«Μου έκανε εντύπωση η απουσία της κ.Κράτσα» -«Ο Θ. Κάρδαρης είναι ο μόνος που δεν πρέπει να μιλάει» - «Η κ.Μοθωναίου ,η ΠΙΝ και ο ΦοΔΣΑ, καλό θα ήταν να μην μας  απαξιώνουν» - Μήνυμα στον Νικήτα Αρετάκη.
  • «Η νομιμότητα αυτή τη στιγμή στο ΛΙΒΑ ,έχει πάει περίπατο. Εξακολουθεί να μην υπάρχει … Εξακολουθούν να μην υπάρχουν φρεάτια, δε δουλεύει ο βιολογικός, λειτουργεί χωρίς άδεια, δεν έχει πυρασφάλεια… εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα και κανένας όρος της μελέτης δεν τηρείται εκεί».
  • «Προσκαλώ την περιφέρεια και τους υπευθύνους του ΦΟΔΣΑ και τη κ.Μοθωναίου και τους λέω ότι καλό θα ήταν να μην απαξιώνουν το σύλλογο, αλλά να κάνουν κουβέντα με το σύλλογο και να τους βοηθήσουμε σε θέματα που γνωρίζουμε πολύ καλά, γιατί έχουμε την εμπειρία, από το 2016 μέχρι σήμερα».
  • «Αν κάνεις το σωστό χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον, δεν χρειάζονται τα ανταποδοτικά Το θεωρώ ένα είδος  δωροδοκίας».
  • «Μου έκανε εντύπωση η απουσία της κ.Κράτσα. Εφόσον ο Βουλευτής προσκαλεί τον κ.Γραφάκο, η πρόεδρος του ΦοΔΣΑ , έπρεπε να είναι στο νησί».
  • «Με τον κ.Κάρδαρη δεν έχω κάτι προσωπικό, όμως όταν διάβασα ότι είπε, ότι αν τον είχαμε τον δεματοποιητή νωρίτερα, θα είχαμε λιγότερη ζημιά …  είναι ο μόνος που δεν πρέπει να μιλάει γι αυτό. Δικό του έργο είναι ο ΣΚΟΠΟΣ ,δικό του ο Αγαλάς , δικό του και ο ΛΙΒΑΣ».
  • «Γρήγορα ναυαγοσώστες, είναι το μήνυμα που στέλνω στη Δημοτική Αρχή»
 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  (Πρόεδρος συλλόγου ΒΡΑΧΙΩΝΑ)

«Θέλω να πω ότι ο ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ,  οτιδήποτε θετικό, πάντα το στήριζε. Σήμερα ήρθε ο κ.Γραφάκος,  μετά από πρόσκληση του βουλευτή, γιατί όντως η περιφέρεια έχει αδυναμία να διαχειριστεί το θέμα,  μετά και τη σύσταση του νέου ΦΟΔΣΑ. Καλά έκανε και τον έφερε ο βουλευτής, για να έχει άποψη, τι συμβαίνει στο ΛΙΒΑ. Στη κουβέντα που είχαμε εστίασε στη νομιμότητα, εύχομαι να υπάρξει έστω ένας πολιτικός να το κάνει,   ο οποίος μάλιστα  μας είπε ,  ότι όταν βλέπουμε ότι λειτουργεί κάτι  παράνομα, να το καταγγέλλουμε, για να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα . Εύχομαι αυτά τα λόγια, να μην είναι στον αέρα.
  • Η νομιμότητα αυτή τη στιγμή στο ΛΙΒΑ ,έχει πάει περίπατο. Εξακολουθεί να μην υπάρχει … Εξακολουθούν να μην υπάρχουν φρεάτια, δε δουλεύει ο βιολογικός, λειτουργεί χωρίς άδεια, δεν έχει πυρασφάλεια… εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα και κανένας όρος της μελέτης δεν τηρείται εκεί.
Ο κ.Γραφάκος, επισκέφτηκε την περιοχή, έχει εικόνα, του τα είπα ότι δεν τηρείται η νομιμότητα. Η απάντηση ήταν  «γι αυτό είμαστε εδώ, για να το λύσουμε και να λειτουργήσει μέχρι τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το εργοστάσιο νόμιμα.
Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όμως πρέπει να επισημάνουμε, ότι το εργοστάσιο εφόσον έχει χρονοδιάγραμμα δυο (2)  χρόνια να ολοκληρωθεί , αυτά τα δυο  (2)  χρόνια είναι από τη στιγμή που θα παραδοθεί ελεύθερος ο χώρος. Οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί από πέρυσι. Έκανα την ίδια ερώτηση και στον κ. Γραφάκο, όπως και τότε που είχα πάει στο γραφείο του, «τα 15 εκατομμύρια μας φτάνουν να το ολοκληρώσουμε;»  Μου είπε ότι «θα χρηματοδοτείται όσο χρειαστεί».
 Θα πρέπει να ελευθερωθούν 50-60 στρέμματα, για να ξεκινήσει η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. Η μεταφορά των απορριμμάτων που λέει ότι θα γίνουν , δε λέει τίποτα. Είναι σα να πάρουμε λίγο νερό από τη θάλασσα με ένα κουτάλι… δεν αδειάζει.
Ο κ. Γραφακος είπε, ότι θα ρίξουμε στο ΧΥΤΥ, μόλις  ανοίξει, το 10% υπόλειμμα και κάποια σύμμικτα. Όμως αυτό το είπαμε στα όρθια. Είναι κουβέντες του ποδαριού και γρήγορα, γρήγορα. Αντέδρασα, έκανα ερώτηση και του είπα ότι «εδώ που είμαστε μπορείτε να δεσμευτείτε ότι δεν θα θάψετε δέματα στο ΛΙΒΑ;»  Πήρα την απάντηση « θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο».
  • Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη συζήτηση που υπήρξε…
  • Προσκαλώ την περιφέρεια και τους υπευθύνους του ΦΟΔΣΑ και τη κ.Μοθωναίου και τους λέω ότι καλό θα ήταν να μην απαξιώνουν το σύλλογο, αλλά να κάνουν κουβέντα με το σύλλογο και να τους βοηθήσουμε σε θέματα που γνωρίζουμε πολύ καλά, γιατί έχουμε την εμπειρία, από το 2016 μέχρι σήμερα.
 
Ο κ.Γραφάκος  είπε της κ.Μοθωναίου,  ότι οι περιοχές που επιβαρύνονται καλό είναι να πάρουν κάποια ανταποδοτικά. Είμαι απέναντι σε αυτό. Το θεωρώ  είδος  δωροδοκίας. Όταν σκέφτεσαι να κάνεις κάτι σωστό, δεν σε απασχολεί κάτι τέτοιο. Συμφωνώ μόνο, να πάρει ανθρώπους στο εργοστάσιο από τη γύρω περιοχή. Η κ.Μοθωναίου του είπε ναι. Αν θες να κάνεις κάτι σωστό χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον, δεν χρειάζεται να κάνουμε το ανταποδοτικό.
Τον ρώτησα  επίσης , αν  η εταιρεία που θα κατασκευάσει το ΧΥΤΥ,  θα μας δώσει εγγυήσεις, ότι οι μεμβράνες με κάποιο σεισμό, δεν θα ανοίξουν;;;
Ο σύλλογος ποτέ   δεν ισοπεδώνει ότι είναι σωστό. Συμφωνώ με  την πρωτοβουλία του βουλευτή ν α φέρει τον κ.Γραφακο, όμως μου έκανε εντύπωση η απουσία της κ.Κράτσα. Εφόσον ο βουλευτής προσκαλεί τον κ.Γραφάκο, η πρόεδρος του φορέα, έπρεπε να είναι στο νησί.
Με τον κ.Καρδαρη δεν έχω κάτι προσωπικό, όμως όταν διάβασα ότι είπε, ότι αν τον είχαμε τον δεματοποιητή  νωρίτερα, θα είχαμε λιγότερη ζημιά …  είναι ο μόνος που δεν πρέπει να μιλάει γι αυτό. Δικό του έργο είναι ο ΣΚΟΠΟΣ ,δικό του ο Αγαλάς , δικό του και ο ΛΙΒΑΣ
Ήταν απόλυτος στην πρώτη του συνέντευξη, όταν ξεκίνησε για ΛΙΒΑ,  που είπε ότι είναι απολύτως νόμιμοι και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει. Και τα μηχανήματα π ου ήταν  τενεκέδες; Τώρα τα είδε ότι δεν έκαναν;
Αν από το 2016 η ενδιάμεση λύση δεν είχε πάει στο ΛΙΒΑ, ίσως να λειτουργούσε σήμερα ένα σύγχρονο  εργοστάσιο . Ράτσα το εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί ,  αν τηρεί τις προϋποθέσεις τ ου2021, και μου είπε ότι,  θα εκσυγχρονιστεί. Άρα πάμε σε άλλο σκεπτικό.
Από εδώ και πέρα δεν θα έχει ο γενικός γραμματέας  δικαιολογία ότι δεν ξέρει ,γιατί τώρα ξέρει. Δεν ανακοίνωσαν κάτι για γήπεδο, εύχομαι και πιστεύω να μην είναι στα ανταποδοτικά, γιατί θ α υπάρχει αντίδραση.
Ο πρόεδρος του χωριού ο Διονύσης Σκιαδόπουλος , σαν πρόεδρος είπε, ότι θέλουμε να τηρηθεί από δω και στο εξής η νομιμότητα και αν μπορούμε να πάρουμε κάποια ανταποδοτικά, καλώς να τα πάρουμε.
  • Γρήγορα ναυαγοσώστες, είναι το μήνυμα που στέλνω στη δημοτική αρχή».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent