• «Οι εξελίξεις θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση μας»
«Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ , Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,  ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ».

Ο κ.ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ , ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ, «ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ… ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ , Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕ 3ΩΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ… ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ».
ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ,  ΥΠΗΡΞΕ, ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΡΕΛΕ, ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΠΡΈΠΕΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ , ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ;»
ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΣ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ο κ.ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ «ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΕΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ…»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ (Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ζακύνθου)

«Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε μέσα που δεν θα χρειάζονταν, αν ο δήμος ήταν φυσιολογικός αλλά είναι ένα γαλατικό χωριό της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Όλοι οι δήμοι έχουν φροντίσει  από το καλοκαίρι, ώστε  οι καθαρίστριες να έχουν πλήρη απασχόληση, σε Πάτρα, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη Καστελόριζο, Ρόδο. Εδώ  έχουμε το φαινόμενο, ο δήμος να έχει καθαρίστριες με 3ωρες συμβάσεις. Πως θα καθαριστούν τα σχολεία; Είναι αδιανόητο και η δημοτική αρχή είπε σιγά σιγά θα το κάνουμε πλήρες το ωράριο. Όμως πρέπει να  ξεκινήσουμε με το 8ωρο, με το καλημέρα σας.
Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί αυτό δεν έγινε αντιληπτό από την δημοτική αρχή και τρέχει τώρα να προλάβει , αυτά που έπρεπε να είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα. Εμείς θα ήμασταν ευτυχείς, να μη χρειαζόταν να κάνουμε τίποτα. Η ανησυχία της ένωσης γονέων και αυτά που κάνει, απορρέουν από ομόφωνες αποφάσεις. Δυστυχώς δεν έχουμε ειλικρινή στάση και πρέπει να κάνουμε το μπαμπούλα, για να κάνει ο δήμος τα αυτονόητα.
Ο δήμαρχος έχει καταργήσει το τμήμα πράσινου, τα έχει υπαγάγει όλα στην καθαριότητα και από το καλοκαίρι έχει πει στα σχολεία, βρείτε εργάτη να καθαρίσει, δεν δίνει  υδροφόρα να καθαρίσει τα προαύλια. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για παράδειγμα, οι εξωσχολικοί χρησιμοποιούν το προαύλιο για τις σωματικές τους ανάγκες. Ο δήμαρχος έπρεπε να διαθέσει υδροφόρα, που δεν το έκανε και τελικά πήραμε ιδιώτη. Μας έχει φέρει στο αμήν. Έχουμε κάνει ενέργειες για σοβάδες που κινδυνεύουν να πέσουν σε περαστικούς. Προχθές έπεσαν σοφάδες μέσα στο σχολείο και ο δήμος απαξιεί να ασχοληθεί. Οι τεχνικές υπηρεσίες δεν απαντούν ποτέ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο η αδιαφορία του δήμου μας αναγκάζει να καταφύγουμε στην εισαγγελία. Έχει πάρει πάνω από 3 εκατομμύρια για σχολεία, έχει πάρει πακτωλό χρημάτων  για τον covid, για τον Ιανό. Έχει πάρει δισεκατομμύρια, που τα βάζει σε σεντούκι για να έχει καλό αποθεματικό. Η κυβέρνηση, δεν τα δίνει για να κάνει αποθεματικό ο κ.Αρετάκης. Ο δήμος πλέον, δεν είναι υπερχρεωμένος και δεν είμαστε στην εποχή προ μνημονίων, που η χρηματοδότηση έφτανε μόνο για τα στοιχειώδη.
Αντί να έχουμε μέσα στη τελευταία διετία σχολεία επισκευασμένα, κατάλληλα, με ρελε διαφυγής, πρέπει ο οι σύλλογοι  και η ένωση, να πιέζουν ,  για να τρέχει η δημοτική αρχή τελευταία στιγμή. Γιατί δεν παίρνει σαν παράδειγμα τους άλλους δήμους της Ελλάδας και να ενεργήσει το ίδιο, αλλά θέλει να πρωτοτυπούμε;
Ακούστηκε για το 3ο  δημοτικό, για τα κλαδιά που πρέπει να κοπούν , να πάρει εκτιμητή. Αυτά δεν είναι πράγματα, σιγά μην κάνουμε και διεθνή διαγωνισμό γι α  ν α κόψουμε πέντε κλαδιά. Ακούμε ότι προσπαθεί να κάνει οικονομία. Κάνεις οικονομία από μεγάλα έργα και όχι από τα σχολεία. Όλα αυτά είναι πράγματα, που μας έφεραν στο απροχώρητο.
Το κερασάκι στη τούρτα είναι , ότι δεν εγκατέστησε τον εργολάβο για την ενεργειακή αναθύμηση κα θέλει να το κάνει τώρα που θα ανοίξει το σχολείο. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που ήταν;
Έχουμε την ευτυχία να έχουμε μία προϊσταμένη στην εισαγγελία, που είναι γονιός και έχει παιδιά σε σχολείο και έχει παρακολουθήσει όλα τα δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στις εφημερίδες . Δεν χρειάστηκε να της μεταφέρουμε τίποτα, μας εξήγησε ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει την τοπική αυτοδιοίκηση,  ούτε τους ψηφοφόρους, όμως στο πλαίσιο  των καθηκόντων της, θα διενεργήσει τα δέοντα, θα ασκηθεί πίεση για ν α προχωρήσουν οι αυτονόητες διαδικασίες.
Με το δήμαρχο απευθείας υπάρχει ραντεβού αύριο,  όμως θεωρείται δύσκολο, γιατί  έχει δώσει εντολές στη γραμματεία του,  να μιλούν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Υπάρχει όμως και το γεγονός πολλές φορές τα ραντεβού να  ακυρώνονται . Γι αυτό έχουν παραιτηθεί και τόσα στελέχη όπως και ο κ.Κουτσογιάννης.
Κι εγώ αν είχα φτιάξει σχολείο, θα φρόντιζα να είχα και καθαρίστρια επί 8ωρες για ν α είναι καθαρό.
Ο κόσμος είναι ανάστατος, ανήσυχος. Το τελευταίο που θα θέλαμε είναι,  το να μην λειτουργήσουν τα σχολεία, όμως αναλόγως πως θα κυλήσουν τα πράγματα τις πρώτες ημέρες, θα ορίσουμε τη στάση μας και θα τοποθετηθούμε ανάλογα με τις εξελίξεις εκ νέου.
Και το προσωπικό του σχολείου δεν είναι άνθρωποι; Δεν πρέπει να αισθάνονται ότι  δουλεύουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον; Δηλαδή όλους αυτούς πρέπει να τους σκέφτεται η δημοτική αρχή. Επίσης δεν μπορώ  να ακούω και προτροπές στις καθαρίστριες, «δουλέψτε παραπάνω, μέχρι να σας κάνουμε 8ωρο». Δεν είναι δυνατόν αυτό, έπρεπε να το έχει φροντίσει ο δήμος από το καλοκαίρι. Η κεντρική κυβέρνηση, έχει φροντίσει τα τελευταία χρόνια να δώσει χρήματα στους δήμους»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent