ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ| «ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ , ΨΑΡΙ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΧΑΛΑΣΕ 70.000 ΕΥΡΩ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ».

ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΡΑΤΣΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ , ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο κ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ «ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ , ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ… ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ 800.000 ΕΥΡΩ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ κ.ΚΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ κ.ΑΛΕΞΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ…»

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, Ο κ.ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ, ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥΣ , ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ «Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ,  ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ… ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ COVID,  «ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ», ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟ ΔΗΛΩΣΕ, «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ, Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ».

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ «Ο ΦΟΔΣΑ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ», ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ, ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ «ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ… ΨΑΧΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ , ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΑΤΑΡΑΞΙΑ».

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΦΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΔΗΛΩΝΕΙ «ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ… ΕΥΤΥΧΩΣ , ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΩΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ».

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ (τ.Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ |

«Είναι γεγονός ότι είχαμε μία καλή εικόνα από μέσα Ιουλίου και μετά, η οποία ακόμη έχει προϋποθέσεις να συνεχιστεί και το Σεπτέμβριο, με χαμηλότερους βέβαια ρυθμούς. Αυτό αναπτερώνει το ηθικό των επαγγελματιών, γιατί είχαμε δυνατότητα αναπλήρωσης της χαμένης χρονιάς και θα αισθανθούν καλύτερα , έχοντας μπροστά έναν απρόβλεπτο χειμώνα. Έχουμε και ένα νέο πρόβλημα που σχετίζεται με την αύξηση βασικών αγαθών στην καθημερινότητα του πολίτη. Άρα ευτυχώς που είχαμε αυτή τη θετική ανάπαυλα στη τουριστική οικονομία των νησιών και μπορούμε να πούμε, ότι έχουμε τουλάχιστον μία άμυνα.
Δεν μπορεί  να συσχετίζει αυτή την έξαρση της τουριστικής κίνησης με ζητήματα προβολής της περιφέρειας.  Κάποιες μικροπαρεμβάσεις που έκανε η ΠΙΝ σε κάποια περιοδικά, που δεν γνωρίζουμε αν διαβάστηκαν ,  και τα οποία μας τα παρουσίασε ότι χάλασε 70 χιλιάδες,  να είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Ο δήμος Αργοστολίου την ίδια περίοδο έχει καταναλώσει τα διπλάσια ποσά. Δουλειά της περιφέρειας είναι να δημιουργεί ένα πλαίσιο προβολής για όλο το ιόνιο. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή κάθε φορά, για το τι προβάλεις. Αυτό που κάνει η περιφερειακή αρχή, είναι να έρχεται εκ των υστέρων, να προσπαθεί να οικειοποιηθεί την  καλή εικόνα που έχουν τα ιόνια νησιά, διαμορφωμένη από τα προηγούμενα χρόνια.
Όταν ξεκίνησε αυτή η περιφερειακή περίοδος, εμείς ζητήσαμε ένα σχέδιο για τη τουριστική προβολή. Μας το υποσχέθηκε η περιφερειάρχης, δεν το έφερε ποτέ και συνεχίζει χωρίς σχεδιασμό. Δεν αξιοποίησε, ούτε τους πόρους από το ΕΣΠΑ, που ήταν έτοιμοι. Έχασε έτσι 800 χιλιάδες ,μόνο για τη τουριστική προβολή. Άρα αυτό που έγινε, είναι ,ότι έγινε και σε όλη την Ελλάδα. Τα ιόνια έχουν κατοχυρώσει τα τελευταία χρόνια, μια καλή θέση στις επιλογές των επισκεπτών, από Ελλάδα και εξωτερικό. Θέλει συνεχή προσπάθεια, με στρατηγική και σχέδιο γιατί αλαλάζουν οι όροι προβολής και επομένως πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση.
Προσπαθήσαμε να αφυπνίσουμε και την κ.Κράτσα και τον κ.Αλεξάκη,  αλλά μάταια. Και κάτι τελευταίο που σχετίζεται με τον τουρισμό στη περίοδο της πανδημίας. Υπήρχε η ανάγκη , οι άνθρωποι του τουρισμού, να είναι έτοιμοι, να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η περιφερειακή αρχή ξεκίνησε το πρόγραμμα της κατάρτισης 15/7 και ακόμη δεν έχει χορηγήσει πιστοποιητικό στους ανθρώπους που συμμετείχαν. Σε άλλες περιοχές, 15/5 ήδη είχαν χορηγηθεί τα πιστοποιητικά κατάρτισης. Αυτό σημαίνει, ότι εκεί κάποιος έκανε τη δουλειά  του σωστά, αντιθέτως με εδώ , που έγινε ένα πρόγραμμα για τα μάτια του κόσμου.
Γι αυτό υπήρξαν άνθρωποι εδώ , που απευθυνθήκαν σε άλλες δομές. Αυτό γενικεύει την εικόνα, για το τρόπο που ασχολείται η περιφερειακή αρχή με τον μείζον αυτό θέμα, που είναι τα 2/3 του εισοδήματος, που δημιουργείτε στα ιόνια νησιά».

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥ ΚΑΙ COVID |
 
«Έχουμε φτάσει στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και ακόμη επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί ότι θα χρηματοδοτηθούν, από το Μάιο δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Εκτός αυτού έρχεται και το θέμα, ότι το κονδύλι πριν 1 μήνα αυξήθηκε, ενώ προκύπτει ότι η έγκριση από το υπουργείο, είχε δοθεί από το Νοέμβριο. Αναρωτηθήκαμε, γιατί δεν επέσπευσε τις διαδικασίες η κ. Κράτσα. Μας έδωσε μια απάντηση εξωφρενική. Μας είπε η περιφερειάρχης, ότι επειδή βλέπει ένα δισταγμό των επιχειρήσεων να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για πιστοποίηση, από ότι καταλαβαίνει, η κυβέρνηση έχει βοηθήσει τις επιχειρήσεις άρα δεν χρειάζονται τα χρήματα της περιφέρειας.
Είναι δυνατόν να μας λέει, ότι ικανοποιήθηκαν οι επαγγελματίες και γι αυτό δεν πάνε να πάρουν τα χρήματα της περιφέρειας; Όμως δεν αντιλαμβάνεται η κ.Κράτσα ότι με νύχια και δόντια κρατιούνται κάποιες επιχειρήσεις.
Μας έκανε μεγάλη εντύπωση και γι αυτό και το δημοσιοποιήσαμε.
Ειδικά οι συμπολίτες μας που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από  τον Ιανό, δεν έχουν λάβει την ενίσχυση. Υπήρξε η χρηματοδότηση που δόθηκε μέσα από τις πλατφόρμες, που έδιναν 5 ή 8 χιλιάδες, στις κατοικίες , χωρίς να ζητάνε στοιχεία. Αυτό έδωσε ευκαιρία σε συμπολίτες μας και δόθηκαν πολλές βοήθειες. Όμως σε περιοχές που υπήρχε εξ ολοκλήρου πρόβλημα, ακόμη η βοήθεια δεν έχει φτάσει. Πάμε σε 2ο χειμώνα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και όσο αρχίζουν να στηρίζονται και άλλα φαινόμενα , όπως οι πυρκαγιές, η ταχύτητα χρηματοδοτήσεων, δείχνει να είναι πολύ πιο μακριά από ότι περιμένουμε».

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ |

«Δεν μας λείπει η περιγραφή. Το πρόβλημα είναι τι έχει συμβεί, το τελευταίο διάστημα. Είχαμε κάνει μια επερώτηση για το ΚΔΑΥ και ετοιμάζουμε και μια νέα πρόταση, για το θέμα του ΛΙΒΑ. Για το ΚΔΑΥ μας απήντησε η κ.Μοθωναίου και αφού μας είπε ότι για όλα τα κακά φταίει η ΑΝΑΣΑ, στο τέλος απάντησε, ότι όντως το ΚΔΑΥ έχει αφεθεί στη τύχη του και τα προς ανακύκλωση ταξιδεύουν στο Αγρίνιο… φυσικά δεν διαψεύστηκαν οι εικόνες που δημοσιεύσαμε, γιατί είναι μία πραγματικότητα. Τους είπαμε επίσης, ότι δεν είναι πρέπον, να βαφτίζουν το κρέας, ψάρι. Για τη μεταφορά των δεμάτων χρησιμοποιήθηκε σαν επιχείρημα, ότι σχίστηκαν από τον ΙΑΝΟ. Η αλήθεια δεν είναι αυτή. Δεν μπορεί να συνεχίζουμε αυτή τη συζήτηση, σε βάση αναληθή. Διαφορετική διαχείριση των πραγμάτων. Ο ΦΟΔΣΑ συνεχίζει να λειτουργεί , υπό παράνομο καθεστώς. Έχουμε φαινόμενο,  ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ… ψάχνει ο πολίτης να βρει τις διαφορές προς το καλύτερο και αντί αυτού, διαπιστώνει αταραξία.
Η ιστορία του Τεμπλονίου , είναι μία ιστορία με πολλά τραγικά στοιχεία. Ήρθε ο Σκρέκας και είπε, ότι το σκουπίδι που έχει σαπίσει με την άδεια της κυβέρνησης, θα χωθεί. Δηλαδή θα γίνει  ακόμη χειρότερη η κατάσταση και το εργοστάσιο δεν προχωράει,  γιατί έχουμε νέα προσφυγή στο ΣτΕ. Θα χαθεί το ΕΣΠΑ. Επομένως, έχουμε σοβαρά προβλήματα στη Κέρκυρα και κανείς δεν ξέρει, που γίνεται η μεταφόρτωση των απορριμμάτων και πως μεταφέρονται. Αυτή η κατάσταση επικρατεί και μας λέει ότι πάμε σε νέα εποχή.
Στενάζει η Ελλάδα με το πρόβλημα της διαχείρισης. Έχει σημασία να σταματήσουν τα πειράματα και να προχωρήσουμε σε λύσεις.
Από όταν ήμουν ακόμη περιφερειάρχης, είχα υπογράψει μία σύμβαση για την επικοινωνιακή πολιτική της περιφέρειας, για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Δεν είδα κανένα πρόγραμμα να εξελίσσεται και να ενημερώσουν το πολίτη για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων. Ακόμη και αν φτιαχτούν τα εργοστάσια, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ποσότητα των απορριμμάτων. Πρέπει να λειτουργεί η διαλογή στη πηγή και η ανακύκλωση. Από ότι φαίνεται θα έχουμε κακό μέλλον…»

ΣΤΡΟΦΑΔΙΑ |

«Και εδώ έχουμε τη συνήθη πρακτική της περιφέρειας. Η περιφερειάρχης στην επιστολή απάντησης στο Χρυσόστομο, διαβάζοντας της , πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Υπάρχει προγραμματική μεταξύ υπουργείου και περιφέρειας και μητρόπολης και στη βάση αυτή κινείται όλη η διαδικασία. Αν ο μητροπολίτης θέτει  ζήτημα, για τη καθυστέρηση έναρξης του έργου, είναι άλλη ιστορία. Δεν μπορεί όμως η περιφερειάρχης, να προσπαθεί ν α οικειοποιηθεί ένα έργο τεράστιας σημασίας,  το οποίο βρήκε την ευκαιρία, μετά το σεισμό να εξασφαλίσει τους πόρους. Ευτυχώς που προχωρούν τα έργα στο λιμενοβραχίωνα. Είναι έργο κατευθείαν από το ταμείο της περιφέρειας.  Ευτυχώς που εξελίσσεται, για να μπορέσει και ο κόσμος να επισκεφτεί με ασφάλεια. Μέχρι τώρα η πρόσβαση είχε πολλές δυσκολίες.
Δεν έχω ανάγκη να πουν, ότι κάτι έκανε ο Γαλιατσάτος. Έχει αξία να αναγνωρίζουμε, αυτά που κάποιοι άλλοι έχουν κάνει. Όμως εδώ έχουμε μία συμπεριφορά, που επειδή δεν έχουν να επιδείξουν κάτι σημαντικό, αναγκάζονται να επιδεικνύουν δράσεις παλαιοτέρων. Να το κάνουν, όμως οφείλουν, να παρουσιάζουν την κατάστασης . Είναι ζήτημα πολιτικής ηθικής». 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent