• ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • Η ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ.
  • Η ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΥΨΗ , ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, «ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ» ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
  • Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΖΗΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ, ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, ΚΥΡΙΩΣ ΌΤΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ.
  • Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΠΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ OPEN MALL ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ |«ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΜΠΙΤΣΗΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ , ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ».
«Εγώ πρέπει να κοιτάξω την αξιοπρέπεια μου. Είμαι πολίτης του τόπου και δεν ανέχομαι να με βρίζουν και να με αποκαλούν έτσι , όπως έγινε  χθες. Εγώ θα κοιτάξω την αξιοπρέπεια μου και θα κινηθώ νομικά. Αν θέλει να βγει να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη δεν έχω πρόβλημα. Όμως την απόφαση μου την έχω πάρει.Από το  συνδυασμό  του δεν υπήρξε αντίδραση από κανέναν .Θα κινηθώ και νομικά και στην αποκεντρωμένη. Αν ήμουν στη θέση του κ.Καμπίτση, θα είχα υποβάλει παραίτηση.Διαφορετικά να το κλείσουμε το δημοτικό συμβούλιο. Έτσι δεν γίνεται να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο κ.ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ , ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ», ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ κ.ΓΙΩΡΓΟ ΑΡΜΕΝΗ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΣΠΙΝΟ, ΗΘΕΛΑΝ Ο κ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ, ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ, ΕΞΑΛΛΟΥ Ο κ.ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΟΥ ΔΗΑΜΑΡΧΟΥ», ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ «ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΡΜΕΝΗ;»
ΤΕΛΟΣ, ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΝΟΥ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, ΔΗΛΩΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ κ.ΓΕΩΡΓΑΝΟ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΚΟΛΥΡΗ, ΣΤΟ IONIAN RADIO.GR

«Όλα ξεκίνησαν, όταν ζήτησα από Αρμένη να τηρηθούν τα μέτρα covid που λέει η εγκύκλιος του υπουργείου, δηλαδή απόσταση ενάμιση μέτρο και μάσκες.
Ο κ.Αρμένης καθόταν σε κοντινή απόσταση με τους άλλους συμβούλους, χωρίς μάσκα. Του ζήτησα απομάκρυνση, για ν α ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ.Καμπίτσης, πετάχτηκε και μου έλεγε άσχετα. Δεν καταλάβαινα τι υπονοούσε και τι έλεγε. Κάποια στιγμή ζήτησα να ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο , είπε «αι στο διάολο», και όταν τον ρώτησα τι είπε ήρθε η σύγκρουση. Τον απέβαλα και όταν βγήκε προς το φουαγιέ, με αποκάλεσε και με άλλα πράγματα που δεν θέλω να επαναλάβω.
Ο κ.Αρετάκης δεν ήρθε χθες συνεδρίαση λόγω διαμαρτυρίας,  με την επιστολή  που έστειλε ο κ.Φεραδουρος και με αποκαλούσε φιλιππινέζα του. Ίσως και ο κ. Καμπίτσης ήταν επηρεασμένος, αλλά αυτό δεν το γνωρίζω.Σήμερα με επισκέφτηκε, μου ζήτησε ένα συγνώμη και έφυγε ,λέγοντας μου «έκανα λάθος».
Εγώ πρέπει να κοιτάξω την αξιοπρέπεια μου. Είμαι πολίτης του τόπου και δεν ανέχομαι να με βρίζουν και να με αποκαλούν έτσι , όπως έγινε  χθες. Εγώ θα κοιτάξω την αξιοπρέπεια μου και θα κινηθώ νομικά. Αν θέλει να βγει να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη δεν έχω πρόβλημα. Όμως την απόφαση μου την έχω πάρει.
Από το  συνδυασμό  του δεν υπήρξε αντίδραση από κανέναν .
Θα κινηθώ και νομικά και στην αποκεντρωμένη. Αν ήμουν στη θέση του κ.Καμπίτση, θα είχα υποβάλει παραίτηση.
Διαφορετικά να το κλείσουμε το δημοτικό συμβούλιο. Έτσι δεν γίνεται να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών.
Τους συμβούλους εγώ τους σέβομαι, γιατί είναι και αυτοί πολίτες, με κάποιους είμαστε και φίλοι έξω. Στο δημοτικό συμβούλιο όμως, πρέπει πάντα να σεβόμαστε το θεσμό.
Με τον κ.Φεραδούρο, είχαμε μιλήσει και είχα πει, ότι από 1/9/21, τα δημοτικά συμβούλια θα γίνονται με φυσική παρουσία. Δεν φταίω εγώ αν λόγω covid, επί 13 μήνες γίνονταν με τηλεδιάσκεψη, δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος. Ξαφνικά στις 25/8 ενώ είχα μιλήσει με Φεραδούρο και είπαμε ότι θα γίνει ένα τελευταίο με τηλεδιάσκεψη. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε. Δεν αρνήθηκα ποτέ συνεδριάσεις με φυσική παρουσία.
Χθες ,εγώ τους άκουγα, όμως δεν μπορούσαν να ακούσουν τους άλλους. Κι εγώ όταν ήμουν μικρότερος αισθανόμουν ένα δέος όταν έμπαινα σε συνεδρίαση,… όμως και οι 2 σύμβουλοι, ήταν από τον κ.Αρμένη και αυτό που κάνει εντύπωση.
Αν υπήρχε απόσταση του κ.Φεραδούρου από την άποψη του κ.Αρμένη, θα μπορούσε  να είχε παρουσιαστεί στη τηλεδιάσκεψη, κάτι που δεν το έκανε. Μήπως δεν είναι τυχαίο; Μήπως είναι όλα σχεδιασμένα; Είναι τυχαίο; Ή κατασκευασμένο; Δεν μπορώ να κάνω το δικαστή, ούτε εγώ να το κρίνω, αλλά ο ζακυνθινός λαός.
Ο δήμαρχος δεν συμμετείχε , με επιστολή του λέει ότι το κάνει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας που με αποκάλεσε ο κ. Φεραδουρος, φιλιππινέζα. Τώρα  δεν γνωρίζω αν θα το κάνει και στις άλλες συνεδριάσεις, θα το δούμε στη πορεία. Φανταστείτε τι θα γινόταν χθες, αν ήταν εκεί ο δήμαρχος,  όταν έγινε, ότι έγινε , με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου… ο καθένας έχει άποψη.
Προσπαθώ να κρατώ το δημοτικό συμβούλιο σε ένα επίπεδο. Ήταν δύσκολο να εφαρμόσω τους κανονισμούς, όμως τώρα, όποιος μου δημιουργεί προβλήματα, θα κινούμαι νομικά.
 Το ίδιο θα κάνει και ο δήμαρχος, θα κινείται πλέον νομικά.
Θέλω να αναφέρω ότι έχει δημιουργηθεί πόλεμος, ανάμεσα στο δήμαρχο και τον κ.Γεωργάνο. Θέλουμε καλή συνεργασία. Όσο αφορά τις καθαρίστριες , ήρθε εγκύκλιος τον Αύγουστο, που έλεγε ότι θα είναι 3 ώρες και έπρεπε άμεσα να παρθεί απόφαση, όπως και έγινε με απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Όταν ήρθαν χρήματα για τον covid, πήρα το δήμαρχο και βάλαμε τα χρήματα για τις καθαρίστριες. Τώρα υπάρχει το θέμα, ότι πρέπει να υπογράψουν για 3ωρη απασχόληση και στην πορεία θα φύγει η απόφαση για την αποκεντρωμένη, για  να γίνουν πλήρως ωραρίου. Δεν ψηφίσαμε άλλα αντί άλλων. Ψηφίσαμε αυτό που έστειλε το υπουργείο, για να μην χάσουμε την χρηματοδότηση. Δεν έχουμε όμως επικοινωνία προς τα έξω και αυτή είναι η αδυναμία μας.
Με τον αγώνα που έχει κάνει η ένωση, έχουν φτιαχτεί πράγματα στα σχολεία μας, που ήταν ερείπια. Δεν είναι μόνο το ΕΝΕΕΓΥΛ. Οι ηλεκτρολόγοι έχουν περάσει από όλα τα σχολεία και έχουν τοποθετηθεί όλα τα ρελέ. Τα συνεργεία δουλεύουν συνέχεια και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, μέχρι το άνοιγμα των σχολείων.
Η δουλειά είναι του κ.Σπίνου που είναι υπεύθυνος παιδείας. Ο κ.Γεωργάνος πρέπει να βοηθάει. Για το ότι χάσαμε χρόνο, τι να πω; Κρεμάστε μας. Καλό είναι να μας βοηθήσει όμως. Όσο για απολυμάνσεις γιατί να κάνουμε; Αφού τα σχολεία είναι άδεια.
Ο κ. Γεωργάνος γιατί δε βγαίνει να πει γιατί η Ζάκυνθος δεν παίρνει τα ίδια χρήματα με αυτά που παίρνει η Κεφαλονιά ή η Κέρκυρα;
Έχω αγωνιστεί για τα σχολεία. Ήμουν 7 χρόνια πρόεδρος. Τον κ.Γεωργάνο τον θέλω δίπλα μου , δεν τον θέλω να κάνουμε πόλεμο. Τώρα αν θέλει να πάει στον Εισαγγελέα, ας πάει. Θα δοθούν οι απαντήσεις… αλλά, έτσι λύσαμε το πρόβλημα
Υπήρχε καθυστέρηση για το OPEN MALL, υπήρξαν προβλήματα με τον ανάδοχο , κάποιες ενστάσεις μεσολάβησαν αλλά σύντομα, τώρα θα ξεκινήσει το έργο. Έχει μπει το νερό στο αυλάκι και σε λίγο θα ξεκινήσουμε και τα 3 έργα.
 
Προσπαθούμε με κάθε τρόπο  να διορθώσουμε λάθη, που μας έχουν υποδειχθεί. Κάθε μέρα βλέπω στο διαδίκτυο θέματα που ανεβαίνουν. Βλέπω πράγματα που δεν είναι πάντα αληθή. Κάποιοι συνάδελφοι σας, ανεβάζουν παλιές φωτογραφίες, που δεν δείχνουν την αλήθεια. Εμείς προσπαθούμε να λύσουμε κάποια προβλήματα και θα τα διορθώσουμε.
  • Η Αλεξάνδρου Ρώμα μέχρι 30/9 , θα είναι κλειστή. Τώρα ψηφίστηκε, να βρεθούν οι 2 μελέτες , να σταλούν στην αποκεντρωμένη και να προχωρήσει το κλείσιμο του δρόμου. Περπατώ στην Αλεξάνδρου Ρώμα και έχω βαρεθεί να καλώ την τροχαία, να γράφει παράνομα παρκαρισμένα κι επάνω στα πεζοδρόμια αυτοκίνητα , τη στιγμή που αποκάτω υπάρχει θέση παρκινγκ που είναι άδεια.
Το θέμα είναι να υπάρχει μία κυκλοφορία εύρυθμη, στην πόλη».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent