• Αμετακίνητος στη θέση του ο Νικήτας Σπίνος : «Μίλησε με ψέματα ο Διονύσης Γεωργάνος»
  • «Το ΕΝΕΕΓΥΛ είναι πραγματικά έτοιμο, θα είμαστε έτοιμοι, τα σχολεία μας ανοίγουν με ασφάλεια, βγάλαμε σήμερα το πρόγραμμα των καθαριστριών, ενδεχομένως αύριο θα υπάρχει δελτίο τύπου, για το τι θέλουμε στο μέλλον, για τα σχολεία μας»
ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ| «ΘΕΩΡΩ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ. ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΜΕ 3ΩΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 8ΩΡΟ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ».
«ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ Σ… « ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο κ.ΣΠΙΝΟΣ, ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ «ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ … ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο κ.ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ .ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΡΙΣΗ »
ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ  (Αντιδήμαρχος Παιδείας)

“Ειλικρινά θεωρώ ακατανόητη την επιλογή της Ενωσης Γονεων, όταν πολλές φορές έχουμε τοποθετηθεί δημόσια, για τη λύση με τις καθαρίστριες.
Τη Δευτέρα όλα τα σχολεία θα έχουν καθαρίστριες, ξεκινάνε με 3ωρη σύμβαση, όμως θα εργάζονται  8ωρο από την πρώτη μέρα και θα πάρουν υπερωρίες. Πριν το τέλος του μήνα, θα έχουν γίνει και τυπικά, πλήρους ωραρίου, δηλαδή 6,5 ώρες που είναι και το μάξιμουμ. Αυτό έχει λήξει οριστικά και έχουμε κάνει πολύ δουλειά.
Το κράτος, μας έδωσε 64 εργαζόμενες με 3 ωρη απασχόληση, βέβαια θα μπορούσαμε να πάρουμε τις μισές  καθαρίστριες , που δεν το θέλαμε, με 8ωρο. Κάναμε τις ενέργειες που έπρεπε για να δείξουμε ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα γιατί μέχρι τέλος του έτους θα δώσουμε 170.000 ευρώ. Ταυτόχρονα ξεκινήσαμε και τις διαδικασίες, να κάνουμε το 3ωρο 8ωρο. Το περάσαμε και από δημοτικό συμβούλιο,  είμαστε σε μια συνεχή διαδικασία. Είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη χρονια. Αύριο θα στείλω δελτίο τύπου, που θα γράφω γενικότερα, τις δράσεις μας στα σχολεία. Ολοκληρώνεται ο έλεγχος για τα ρελέ. Ολοκληρώνεται ο έλεγχος με τα υδραυλικά και τα συστήματα θέρμανσης. Γίνεται συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, για να είναι έτοιμα τα σχολεία μας, τηρουμένων των αναλογιών.
Δεν μπορώ να εξηγήσω τις επιλογές της ένωσης, ούτε θέλω να πω το λόγο, εφόσον δεν έχω αποδείξεις γι αυτό. Είναι όμως ακατανόητη η συμπεριφορά της ένωσης. Το Διονύση το Γεωργάνο τον θεωρώ συνεργάτη και του έχω εξηγήσει πολλές φορές τι συμβαίνει. Είναι σαν να μην τα άκουσε. Αυτό δεν είναι ανεκτό. Όπως και το ότι είχε πει , ότι ευθύνεται ο δήμος για τη μεταφορά των μαθητών. Αυτό δεν είναι αληθινό, η ευθύνη ανήκει στην περιφέρεια.
Σήμερα στις 10:30 το βράδυ,  έρχονται οι σχολικές αίθουσες,  έχει γίνει πολύ δουλειά γι αυτό. Το σχολείο καθαρίζεται και ή αύριο ή το Σάββατο θα μεταφερθούν θρανία και τα απαραίτητα από τους καθηγητές. Το σχολείο θα ανοίξει τη Δευτέρα. Γίνεται πολύ σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια. Αντί να ενημερώνονται τι συμβαίνει, πάνε στον εισαγγελέα. Αυτή η συμπεριφορά δεν με αφορά. Εμείς θέλουμε να φτιάχνουμε και να δημιουργούμε, αλλά κάποιοι κάνουν κακή και υπερβολική χρήση, απευθυνόμενοι στη δικαιοσύνη. Είναι απαράδεκτη αυτή η επιλογή τους , όταν γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια. Μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων . Για τα σημεία συγκέντρωσης των μαθητών , η περιφέρεια θα έπρεπε από το 2018 να έχει αλλάξει το σύστημα και με voucher, να μεταφέρονται οι μαθητές με τα λεωφορεία. Εγώ προσωπικά σε αυτό είμαι θετικός, γιατί τα παιδιά πρέπει να κοινωνικοποιούνται. Έπρεπε να δοθούν οι αποστάσεις του κάθε μαθητή και το από πού ξεκινάει σε σχέση με το σχολείο. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν οι διευθυντές. Είχε προσφερθεί και τ ο ΚΤΕΛ να βοηθήσει. Όταν δώσουν οι διευθυντές τις αποστάσεις, τότε εμείς  θα δώσουμε τις στάσεις που βολεύουν. Αυτή τη στιγμή το ΚΤΕΛ δεν έχει αυτές τις αποστάσεις από τους διευθυντές. Ο δήμος τι να δώσει;  Τους το έχω πει και ξαναπεί, συμφωνήσαμε όλοι και τώρα πάνε στον εισαγγελέα… πρέπει επιτέλους να υπάρχει μια κοινή λογική.
Θεωρώ ότι η προσέγγιση είναι υπερβολική και δεν δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά. Ασθενής μου, γονέας μαθητή στο ΕΠΑΛ,  μου έλεγε ότι πέρασαν 10 χρόνια, για να δουν τι γίνεται και τώρα εμείς κάνουμε πράγματα στο ΕΠΑΛ.
Για να καταλήξουμε,  εδώ με το ΕΝΕΕΓΥΛ έγιναν πολλά. Όπως είπα και στο δημοτικό συμβούλιο, αυτά που είπε ο κ.Γεωργάνος,  δεν ήταν αλήθειες και θεωρώ ότι είχε την πληροφορία. Μίλησε με ψέματα. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, ξέρουμε την αλήθεια και το ψέμα και αυτός είναι άνθρωπος με κρίση.
Με ενδιαφέρουν τα παιδιά , όχι οι εκλογές και όλη η δημοτική ομάδα , βλέπουμε την κάθε μέρα και πώς μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εκλογές ,όπως κάποιοι κάνουν από τώρα. Μας ενδιαφέρει το δημιουργικό κομμάτι.
Τις αποφάσεις που παίρνουμε στις συνεδριάσεις του τμήματος παιδείας ,  είναι μετά από εισηγήσεις δικές μου, αφορούν καθημερινά προβλήματα και λύσεις των σχολείων μας. Οι πιο πολλές είναι ομόφωνες. Ειλικρινά εκπλήσσομαι γι α την Ένωση γονέων… αν κα΄ποις έχει κάτι συγκεκριμένο να πει, ας   το κάνει.
Στην εισαγγελική αρχή , όταν κληθώ, θα εξηγήσω αυτά που λέμε, αλλά είναι κρίμα να χρησιμοποιείται η δικαιοσύνη, που είναι ο πυλώνας της δημοκρατίας μας.
Οι υπηρεσίες μας λειτουργούν σε ικανοποιητικό επίπεδο, ο δήμαρχος βάζει χρονοδιαγράμματα και πλαίσια. Αλλάζουν οι ρυθμοί, οι συνθήκες οι ισορροπίες. Σε ότι αφορά η παρατήρηση του Δημήτρη Ποταμίτη, ότι δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες μας, ας με πάρει εμένα τηλέφωνο, ώστε να το συζητήσει. Αν θέλουμε να βρούμε λύση πραγματικά, θα βρούμε λύση. Το να το πάμε και αυτό στον εισαγγελέα, δεν είναι αποτελεσματικό, δεν βοηθάει σε λύση.
Το ΕΝΕΕΓΥΛ είναι πραγματικό έτοιμο, θα είμαστε έτοιμοι, τα σχολεία μας ανοίγουν με ασφάλεια, βγάλαμε σήμερα το πρόγραμμα των καθαριστριών, ενδεχομένως αύριο  θα υπάρχει δελτίο τύπου, για το τι θέλουμε στο μέλλον, για τα σχολεία μας. Έφτασε η ώρα να πούμε πράγματα που έχουν γίνει, είναι αναγκαία. Για όποιες άλλες αντιδράσεις, ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει, ο χρόνος είναι ο καλύτερος να το αποδείξει».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent