ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή για την διαχείριση θεμάτων, που συνδέονται με το κυκλοφοριακό και την εξεύρεση χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων, άσκησε μιλώντας ΕΚΤΕΝΩΣ στο ΙonianRadio.gr, η πρόεδρος του εμπορικού σύλλογοι, σημειώνοντας με νόημα «Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η πόλη, πρέπει να πεζοδρομηθεί από τη Λούμπα… Αν υπήρχε κυκλοφοριακή μελέτη δεν θα υπήρχε αυτό το μπάχαλο…Φέτος ο κόσμος δεν μπόρεσε να μπει στην πόλη, δεν είχαν πρόσβαση και έφευγαν».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον , έδειξε η κ.Μπουζιάνου, για τις άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος, «Όταν θέλει κάποιος να ανοίξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απαγορεύεται η στάθμευση. Όταν βάζουν καρέκλες, καφάσια, για να μη σταθμεύσει κάποιος, αυτό επιτρέπεται...»

Τέλος αναφέρθηκε στην αγοραστική κίνηση, σημειώνοντας «Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος πήγαν πολύ καλά, δεν καλύπτουν όμως το  κενό που δημιούργησε το περασμένο διάστημα».

Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζαύνθου),  σχολιάζει το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και την έλλειψη χώρων στάθμευσης των αυτοκίνητων. Το πρόβλημα μετακυλίεται στην Ταβουλάρη και από την Ταβουλαρη στο δρόμο του ΚΤΕΛ σημειώνουν ακροατές του Ionian Radio.gr 

«Καλή χρονιά στα παιδάκια που ξεκίνησαν και να πάμε καλά εύχομαι στο κομμάτι της πανδημίας
Δεν είχαμε καμία εξέλιξη, έχουμε ζητήσει ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την πόλη.
Έχουν κλείσει παρκινγκ, έχουν απαγορευθεί θέσεις στάθμευσης ,χωρίς να έχει δοθεί ούτε μία θέση στάθμευσης.
Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να δοθούν άδειες.  Ο μελετητής είχε πει στο δήμαρχο, να μη δώσει άδεια σε κάποιες περιπτώσεις, με το σκεπτικό ότι το αποτέλεσμα θα ήταν, να στραγγαλιστεί η πόλη.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η πόλη, πρέπει να πεζοδρομηθεί από τη Λούμπα. Όταν θέλει κάποιος να ανοίξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απαγορεύεται η στάθμευση, όταν βάζουν καρέκλες , καφάσια για να μη σταθμεύσει κάποιος .... τι άλλο μπορεί να γίνει; Αν υπήρχε κυκλοφοριακή μελέτη, δεν θα υπήρχε αυτό το μπάχαλο.
Φέτος ο κόσμος δεν μπόρεσε να μπει στη πόλη. Είχαμε πολλούς επισκέπτες με αυτοκίνητα, αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης. Έρχονταν και έφευγαν. Οι δε κάτοικοι θα έπρεπε να έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη για να έρθουν στη πόλη , υπολογίζοντας ότι πρέπει να διαθέτουν και 3 ευρώ για παρκινγκ.
Το αποτέλεσμα είναι ότι είναι μπάχαλο. Στο δρόμο του παλιού νοσοκομείου, που να αφήσει ο κόσμος τα αυτοκίνητα; Η αστυνομία πάει και γράφει όλα τα αυτοκίνητα στη σειρά. Παρκάρει ο κόσμος , γιατί δεν έχει που να παρκάρει. Δεν υπάρχει λογική. Γνωρίζοντας το τι συμβαίνει , στο συμβούλιο πόλης είχε συζητηθεί και πάρθηκε απόφαση, ότι συμφωνούν με πεζοδρόμηση όλο το χρόνο, αρκεί να υπάρξουν οι προϋποθέσεις.  Οι ίδιοι που τα αποφασίζουν, περνάνε να δουν, αν οι μπάρες είναι στη θέση τους. Είναι δυνατόν οι κάτοικοι, για να πάρουν νερά ,να παραγγέλνουν φορτηγά, γιατί δεν μπορούν να μεταφέρουν 2 εξάδες στο σπίτι τους;
Το μπάχαλο όταν είναι ανοιχτός ο δρόμος, είναι άλλο κομφούζιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη και το OPEN MALL. Αν κλείσει και η Ταβουλάρη, οι κάτοικοι τι θα κάνουν;
Ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι όταν πάρθηκε η απόφαση πλακόστρωσης του δρόμου, βρήκαν που να παρκάρουν. Εγώ το μεταφράζω, ότι έκοψαν το λαιμό τους, να βρουν θέσεις παρκινγκ.
Σε όλες τις πόλεις που έχουν πεζοδρομήσεις, υπάρχει μέριμνα για τους κατοίκους. Δεν υπάρχει θέμα πολιτισμένου ή μη πολιτισμένου.
Μας είχαν υποδείξει 3 χώρους για να γίνουν παρκινγκ, μας είπαν ότι από το ΚΤΕΛ είναι έτοιμα τα mini bus , ήταν έτοιμα και τα δρομολόγια… Όλα αυτά τι έχουν απογίνει; Γιατί δεν θέλουν να προχωρήσουν σε σωστή ανάπτυξη της πόλης; Γιατί ο επισκέπτης θα πρέπει να φεύγει, επισκεπτόμενος την πόλη; Όσο δεν γίνεται διόρθωση ,τα προβλήματα θα είναι πολύ περισσότερα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία μέριμνα ,γιατί κάποιος να μην κάνει κατάληψη οδοστρώματος;

ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ |

Είναι περισσότερο στα σχολικά είδη, που την περασμένη χρονιά, δεν χρειάστηκε να αγοράσουν. Ιούλιος και Αύγουστος πήγαν πολύ καλά, αυτοί οι δύο μήνες είχαν κάποια κίνηση, δεν καλύπτουν όμως το περασμένο διάστημα».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent