ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 
Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογος στις 20/10/2021 – Κριτική στη Δημοτική Αρχή
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΛΙΛΥΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ ΣΕ ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΗ ΞΕΝΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΠΑΡΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ , ΑΠΟ ΦΡΕΑΤΙΟ, ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝ ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η κ.ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ, ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , «ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ… ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ…»
ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
 
ΛΙΛΥ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)

«Ήθελα να ευχαριστήσω δύο συμπολίτες μας, εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΖ,  που έχουν συνέπεια στη δουλειά τους. Παρασκευή βράδυ, υπήρξε πρόβλημα στο αποχετευτικό στη περιοχή της Μητρόπολης. Στους λογαριασμούς μας υπάρχει ένα τηλέφωνο για βλάβες, που δεν λειτουργεί τις μη καθημερινές. Ψάχνοντας αν δω ποιος μπορεί να με εξυπηρετήσει, ώστε να λυθεί το πρόβλημα γιατί τα λύματα έμπαιναν στα ισόγεια των σπιτιών,  βρήκα το τηλέφωνο του κ.Νικολουτσου, που ήταν σε άδεια. Όμως φρόντισε , βρήκε τον κύριο με το αποφρακτικό και Σάββατο πρωί πρωί, πήγαν και έδωσαν λύση στο πρόβλημα. Θεωρώ υποχρέωση μου , να ακούνε αυτοί οι άνθρωποι, ένα ευχαριστώ και είναι ο Μπάμπης Ξένος και ο Σωτήρης Νικολούτσος. Τους ευχαριστώ, για την γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση, σε ώρες μη εργασίας.
Αυτό το θέμα με το φρεάτιο που συμβαίνει εδώ και  χρόνια, είναι λόγω της κακής κατασκευή τους. Φρακάρει προς τη παραλία και  γυρίζουν πίσω τα λύματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, το ξεβουλώνουν και θα το κάνουν ξανά. Όμως πρέπει  να επισκευαστεί μόνιμα. Το βασικό όμως είναι, ότι η ΔΕΥΑΖ οφείλει, να υπάρχει τηλέφωνο ανάγκης και για το νερό και για την αποχέτευση. Δυστυχώς οι βλάβες δεν συμβαίνουν εργάσιμες ώρες.  Πρέπει πριν γίνει η βλάβη να φροντίζουν να καθαρίζουν το συγκεκριμένο σημείο.
Αν έμενε μία ημέρα ακόμη το πρόβλημα, θα ήταν σοβαρότερο. Το παράπονο μου είναι, ότι δεν υπάρχει τηλέφωνο σε ώρες μη εργάσιμες. Αν έμενε σαβ/κο βουλωμένο… σκεφτείτε τι θα γινόταν με τα μπάνια που κάνει ο κόσμος. Θα ήταν αφόρητη η κατάσταση.
Υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται με φιλότιμο και συνέπεια. Πρέπει να τους λέμε ένα ευχαριστώ, να έχουν τουλάχιστον αυτή την ανταμοιβή.
Ως εμπορικός σύλλογος δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί, ούτε θα πηγαίνουμε να επισημαίνουμε τραπέζια και καρέκλες που είναι σε θέσεις παρκινγκ. Πρέπει να κινητοποιήσει η αστυνομία την τροχαία. Από τη στιγμή που δεν εισακουστήκαμε, να δοθούν χώροι στάθμευσης και να υπάρχει ισορροπημένη ανάπτυξη στη πόλη, δεν θεωρώ ότι πρέπει να πηγαίνουμε για να μας κοροϊδεύουν. Όταν ξεκίνησε η δημοτική αρχή, δεν μιλάγαμε για ισορροπημένο μπάχαλο, αλλά για ισορροπημένη πόλη. Οι μόνιμοι κάτοικοι υποφέρουν.
Τι θα γίνει άμα η Ταβουλαρη κλείσει; Ανάπλαση σημαίνει ότι ο δρόμος θα είναι για διέλευση. Τι έχουν κάνει για να φτάσουν εκεί; Παρκινγκ δεν έχουν βρεθεί. Το πρόβλημα που είχε φέτος ο κόσμος δεν του επέτρεπε να μπει στη πόλη. Τι πρέπει να γίνει; Να ερημώσει πρώτα η πόλη;
Αντιδήμαρχος πόλης δεν υπάρχει. Άρα να συζητήσουμε με ποιον και γιατί;
Κάποτε είχαν φαρδύνει τα πεζοδρόμια από Άγιο Παύλο προς τα κάτω. Και τι έγινε; Τα γέμισαν με εμπορεύματα …Αν δεν γίνει σωστή μελέτη για την πόλη, θα υποφέρει.
Έχει φρακάρει η πόλη. Γι αυτό και είχα πει σε προηγούμενη συνομιλία μας, να κλείσει και να μην μπαίνει τίποτα μέσα. Ερχόμαστε σε σύγκρουση οι πολίτες…
Εκλογές στον εμπορικό σύλλογο, θα κάνουμε μέχρι 31/10  και έχουμε υπολογίσει στις 20/10.  Τώρα θα δούμε για τα διαδικαστικά. Δεν ξέρω ακόμη αν θα επαναδιεκδικήσω.  Βασικό είναι, ότι πρέπει να βγουν και νέα άτομα. Όποια διοίκηση και να προκύψει, εμείς οι πιο παλιοί θα είμαστε αρωγοί. Αν δεν λάβω μέρος σίγουρα θα βοηθήσω τους καινούργιους, αλλά αυτά θα τα δούμε εν καιρώ».

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent