ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


- Ενημερώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Ζ , Πέτρος Γιακουμέλος .

- ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ - ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ : «Δεν γνωρίζω τι γράφει στη παραίτηση του, αλλά θεωρώ ότι ένας λόγος είναι η μη επάνδρωση της καρδιολογικής κλινικής»
-  ΟΧΤΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΟΙ ΔΥΟ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ .
-  ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ COVID - 19

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Ζ)

«Το γεγονός της παραίτησης του κ.Πέτρου Στραβοπόδη είναι πολύ λυπηρό, η αποχώρηση του είναι δυστυχώς για εμάς ένα τεράστιο πρόβλημα. Με λύπη μάθαμε σήμερα ότι κατέθεσε την παραίτηση του. Είχαμε συζητήσει και παλιότερα μαζί του, για προβλήτα που υπήρχαν στην καρδιολογική. Στη συγκεκριμένη στιγμή που το ΕΣΥ περνάει δύσκολα , είναι και οι παραιτήσεις δύσκολες. Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιες αποχωρήσεις. Ήταν και είναι σημαντικός άνθρωπος για το νοσοκομείο, έστησε την καρδιολογική κλινική, είναι πολύ καλός γιατρός και είναι λυπηρό που αποχώρησε από το νοσοκομείο. Πριν μερικές ημέρες μου είχε πει ότι προτίθεται να παραιτηθεί και σήμερα ενημερώθηκα ότι παραιτήθηκε. Δεν γνωρίζω τι γράφει στη παραίτηση του, αλλά θεωρώ ότι ένας λόγος είναι η μη επάνδρωση της καρδιολογικής κλινικής.
Σε συζήτηση με το διοικητή , που γνώριζε τις προθέσεις του για την αποχώρηση του, ήδη έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, όμως δεν είναι εύκολη και μία αντικατάσταση. Αυτά παίρνουν χρόνο, όμως τίθεται θέμα. Η διοίκηση θεωρώ θα κάνει ότι χρειάζεται, φαντάζομαι θα βρεθεί κάποια λύση για τη λειτουργία της καρδιολογικής, είτε με μεταφορά κάποιου από άλλο μέρος, είτε με επικουρικό προσωπικό.
Εμείς θα κάνουμε τις απαραίτητες διαδικασίες, θα πιέσουμε όσο μπορούμε. Είχαν προκηρυχτεί θέσεις, αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Το μεγάλο μας πρόβλημα, είναι η μη συμμετοχή γιατρών στις προκηρύξεις. Πρέπει να δοθούν κίνητρα, για να καλυφθούν οι θέσεις.
Η καρδιολογική κλινική είναι δύσκολος τομέας, με περιστατικά που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν.
 Βέβαια το ζητούμενο είναι οι μόνιμες θέσεις.
Το νόμισμα έχει δύο όψεις . Από τη μία είναι ο αγώνας του κ.Στραβοπόδη και από την άλλη είναι το προσωπικό. Η προσωπική άποψη του καθενός γίνεται πάντα σεβαστή.
Δεν θέλουμε να αποχωρούν συνάδελφοι, που έχουν δώσει στο τομέα της υγείας»

ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ |

«Είχαμε εννέα (9) συναδέλφους που τέθηκαν σε αναστολή. Μια εμβολιάστηκε, άρα έχουμε οκτώ (8). Υπήρχαν όμως οκτώ (8) ακόμη, που προσέφυγαν στην επιτροπή για αναστολή. Τα αποτελέσματα της επιτροπής ήταν  από τα οκτώ (8) άτομα που προσέφυγαν, μόνο ένας να πάρει το δικαίωμα να μην εμβολιαστεί, δύο άλλοι υπάλληλοι πρέπει να προσκομίσουν και άλλα δικαιολογητικά και οι υπόλοιποι έξι  (6) ή θα εμβολιαστούν μέχρι αύριο το μεσημέρι στις 0300 ή μπαίνουν σε αναστολή. Όσοι αρνούνται και προσφεύγουν είναι για λόγους υγείας. Η επιτροπή είναι στη Πάτρα. Εμείς έχουμε 8 που είναι ήδη σε αναστολή και αύριο το μεσημέρι, αν δεν εμβολιαστούν, θα έχουμε συν έξι (6). Οι περισσότεροι είναι από νοσηλευτικό προσωπικό και από τον εργαστηριακό τομέα. Πληροφορίες μου λένε ότι κάποιοι θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Αυτό θα το ξέρουμε αύριο το μεσημέρι.
Οι 6 που είναι στο νοσηλευτικό τομέα, καλύφθηκαν τα κενά με θέσεις εσωτερικά. Τώρα, σαφώς θα υπάρξει πρόβλημα. Αν δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, από Δευτέρα θα βγουν εκτός. Έχει προχωρήσει και η διοίκηση στο να ζητήσει προσωπικό, όπως προέβλεπε ο νόμος του υπουργείου, για άμεση αντικατάσταση όσων βγουν σε αναστολή. Αυτά όμως δεν γίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Θεωρώ ότι μεγάλα προβλήματα  δεν θα έχουμε , δημιουργείται όμως μια μικρή ανωμαλία
 
 
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ COVID – 19, ΑΠΟ 40-45 ΕΤΩΝ| « Έχουμε μία μικρή ύφεση. Πάντα είμαστε όμως σε αναμονή»

ΜΗΝΥΜΑ |
  • «Το νοσοκομείο, συνεχίζει τη λειτουργία του κανονικά, με όποια προβλήματα αντιμετωπίζει. Τα προβλήματα είναι για να αντιμετωπίζονται. Ο κόσμος να μη φοβάται να πάει στο νοσοκομείο. Γίνεται μία εξαιρετική δουλειά και εμείς σαν σωματείο, θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση μας, για κάλυψη ιατρικού προσωπικού. Πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις, με οποιοδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε κόστος».