ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ.ΓΡΑΦΑΚΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ,  ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ionianradio.gr, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ COMPACT ΜΟΝΑΔΕΣ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΜΙΚΡΗΣ Ή ΜΕΣΑΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ Ο κ.ΓΡΑΦΑΚΟΣ, ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΛΙΒΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΥΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΩΝΑ.
ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο κ.ΑΚΤΥΠΗΣ, ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΓΑΛΑ, ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΑ, ΓΑΙΤΑΝΙ,ΜΠΟΧΑΛΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΛΙΘΑΚΙΑ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ COMPACT  ΜΟΝΑΔΕΣ.
ΤΕΛΟΣ Ο κ.ΑΚΤΥΠΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ, ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ , ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ (Βουλευτής Ζακύνθου)

«Πριν λίγο έφτασε στο νησί μας , ο γενικός γραμματέας του υπουργείου περιβάλλοντος ο κ.Γραφάκος, θα επισκεφτούμε το ΛΙΒΑ , θ α πάμε Άγιο λέοντα, Αγαλά,  Μπόχαλη, Γαϊτάνι , Βασιλικό και Λιθακιά.
Εντάσσουμε και συζητάμε για βιολογικούς καθαρισμούς σε περιοχές με  κατοίκους από 300 έως 2000 άτομα πληθυσμό.
Σε οικισμούς που δεν μπορούν να συνδεθούν θα είναι Compact  βιολογικοί και θα συνεχίσουμε σιγά- σιγά να εντάξουμε περιοχές.
Ήδη καθυστερήσαμε επί ενάμιση χρόνο, προσπαθώντας κάποιοι να αλλάξουν τη μελέτη.
Δεν έγινε καμία αλλαγή τελικά μελέτης και μείναμε πίσω στη δημοπράτηση του εργοστασίου. Αυτές οι καθυστερήσεις, μας οδήγησαν να προχωρήσουμε μέσω περιφέρειας, κάνοντας τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ.
Υπάρχει ήδη ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ  ιονίων νήσων. Οι διαδικασίες προχωράνε, πρέπει να γίνουν πράγματα για να μπορέσει αυτό το καινούργιο σύστημα ν α ολοκληρωθεί γι α να προχωρήσει στη κατασκευή του εργοστασίου.
Είμαστε στη τελική ευθεία. Σε  δυο (2) χρόνια μέσα, θα πρέπει  να έχουμε ολοκληρωμένο το σύστημα διαχείρισης.
Θεωρώ ότι είναι σημαντική εξέλιξη. Η αποκομιδή ανήκε στο δήμο, θα πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία,  για να έχουμε καθαρό το νησί.
Έχουμε δώσει δείγματα, ότι προχωράμε τα συστήματα  της ανακύκλωσης, πρέπει να εκσυγχρονιστούν όλοι και να ακολουθήσουν.
Πρέπει να προχωρήσουμε τη διαλογή, να υπάρχει ανακύκλωση, γιατί ότι παράγεις θα πληρώνεις.
Αν έχουμε τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών στους δημότες θα μετακινείται το κόστος και σε λίγα χρόνια το κύτταρο θα έχει κορεστεί και θα πρέπει να υπάρχουν στόχοι οι οποίοι θα υλοποιούνται.
Αύριο θα υπάρξει επίσκεψη στο Λίβα και μετά συνάντηση με την τοπική κοινότητα και το σύλλογο του « ΒΡΑΧΙΩΝΑ» στο Καταστάρι. Θα γίνει μία συζήτηση μισής ώρας, να τεθούν κάποια ζητήματα για να παραχωρήσουμε.
Η επίσκεψη έχει σκοπό να ενημερωθεί ο γενικός δια ζώσης και από την άλλη θέλουμε να δούμε τις περιοχές και τους οικισμούς που θέλουμε να κάνουμε τους βιολογικούς.
Δεν θα λύσουμε ζητήματα ή αντιρρήσεις, ο λόγος της επίσκεψης είναι αυτός.
Στο Καταστάρι  θα πρέπει να γίνει και ένα γήπεδο σαν ανταποδοτικά. Όταν υπάρχει όχληση στη τοπική κοινωνία, αυτή η κοινωνία πρέπει να ανταμείβεται.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ, ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ |

 Το ιδιοκτησιακό με τις δασικές εκτάσεις είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τα ιόνια νησιά αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τα δασικά ήταν ιδιόκτητες περιοχές και το δημόσιο δεν είχε κυριότητα σε αυτά. Όμως όταν οι ιδιοκτήτες ήθελαν να κάνουν κάποιες πράξεις,  ερχόταν το δημόσιο και έβγαζε πράξεις, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στα δικαστήρια. Στο τέλος κέρδιζε ο ιδιοκτήτης, αλλά ταλαιπωρείται ολόκληρη κοινωνία.
Και οι 4 βουλευτές των ιονίων νήσων,  πήγαμε στον κ.Γεραπετρίτη, λύθηκε το ζήτημα που ταλανίζει τις περιοχές μας επί 10ετίες, γιατί όλοι έπρεπε  να αποδεικνύουν στα δικαστήρια, την κυριότητα που είχαν. Ήταν αντιαναπτυξιακό γιατί έμπλεκες σε χρονοβόρα διαδικασία.
Θέλω να ευχαριστήσω και τον κ.Γεραπετρίτη και τον κ.Σκρέκα και τον κ.Αμοιρά  που έσκυψαν στο πρόβλημα και δόθηκε λύση.
Μένει το θέμα του παλαιού αιγιαλού και θα είμαι ευχαριστημένος αν καταφέρουμε σύντομα να λύσουμε και αυτό.  Είναι δυο ζητήματα που προέρχονται από το παρελθόν και για μένα είναι το επόμενο βήμα να λύσουμε το θέμα του αιγιαλού»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent