ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Λένε ψέματα για το ΕΝΕΕΓΥΛ…»
 
ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ| «ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΕΛΕΙΨΗ ΓΕΙΩΣΗΣ , ΑΠΟ ΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ… ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ… ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ…»
«Θεωρώ απαράδεκτο ότι είπε ο κ.Κονταράτος  και έκανε και καταγγελία στην Εισαγγελία, για κάτι που δεν υφίσταται στο 1ο δημοτικό σχολείο. Είπε ότι δεν έχει γείωση. Ο δήμαρχος,  με απλό τρόπο απέδειξε  ότι έχει γείωση και δεν υπήρξε διαφωνία. Μάλιστα το πήρε πίσω αυτό που είπε ο κ.Κονταράτος , λέγοντας ότι έκανε μακροσκοπική εξέταση. Υπήρχε γείωση, αλλά δεν ήταν εμφανής. Ο δήμαρχος με ένα απλό τρόπο, είδε ότι υπάρχει. Μετά είπαν, ότι έγινε τώρα η τοποθέτηση γείωσης. Παρατηρούμε μία προσπάθεια, να γίνει το άσπρο, μαύρο. Ίσως γιατί πλησιάζουν οι εκλογές… όμως αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο.
Δεν μπορεί να πηγαίνει στον εισαγγελέα για κάτι τόσο σοβαρό και να μην ισχύει».
ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Ο κ.ΣΠΙΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ .
«ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ… ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ… ΦΕΤΟΣ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ»
ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ (Αντιδήμαρχος Αλυκών- Αντιδήμαρχος Παιδείας)

«Ξεκίνησε να λειτουργεί το σχολείο από σήμερα, το σαββατοκύριακο μεταφέρθηκαν γραφεία και θρανία, έγιναν οι παρεμβάσεις την εβδομάδα που πέρασε, μπήκαν οι εσωτερικές πόρτες, σήμερα περάστηκαν κάποιες ηλεκτρολογικός γραμμές. Δεν υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες. Έχω πάρει πολλά μηνύματα  από τους γονείς, που βλέπουν τα παιδιά τους πιο ήρεμα.
Εμείς θα συνεχίσουμε πάντα να κάνουμε πράγματα  και όχι μόνο για το ΕΝΕΕΓΥΛ. Το σχολείο και είναι έτοιμο και λειτουργεί και τα πρώτα αποτελέσματα τα βιώνουν μαθητές, καθηγητές και γονείς.
Έχουν παραγγελθεί και οι κουρτίνες και αυτή είναι η εκκρεμότητα που έχουμε. Κατά τα άλλα, ότι είχαμε προγραμματίσει, το έχουμε  κάνει.
 
Σε ότι αφορά τα ρελέ ολοκληρώνεται ο έλεγχος που γίνεται στα σχολεία και δεν έχουν εντοπιστεί ιδιαίτερα θέματα.
Οι καθαρίστριες έχουν τοποθετηθεί. Θα δουλεύουν με 8ωρη απασχόληση και θα παίρνουν από εμάς τις υπερωρίες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να έχουν σύμβαση 8ωρη. Έτσι και αλλιώς, ήδη δουλεύουν και πληρώνονται για 8ωρο.
Ολοκληρώνονται οι μελέτες για 550.000 ευρώ, που τώρα θα αξιοποιήσουμε. Έχει γίνει πρώτη εκτίμηση από τον κ.Λιβέρη για το ΕΠΑΛ και θα αλλάξουμε και κάποιες σκεπές, σε σχολεία που είχαν καταπονηθεί από τον ΙΑΝΟ.
Έχουμε βάλει ένα πρόγραμμα και είμαστε συνολικά όλοι ευτυχείς,  που παράγουμε ένα αποτέλεσμα και αυτό φαίνεται άμεσα στα σχολεία. Δεν έχουν τα προβλήματα που είχαν παλιότερα. Είχαμε πρόληψη επάνω σε αυτό και βέβαια θα κάνουμε και αποκατάσταση σε χρόνια προβλήματα.
Θεωρώ απαράδεκτο ότι είπε ο κ.Κονταράτος  και έκανε και καταγγελία στην Εισαγγελία, για κάτι που δεν υφίσταται στο 1ο δημοτικό σχολείο. Είπε ότι δεν έχει γείωση. Ο δήμαρχος,  με απλό τρόπο απέδειξε  ότι έχει γείωση και δεν υπήρξε διαφωνία. Μάλιστα το πήρε πίσω αυτό που είπε ο κ.Κονταράτος , λέγοντας ότι έκανε μακροσκοπική εξέταση. Υπήρχε γείωση, αλλά δεν ήταν εμφανής. Ο δήμαρχος με ένα απλό τρόπο, είδε ότι υπάρχει. Μετά είπαν, ότι έγινε τώρα η τοποθέτηση γείωσης. Παρατηρούμε μία προσπάθεια, να γίνει το άσπρο, μαύρο. Ίσως γιατί πλησιάζουν οι εκλογές… όμως αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο.
Δεν μπορεί να πηγαίνει στον εισαγγελέα για κάτι τόσο σοβαρό και να μην ισχύει
Για το ΕΝΕΕΓΥΛ συνέβησαν παρόμοια πράγματα… υπάρχει μία μίζερη συμπεριφορά, με ψέμα προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι θέμα… όμως το ψέμα, έχει κοντά πόδια.
 
Γνωρίζουμε με ποιους μιλάμε, σε ποια κοινωνία ζούμε και ο μόνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσουμε, είναι παραγωγή έργου. Δεν μπορούμε να μπούμε σε μίζερες αντιπαραθέσεις.
Σε ότι αφορά το Καραμπινειο, που έχει μαθητεύσει και ο γιος μου, το έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές και είναι στο πρόγραμμα για την αλλαγή της σκεπής , αλλά θα προχωρήσουν και οι όποιες παλαιώσεις. Κοιτάζουμε να είναι ασφαλές για τα παιδιά, αλλά όλα θέλουν το χρόνο τους. Έχουμε 70 σχολεία.
 
Προχωράει  η οδός Ταβουλάρη, αλλά είναι θέμα που πρέπει να ανακοινωθεί από το δήμαρχο».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent