• «Στον αυτοδιοικητικό και ιδιωτικό άξονα δεν υπάρχει στρατηγικός προγραμματισμός. Στον ιδιωτικό, τα πάντα ξοδεύονται και εξαντλούνται στη διακύμανση μέσω δημοσίων σχέσεων …»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ| «Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ 90% », ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ 2019. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ, Ο ΚΛΑΔΟΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ 50%, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ» - ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ «ΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ, ΤΗΝ ΎΨΗΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ,ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ… ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ».
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο κ,ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ «ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ  ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ….  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΈΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ».
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ TOUR OPERATOR, ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ «ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΑ DIRECT ΔΙΚΤΥΑ, ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ 39%. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ».
ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ, «ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ, ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…»
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ  (Επιχειρηματίας-Ξενοδόχος/Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου)
 
ΓΙΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ |
«Ο Μίκης Θεοδωράκης  υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη προσωπικότητα που το στίγμα της είναι τεράστιο, τόσο μουσικά και για το συμφωνικό και για το λαϊκό του έργο, αλλά και για την πολιτική του πορεία, που χαράχτηκε πάντοτε από ακεραιότητα. Ξεκίνησε από τον αριστερό χώρο, συνεργάστηκε και με τον συντηρητικό, κανείς ποτέ δεν αμφισβήτησε το στίγμα του και τη παρακαταθήκη που αφήνει στην Ελλάδα».
 
 
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ |
 
«Και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ο τουρισμός κινήθηκε πολύ θετικά. Η πληρότητα ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις και το 90%. Όλοι περιμέναμε ότι το 3ο τριμηνο θα έχει βελτιωμένες επιδόσεις και ο λόγος ήταν, ότι καθώς σε όλη την Ευρώπη εξελίσσεται ο εμβολιασμός , έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια. Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην Ευρώπη και το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα. Ο κ.Θεοχάρης δεν είναι τυχαίο που βραβεύτηκε ως ηγετική μονάδα στον τρόπο διαχείρισης του τουρισμού. Η πρώτη μου εκτίμηση είναι ότι η μετακίνηση του ,  δεν έχει ποιότητα που έχει να κάνει με τις επιδόσεις στον τουρισμό, γιατί οι επιδόσεις του στο τουρισμό, ήταν εξαιρετικές, μέσα στη χειρότερη κρίση που έζησε ο τουρισμός.
Πιστεύω ότι επειδή προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο, στερείται των πολιτικών ερεισμάτων μέσα στη ΝΔ , όμως πιστεύω ότι στο μέλλον θα αξιοποιηθεί ξανά.
Πιστεύουμε λοιπόν,  ότι αν  εξελιχτούν έτσι όπως πάνε τα πράγματα, οι ροές οι τουριστικές δεν θα σταματήσουν και θα βλέπουμε το φαινόμενο, ακόμη και Οκτώβριο να έχουμε αυξημένη κίνηση, λόγω του ότι πολλοί μετέθεσαν τις διακοπές τους στο τελευταίο τρίμηνο.
Αν οι επιχειρηματίες συνεχίσουμε την υψηλή υπηρεσία, θα έχουμε τουρισμό μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Πρέπει να τιμήσουμε την υπόσχεση μας στον επισκέπτη, ότι εξακολουθούμε να παρέχουμε την ίδια παροχή ,όπως πριν την πανδημία, και όχι υποδεέστερες παροχές και είμαι πάρα πολύ αυστηρός σε αυτό.
Οι τελευταίες στατιστικές δείχνουν, ότι η πανδημία ανάγκασε επιχειρηματίες, να στραφούν στην ευθεία συνεργασία με τον πελάτη, προσπαθώντας να υποκαταστήσουν τους tour operator.
Αυτό ελπίζω να μην είναι προσωρινό. Ήδη λοιπόν οι πρώτες στατιστικές δείχνουν ότι στα direct δίκτυα, οι τιμές που πέτυχαν οι ξενοδόχοι, ήταν οι μεγαλύτερες και οι καλύτερες στην Ευρώπη, που ξεπερνάει σε αύξηση το 30%. Αυτό πρέπει να γίνει μάθημα. 
Είναι και εικόνα που αποκομίζουμε από συναδέλφους στο πλέγμα όλων των υπηρεσιών στη Ζάκυνθο. Ακούμε να μας λένε ότι παρότι η επισκεψιμότητα δεν ήταν υψηλή όπως το 2019, ήρθαν πελατες με μεγαλύτερη δαπάνη κατ άτομο, κάτι που είναι έκπληξη.
Και στον αυτοδιοικητικό άξονα στον ιδιωτικό, δεν υπάρχει στρατηγικός προγραμματισμός. Στον ιδιωτικό, τα πάντα ξοδεύονται και εξαντλούνται στη διακύμανση μέσω δημοσίων σχέσεων. Κατ αντίστοιχο τρόπο και στον αυτοδιοικητικό χώρο, δεν υπάρχει δομημένη στρατηγική. Και στην περιφέρεια και στη δημοτική αρχή, πρέπει άμεσα αυτό να αντιμετωπιστεί.
Περιμένουμε στοιχεία από τη fraport, από ημέρα σε ημέρα .Όμως θα κυμανθούν λίγο χαμηλότερα από το ν Αύγουστο του 2019 και ψηλότερα από τον Αύγουστο του 2020. Ο Αύγουστος αυτός,  θα πλησιάσει τα ποσοστά του 2019. Ο στόχος που τέθηκε, ο κλάδος να πιάσει το 50%, είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί και θα ξεπεραστεί , γεγονός που θα δώσει αισιοδοξία στους επιχειρηματίες του τουρισμού. Ο τομέας θα συνέλθει αλλά θα πάρει και άλλα 2 χρόνια για να συνέλκει συνολικά.
Βλέπουμε συνέχεια συναδέλφους να μας λένε ότι κλείνουν τις πωλήσεις, γιατί έχουν υπερπληρότητα. Ο τουρισμός που θα έρθει το Σεπτέμβριο δεν θα έχει σχέση με τον τουρισμό της νυχτερινής διασκέδασης. Όταν λείψουν οι νέοι άνθρωποι, μπορούμε να υποκαταστήσουμε τον τουρισμό με καλύτερης ποιότητας τουρισμό, και μπορούμε να το βάλουμε στόχο και να το πάρουμε απόφαση.
Αυτά τα στοιχεία πρέπει να τα χωνέψουμε, ότι είναι υπαρκτά και να πιστέψουμε ξανά στον εαυτό μας. Είναι η εποχή που οι tour operator, επιστρέφουν να συνάψουν συμβόλαια, για το 2022. Είναι σημαντικό να μην υποχωρήσουμε,  παραχωρώντας τιμές που δεν είναι αντίστοιχες στις υπηρεσίες που παρέχουμε. Πρέπει να διεκδικήσουμε τις τιμές που είναι σωστό να έχουν οι επιχειρήσεις μας. Όχι με αφορμή τη κρίση, να δεχτούμε να ξαναδεσμεύσουμε τις τιμές μας και το μέλλον του τουρισμού.
Κατά θλιβερό τρόπο ο δήμος δεν δίνει καμία προτεραιότητα στη στρατηγική του τουρισμού, παρά τα προγράμματα που καταθέσαμε. Είναι πολύ αργά να γίνει κάτι αυτή τη στιγμή,  δεδομένου ότι θα μπούμε σε παρατεταμένη εκλογική διαδικασία, από την επόμενη χρονιά.
Η δουλειά έπρεπε να είχε γίνει και να επιτελείται αυτή τη στιγμή. Είναι θλιβερό και βέβαια η απουσία των φορέων ήταν αυτή, που έφερε τη παρέμβαση τη ς κυβέρνησης για την ίδρυση του φορέα του ναυαγίου».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent