ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ |
  • «Αύριο το πρωί, θα καταθέσουμε σαν ένωση , έγγραφο στον εισαγγελέα, πήραμε πριν μια ώρα αυτή την απόφαση.Επισημαίνουμε τρία (3) θέματα στο έγγραφο προς την Εισαγγελική Αρχή,  καθαρίστριες, αν θα τηρηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και εάν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σχολείων είναι ασφαλείς και υπάρχει πιστοποίηση από ηλεκτρολόγο».
Ο κ.ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ , κατά τη διάρκεια της συνέντευξης , άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή, κυρίως για τις καθυστερήσεις που προκύπτουν, στην ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, στα σχολικά κτίρια, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στο ΕΝΕΕΓΥΛ.
Παράλληλα, ζητά από το δήμαρχο Ζακύνθου , να ανακαλέσει, τα όσα μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει, και τα οποία χρεώνουν τον κ.Γεωργάνο, ότι μεταφέρει  «ψευδείς πληροφορίες», διαφορετικά θα κινηθεί νομικά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε , η αναφορά του κ.Γεωργάνου, για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο και την επεισοδιακή αποχώρηση Καμπίτση, «Κάποτε έμπαινα με δέος στο δημοτικό συμβούλιο, τώρα όχι. Δεν υπάρχει σεβασμός… Πρέπει να απουσιάζουν από το δημοτικό συμβούλιο , τέτοιες συμπεριφορές».

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ  (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου)

«H τοποθέτηση  μου, ήταν η ανακοίνωση που είχε βγάλει η ένωση, για ολιγωρία της δημοτικής αρχής, που δεν δρομολόγησε το θέμα με τις καθαρίστριες και φτάσαμε  στο παραπέντε, καθώς και η συμπεριφορά του δημάρχου. Τα επανέλαβα και απέδειξα, ότι όσα λέγαμε τόσο καιρό, ήταν αλήθειες. Μάλιστα βρέθηκε  και σύμβουλος που είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο, ότι άλλα άκουσε και άλλα του είχαν πει. Για άλλη μια φορά επαληθεύτηκε η ένωση γονέων. Στο τέλος ζήτησα στον πρόεδρο, να μεταβιβάσει στο δήμαρχο, ότι πρέπει να πάρει πίσω , το ότι «οι ανακοινώσεις του Γεωργάνου είναι ψευδείς», γιατί αποκαλεί ψεύτες όλους τους γονείς. Δεν πήρα απάντηση ,περιμένω , διαφορετικά θα κινηθούμε, όπως αρμόζει σε κάποιον που δεν αναγνωρίζει τα λάθη του, θα κινηθούμε σύμφωνα με το νόμο. Όποιος είναι άνδρας και δακρύζει και ζητάει συγγνώμη. Αυτό χαρακτηρίζει τον άνδρα , αλλά δεν είδαμε καμία εξέλιξη τέτοια.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται το θέμα, μη συνεργασίας της δημοτικής αρχής, με την περιφέρεια για τη μεταφορά των μαθητών. Έχει σταλεί επίσης , από τον κ.Σπίνο  έγγραφο, που λέει, ότι η μεταφορά φέτος του ΕΝΕΕΓΥΛ, θα γίνει στο Βουγιάτο. Η αντιπεριφέρεια ζητούσε να μάθει αν ισχύει. Πιστεύουμε ότι δεν θα είναι έτοιμο την πρώτη εβδομάδα και έχει σχεδιαστεί από την περιφέρεια και η μεταφορά στο ΕΠΑΛ, αν χρειαστεί.
Επειδή βρίσκονται στο πανικό τους, βγάζουν τρελούς και ψεύτες, τους υπόλοιπους.
Έχουμε πει ψέματα για το ΕΝΕΕΓΥΛ; Για τις 3ωρες συμβάσεις των καθαριστριών; Κάνει επίθεση επί προσωπικού. Φοβάται κάτι από το Γεωργάνο; Αποκαλεί ψεύτες όλους τους γονείς;
Χθες πείστηκαν, ότι δεν μπορούν να είναι 3ωρες οι συμβάσεις των καθαριστριών και συζητήθηκε το θέμα  στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που έπρεπε να είχε κάνει από τον Αύγουστο. Χθες είπε ο κ.Σπίνος, ότι θα γίνει κατεπείγον και θα είναι όλα έτοιμα τη Δευτέρα. Εγώ το θεωρώ απίθανο.
Πιστεύω ότι η απόκλιση θα είναι στη καλύτερη περίπτωση 1 εβδομάδα, με 15 ημέρες. Θα ανοίξουν τα σχολεία, όχι με τον προβλεπόμενο καθαρισμό. Ο δ/ντης θα χρησιμοποιεί την καθαρίστρια, αλλά το σχολείο δεν θα είναι καθαρό. Σε άλλους δήμους , έχουν ξεκινήσει οι απολυμάνσεις. Εμείς τι κάνουμε;
Εγώ δεν είμαι υπεύθυνος να κρίνω, αν τα μέτρα της δημοτικής αρχής, είναι τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ. Αυτό θα το ορίσει ο εισαγγελέας. Αύριο το πρωί, θα καταθέσουμε σαν ένωση , έγγραφο στον εισαγγελέα, πήραμε πριν μια ώρα αυτή την απόφαση.
Επισημαίνουμε τρία (3) θέματα στο έγγραφο προς την εισαγγελική αρχή,  καθαρίστριες, αν θα τηρηθεί το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και εάν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σχολείων είναι ασφαλείς και υπάρχει πιστοποίηση από ηλεκτρολόγο.
Ας δώσει την απάντηση ο δήμαρχος που θα καλεστεί από τον εισαγγελέα, και αυτή η ανακοίνωση δεν είναι του Γεωργανου αλλά της ένωσης. Θα απευθυνόμαστε εγγράφως στις υπηρεσίες, ώστε να επιτύχουμε  αυτά που πρέπει. Η δημοτική αρχή έχει καθυστερήσει.
Το ΕΝΕΕΓΥΛ μπορεί να έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες με μεγάλη κινητικότητα, δεν είμαι όμως πεπεισμένος, ότι στο πρώτο κουδούνι θα είναι έτοιμο. Δεν θα χρειαστούμε μεταφορές θρανίων; Μόνο η επισκευή και η τοποθέτηση των ΠΡΟΚΑΤ είναι; Μακάρι, θα τους χειροκροτήσω πρώτος,  αν στις 13 του μήνα, τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ ,θα πάνε στο Βουγιάτο.
Αύριο θα το επισκεφτώ να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται το σχολείο. Ας δουλεύουν και 24 ώρες  το 24ωρο, θα χαρώ να το δω τη Δευτέρα να λειτουργήσει.
Είναι ο σκοπός μας τα παιδιά να πάνε σε ένα καλύτερο και άνετο χώρο και να μην είναι στις τρώγλες που ήταν τόσα χρόνια.
Δεν υπάρχει κανένα προσωπικό, ούτε με τοΝ κ.Σπινο, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ένας άνθρωπος που τους άνοιγε τα μάτια ψεύτης.
Στο α΄ γυμνάσιο και λύκειο, τελειώνουν τα πράγματα. ΄Η πρέπει να μπει συνεργείο, ή καθαρίστριες να παρθούν σκόνες. Θα προλάβουν οι καθαρίστριες να το έχουν σε διαφορετική μορφή, ώστε να δουν τα παιδιά ένα άλλο κτίριο;
Η σύγκρουση της ένωσης με τη δημοτική αρχή , είναι ο χρόνος… δεν προχώραγε τίποτα, δεν έβαζαν μπροστά τη μηχανή και φτάσαμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση, για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες.
Ο κ. Ακτύπης το πήρε επάνω του, αλλά πρέπει και ο δήμος να κάνει αυτό που πρέπει.
Θέλω στις 13 του μήνα όλα να λειτουργήσουν σωστά , να με διαψεύσει η δημοτική αρχή και να βγω και να τους πω μπράβο.
Κάποτε έμπαινα με δέος στο δημοτικό συμβούλιο. Τώρα το αίσθημα αυτό έχει φύγει και οφείλεται στις συμπεριφορές συμβούλων που δεν σέβονται. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές, ψηφίζεται η πιο σωστή, και κάποιες συμπεριφορές πρέπει να απουσιάζουν. Όταν μπαίνω τα τελευταία χρόνια είναι σαν ν α  μπαίνω… δεν θέλω να το χαρακτηρίσω, αλλά λυπάμαι για το επίπεδο που έχει πέσει».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent