ιδιώτες εργολάβους, δεν τους ελέγχει κανένας. Το τοπικό συμβούλιο λέει τι ακριβώς να κάνουν.
  • Από το 2012 έχουν φύγει 179 άτομα, δεν υ υπάρχει προσωπικό. Όλοι οι οποίοι ο κ.Τουρκάκης τους ειδοποίησε και  έχουν την ειδικότητα εργατών καθαριότητας, θα είναι στην αποκομιδή και στην ανακύκλωση. Το ζήτησε από όλους ακόμη και αν είναι σε γραφεία.
Από ότι με διαβεβαίωσε ο κ.Τουρκάκης ,δεν υπάρχει να κάνει καμία εξαίρεση. Θα αφήσει πολύ λίγα άτομα στη πεζή καθαριότητα γιατί τον ενδιαφέρει η αποκομιδή. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσει λόγω έλλειψης προσωπικού.
Ήδη έπρεπε να είχαν καλύψει την καθαριότητα με ορισμέ νου χρόνου.
Δεν γνωρίζω ότι δεν λειτουργεί το τμήμα παρεπιδημούνταν του δήμου, δεν μου έχουν κάνει κάποια νύξη.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ |

Το συμβάν που έγινε με την κυρία πρόσφατα είναι δεύτερη ή τρίτη φορά. Την πρώτη φορά που είχε κάνει φασαρία έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ταυτότητα της , είχε κάποια λάθος στοιχεία. Δεν μπορεί όμως να λύσει κάποιος το πρόβλημα, ούτε με φωνές, ούτε σπάζοντας τζάμια. Πρέπει να προφυλάξουμε τους εργαζόμενους, γιατί η συγκεκριμένη κυρία πέταξε και κάποιες πέτρες.
Το άλλο περιστατικό ήταν στο τμήμα εσόδων. Αυτός ο άνθρωπος είναι επιχειρηματίας και ήθελε με το ζόρι να κοπεί κάποιο ένταλμα. Δεν μπορούσε να του το δώσει ο υπεύθυνος και για αυτό φτάσαμε και καλέστηκε και η αστυνομία.

«ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΑ» |

Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που δεχόμαστε όλα τα πυρά. Είμαι και εγώ σε κάποια υπηρεσία που μπορεί να βρίσουμε. Όμως πρέπει να μη δίνουμε και εμείς δικαίωμα, ώστε να μην μας υπολογίζουν. Ο δήμος είναι κοινωνία που έχει δομές. Έχει το δήμαρχο, τους διευθυντές , τους προϊσταμένους Οι υπάλληλοι κάνουν ότι μπορούν σε όποιες θέσεις και αν είναι. Οι υπάλληλοι είναι άνθρωποι όπως είναι και αυτοί και αναφέρομαι στους αιρετούς.
Εγώ θα ενημερωθώ και θα μπορέσω να δώσω στον κόσμο τα πάντα. Ότι είναι θα το λέμε για να το μαθαίνει ο κόσμος. Το μόνο που θα πω είναι ότι είναι δύσκολοι οι καιροί και δε θέλουμε να γινόμαστε συνέχεια στόχος. Πρέπει να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα των υπαλλήλων και του δήμου».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent