ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

Κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε, μιλώντας ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr, ο πρόεδρος της ένωσης γονέων κ.Διονύσης Γεωργάνος, αναφερόμενος κυρίως στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην ολοκλήρωση συγκεκριμένων παρεμβάσεων, στα σχολικά κτίρια , από τη δημοτική αρχή.
Αναγνωρίζοντας τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, για το ΕΝΕΕΓΥΛ, δεν παραλείπει να αναφερθεί στις υπάρχουσες εκκρεμότητες του κτιρίου, σημειώνοντας «Δεν το θεωρώ πιθανό να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέχρι τη Δευτέρα, όπως είχε δεσμευτεί ο αντιδήμαρχος παιδείας Νικήτας Σπίνος».
Στη λίστα των διεκδικήσεων του κ.Γεωργάνου, προστέθηκε και η κατασκευή δύο τουαλετών στο 5ο δημοτικό σχολείο , «Σήμερα υπάρχουν 2 τουαλέτες , για 140 μαθητές».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης , ο κ.Γεωργάνος επανέφερε το θέμα των συμβάσεων των καθαριστριών, «Είναι ακόμη 3ωρες  οι συμβάσεις τους… Είναι ντροπή!».
Τέλος αναφέρθηκε στις επόμενες εκλογές της Ένωσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέχρι τέλος του χρόνου «Δεν ξέρω αν θα βάλω υποψηφιότητα... Ουδείς αναντικατάστατος»

Διονύσης Γεωργάνος (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Μαθητών Ζακύνθου)

«Είμαστε ένα νησί δυστυχώς υποσχέσεων, των μεγάλων εκθέσεων και έχουμε κατακλειστεί από ανθρώπους που γίνονται μηρυκαστικά. Λένε πράγματα αλλά δεν τα υλοποιούν, μόνο τα αναμασούν.
Πήγε ο πρόεδρος της Μπόχαλης και ζήτησε από το δήμαρχο , να μπουν 2 μπάρες, μία στη Πικριδιώτισσα για να μην ανεβαίνουν αυτοκίνητα επάνω και   μια στο Movida για να μην σταθμεύουν και να μην κατεβαίνουν προς τα κάτω. Ο δήμαρχος το απέρριψε σαν πρόταση. Αυτή την ενημέρωση είχα από τον πρόεδρο αλλά δεν μου εξήγησε το λόγο που την απέρριψε.
Είχαμε πάρει απόφαση,  οι κάτοικοι να κλείναμε την Πικριδιώτισα. Όμως άλλαξε ο καιρός και δεν το εφαρμόσαμε. Είμαστε διατεθειμένοι, να μην αφήνουμε να αναβαίνει κανένας. Θα θρηνήσουμε θύματα και θα καταστραφεί και η πόλη.
ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ |
Όσο αφορά το ΕΝΕΕΓΥΛ, δεν θα είναι έτοιμο ,αλλά παρόλα αυτά έκαναν τον αγιασμό, τη Δευτέρα. Μπήκαν κάποιες πόρτες. Έμεινε μία, υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες ακόμη  στο κτίριο. Έμαθα , γιατί μαθαίνω τα πάντα, ότι αν δεν είναι 100% έτοιμο, δεν θα γίνει η μεταφορά. Αύριο θα πάνε θρανία , έδρες , θα καθαριστεί και αν είναι έτοιμο, θα πάνε τα παιδιά τη Δευτέρα. Εγώ όμως δεν το θεωρώ πιθανό να πάνε τη Δευτέρα.
Χρειάζεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί, να γίνει πραγματικό σπίτι των παιδιών αυτό το σχολείο.
Οι καθαρίστριες ακόμη είναι με 3ωρες συμβάσεις. Είναι ντροπή.
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ |
Είχαμε πάρει απόφαση στο 5ο δημοτικό  που έχει δύο τουαλέτες, και 140 μαθητές, να γίνουν άλλες 2 τουαλέτες, πριν ανοίξει το σχολείο. Απάντηση δεν έχω πάρει από τον κ.Σπίνο, που του έστειλα μήνυμα, ρωτώντας τον τι γίνεται και αν ξέρουμε κάτι. Αυτά τα πράγματα με στενοχωρούν. Όταν έχουμε κάνει κινήσεις για παρεμβάσεις σοβαρές , και δεν γίνονται, αυτά με   στεναχωρούν. Εμείς σαν ένωση θέλουμε 2 τουαλέτες, 1 τοιχίο… παρεμβάσεις δηλαδή , που είναι δύσκολο να φτιάξει ο διευθυντής  του σχολείου.
Είναι ένα έργο που το κυνηγάμε από την εποχή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το πήρε ο κ.Ακτύπης τώρα και προσπαθεί να το υλοποιήσει. Το οικόπεδο στη Παναγούλα,  θα έφευγε και θα πήγαινε σε αυτόν που ανήκε, στην α/βαθμια. Το ανακάλυψε ο κ.Ακτύπης, εστάλθηκε έγγραφο από το κ.Αγγελούση ότι το χρειαζόμαστε για δημοτικό σχολείο. Πρέπει η δημοτική αρχή, αυτά να τα γνωρίζει , πριν από εμάς.
Αυτή τη χρονιά πάλι, η ένωση έκανε το ΚΔΑΠ. Έχουν πάρει απόφαση οι γονείς ότι δεν μπορούν να πληρώνουν το ΚΔΑΠ. Πρέπει να το χρηματοδοτεί ο δήμος και να γίνουν δύο, ένα στον Πλάνο και ένα στο Λαγανά. Η ΚΕΔΕ έχει θέμα στο συμβούλιο του Οκτωβρίου  θέμα για χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ.
Συζήτησα να γίνουν εκλογές σε όλα τα σχολεία ,μέχρι τον Οκτώβριο και μέχρι τέλος του χρόνου στην Ένωση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Δεν ξέρω αν θα βάλω υποψηφιότητα γιατί ο γιος μου το Μάιο τελειώνει. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ. Θα είμαι δίπλα στα παιδιά και αν θέλουν μπορώ να τους βοηθήσω και θα τους το πω στην γενική συνέλευση. Αν θέλουν καλώς αν όχι μπορώ να είμαι και απλά μέλος στο Δ.Σ.».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent