ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ | «ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ… ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ... ΗΛΙΚΙΑΚΑ Ο κ.ΑΡΕΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΛΛΟ, ΤΟΝ ΒΛΈΠΩ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ…», ΕΝΩ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ « Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΊΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ».
ΚΑΝΟΝΙΚΗ Η ΡΟΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Δ.ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ «ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ».
ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ»
ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Πρόεδρος Δ.Δ.Βασιλικού)

«Ήταν  μια πάρα πολύ καλή χρονιά, παρόλο που άνοιξε τον Ιούνιο δειλά - δειλά, φοβηθήκαμε ότι θα συνεχίσει έτσι ,αλλά όλες οι επιχειρήσεις άνοιξαν, δούλεψαν, κόσμος ήρθε αρκετός και οι επιχειρήσεις πήγαν καλά.
Αγγίξαμε το 2019 όλες οι επιχειρήσεις,  τον Αύγουστο. Ο κόσμος δίψαγε για διακοπές , δίψαγε για να πάει να διασκεδάσει.
Πιστεύω ότι ο επισκέπτης είδε τις παροχές και τις υπηρεσίες που προσφέραμε. Ενόψει του covid, οι υπηρεσίες ήταν ακόμη περισσότερο προσεκτικότερες και πάντα σύμφωνα με ότι ζητάει ο νόμος.
Στο Βασιλικό, όλοι είχαν πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Ήταν λοιπόν μια πολύ καλή σαιζόν.
  • Αναφορικά με το δήμο, δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί.
 Οι ζακυνθινοί ψήφισαν ένα νέο πρόσωπο και ένα νέο δημοτικό συμβούλιο , αλλά δυστυχώς άλλοι έφυγαν, άλλοι πήγαν δεξιά ,αριστερά και πιστεύω μόνο ο δήμαρχος έμεινε. 20 χρόνια που είμαι πρόεδρος, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται εκεί. Ο δήμος είναι ανήμπορος, είναι στην εντατική. Δεν θα κολλήσω στο αν τα σκουπίδια μαζεύτηκαν σε 2 ή 5 μέρες, ή για το νερό ή το φως… το σύνολο όμως είναι, ότι ο δήμος είναι στην εντατική.
Εγώ το μόνο που κάνω είναι, όσο δίναμε από δική μου διάθεση και θέληση, να έχω το χωριό μου καθαρό. Δεν χρειάζεται κάποιος που θα μας πει « θα φτιάξω γέφυρα να ενώσω Κυλλήνη- Ζάκυνθο», γιατί και αυτό έχει ακουστεί,  αλλά κάποιος που θα δει, τι θέλει η υπόλοιπη Ζάκυνθος, που είναι επισκέψιμη, που θέλει φως, δρόμους, νερό. Ας φτιάξουν αυτά και μετά ας σχεδιάσουν, επί χάρτου να κάνουν τα μεγάλα έργα. Όμως κανείς και ποτέ, δεν θα καθίσει να καταλάβει και να κουβεντιάσει με την κοινωνία. Πρέπει να ψάχνει τον κόσμο αυτός και ο όχι να τον ψάχνει ο κόσμος.
  • Εγώ θα κατέβω ξανά στο χωριό μου, όμως θέλω να έχω έναν δήμαρχο που θα μιλάει με όλους και θα βλέπει και θα ακούει.
Αυτοί που υπάρχουν και μπορούν να το κάνουν αυτό , απέχουν και δεν είναι εν ενεργεία.  Μπορεί να μην είναι και επικεφαλής , μπορεί να είναι και σε συνδυασμό. Χρειάζεται κάποιος που θα ξέρει τι θα πει αυτοδιοίκηση, θα σηκώνει το τηλέφωνο του και θα έχει συνεργάτες που θα είναι στο δρόμο , έξω. Αυτό απαιτεί ο κόσμος. Άμεση επαφή με αυτόν που κυβερνάει τη Ζάκυνθο.
Όχι ο δήμαρχος να είναι μέσα στη γυάλα και  να λέει «ουου τι δουλειά έχω…. Θα ξέρει θα γυρίζει θα βλέπει και θα καλεί τους συνεργάτες του να βρουν λύση.
  • Ο κ.Αρετάκης είπε ότι θα χαλάσει τα λεφτά του στη Ζάκυνθο. Ο κόσμος τον πίστεψε ότι θα κοιτάζει τον κόσμο όλο.
Πρέπει ο άνθρωπος να είναι αυτοδιοικητικός. Όλοι οι ζακυνθινοί γνωρίζουν και ξέρουν ποιοι είναι οι ικανοί να λύσουν 3-4 προβληματάκια στη Ζάκυνθο. Το νεράκι της βρύσης το συζητάμε 20 χρόνια.
Ψηφίζουμε πάντα με κρίση την καθημερινότητα οι ζακυνθινοί; Αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Οφείλουμε όσοι ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση να εισακούει ο ένας τον άλλο για να μπορούμε να λύσουμε περισσότερα προβλήματα.
Ο δήμος έκοψε 2 φορές χόρτα, αλλά πεζή καθαριότητα δεν είδαμε κανέναν από τον δήμο. Δεν μπορούμε να βάζουμε συνέχεια το χέρι στη τσέπη.
Στο Βασιλικό, mini bus με επισκέπτες που ήρθε , ρωτούσαν αν είναι άλλος δήμος,  γιατί συνάντησαν άλλη εικόνα.
  • Το νερό δεν αυξήθηκε, είναι όπως πέρυσι, απλά κάποιες ημέρες υπήρχε βλάβη 3-4 ημέρες. Όταν πέφτει κόσμος, όλοι έκαναν πολύ περισσότερη κατανάλωση και σαφώς δεν έφτανε. Χρειάζονται 16 ώρες για να μαζευτεί νερό στο Βασιλικό και δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος.
Τουριστικά έπαιξαν ρόλο και οι αυτοδιοικητικοί. Η περιφέρεια έκανε κάποια πράγματα. Από χθες έχουν το χρόνο να δουλέψουν  για του χρόνου, να καλέσουν και το δήμο και να δουν που πάμε. Αν το θέμα είναι οικονομικό, όλοι μπορούμε να καταθέσουμε τον οβολό μας. Αρκεί να είναι για το νησί μας. Είναι κάτι και αυτό.
Όλοι οι επιχειρηματίες, μπορούμε να καταθέσουμε σε ένα ταμείο ,για ν α υπάρχει διαχείριση πιο εμπεριστατωμένη. Πρέπει όμως και εμείς οι επιχειρηματίες να τους τσιγκλήσουμε, ώστε να ενεργοποιηθούν.
Σε οποιαδήποτε φάση βρισκόμαστε, οι ζακυνθινοί, έχουμε όλοι εντοπίσει που μπάζει το σύστημα και την επόμενη φορά θα επιλέξουμε πιο σωστά ,για να πάμε τη Ζάκυνθο μπροστά.
Εμείς κάναμε μία μάζωξη κάποιοι πρόεδροι, και είπαμε ένα τεχνικό πρόγραμμα στο δήμο. Όμως ο δήμαρχος μας πέταξε το γάντι και είπε ότι θα κάνει 3 έργα σε κάθε κοινότητα. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα γίνονταν. Εγώ δεν είδα να υπάρξουν τρία έργα, σε καμία κοινότητα. Έργο θεωρείται να φτιάξει ένα πεζοδρόμιο 1200 μέτρα, μία δεξαμενή νερού να έχω άλλα 200 κυβικά νερού στο Βασιλικό…
ΝΑΥΑΓΙΟ |
Το φυσικό κάλος της Ζακύνθου, προσπαθούν να το κλείσουν με χίλιους τρόπους. Όλοι ξέρουν τι ενέργειες πρέπει να κάνουν. Εγώ είχα πει, ότι με το φορέα διαχείρισης που δημιουργείται, πρέπει να είναι μέσα τουλάχιστον τα ορεινά. Όχι μόνο ο δήμος αλλά και οι πρόεδροι των κοινοτήτων.
Θέλω να δω ο δήμαρχος, που θα βγει δήμαρχος την επόμενη φορά, αν θα αντέξει τις πιέσεις του κόσμου, γιατί κάθε φορά αγριεύει περισσότερο .
  • Ο κ.Αρετάκης ηλικιακά δεν πρέπει να ασχοληθεί άλλο. Τον βλέπω ταλαιπωρημένο και δεν πάω να του μιλήσω.
Δεν έχω με κανέναν πολιτικό προηγούμενα που κάνει διαχείριση στα κοινά. Έχω όμως με τα προβλήματα θέμα. Αν ήξερα ότι οι βασιλικιώτες θα μπορούσαμε να είχαμε ένα ταμείο που μπορούμε να το διαχειριστούμε, δεν θα είχαμε ανάγκη κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει να παραμείνω πρόεδρος, αλλά αφού υπάρχουν προβλήματα να μην τα πω;
  • Μου λένε ότι ο κ.Αρετάκης είναι ευεργέτης. Και εγώ είμαι ευεργέτης, τι πάει να πει;
Δεν φτάνει μόνο αυτό. Θέλει αν χρειαστεί να καταργήσεις και τον ίδιο το πρωθυπουργό αν χρειάζεται.
Τη φωνή μου δεν θέλω να την υψώνω, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε. Μακάρι να φύγει ο covid και να μπορέσουμε να πάμε στην κανονικότητα. Μακάρι ο παντοδύναμος να δώσει δύναμη σε όλους».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent