ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


«Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ»
 
ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ… ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ… ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ…» ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ».
ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ, ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ, « ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ. ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΗΚΑΝ 4 ΘΕΣΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο κ.ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΛΠΙΖΩ Ο κ.ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ .
ΤΕΛΟΣ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ. ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ 2 ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΉ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ. ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ , ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο κ.ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗΣ;»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ (Δημοτικός Σύμβουλος «ΖΑΚΥΝΘΟΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ)
 
«Η είδηση που πρέπει να φτάσει στον κόσμο, είναι η ίδια η παραίτηση του Πέτρου Στραβοπόδη, εξαιρετικού επιστήμονα. Έχουμε συνεργαστεί τουλάχιστον επί μία εξαετία. Για διάφορους λόγους, εγώ απομακρύνθηκα από τη καρδιολογική κλινική, όμως εκείνος συνέχισε τη προσπάθεια που ξεκίνησε, έκανε πράγματα  και έχει αποτιμηθεί από τη κοινωνία.
Η παραίτηση του μας αφορά όλους, διότι είναι ένας άνθρωπος, που για 21 χρόνια με ανιδιοτελή προσήλωση και υπεράνθρωπες προσπάθειες, έκτισε τη καρδιολογική κλινική, που είναι πυλώνας του νοσοκομείου. Χωρίς καρδιολογική κλινική, δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο.
Η παραίτηση του, είναι κάτι που θα πρέπει ν α μας προβληματίσει και να μας ανησυχήσει όλους. Θεωρώ ότι η υπόθεση δεν  έχει τελειώσει. Οι διαδικασίες αυτές θέλουν κάποιο χρόνο μέχρι να οριστικοποιηθούν και να απομακρυνθεί ο γιατρός.
Αν φύγει τελικά και δεν πειστεί, κυρίως από τη διοίκηση του νοσοκομείου, δεν περιγράφεται, σε τι περιδίνηση θα μπει το νοσοκομείο. Δεν πρέπει να χαθεί από το νοσοκομείο, ένας τόσο καλός γιατρός.
Δεν θέλω να το βάλω σε λογική πολιτικής εκμετάλλευσης το ζήτημα. Προσπαθώ, γιατί αντιλαμβάνομαι τι θα πει να μπει η κλινική σε περιδίνηση, εφόσον ισχύσει η παραίτηση του.
Έχει προσφέρει υψηλό επιστημονικό επίπεδο στη καρδιολογία και στη σωτηρία ανθρώπινων ζωών.
Η κλινική στο παρελθόν, είχε περάσει κρίσεις, τις οποίες ο ίδιος διαχειρίστηκε. Το 2010 ήταν μόνος του και κρατούσε μόνος του την κλινική. Φτάσαμε κάποια στιγμή, να έχουμε άλλους 3 καρδιολόγους. Δεν είναι άκαπνος, δεν είναι άνθρωπος που δεν έχει δώσει μάχες ιατρικές και διοικητικές.
Δεν μιλάμε για ένα γιατρό που δεν έχει δώσει δείγματα γραφής στο να διαχειριστεί κρίσεις. Αυτά θα πρέπει να τα τονίσουμε. Δεν με έχει καλύψει η τοποθέτηση του κ. Ραγκούση, ότι θα αντικατασταθεί. Όχι κε Ραγκούση, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Ο κ.Στραβοπόδης , ειδικά το τελευταίο διάστημα ,ζητούσε έναν ακόμη μόνιμο γιατρό, για να οργανώσουν αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι.
Σηκώνει και τα βάρη άλλων κλινικών. Έχει και η παθολογική αποδυναμωθεί. Οι θέσεις της κ.Καλπακου και του κ.Θεοδόση, μετά την παραίτηση τους, δεν αντικαταστάθηκαν.  Απέτυχε να το κάνει ο κ.Ραγκουσης.
Η καρδιολογία είναι στη καρδιά του συστήματος . Η ΜΕΘ χρειάζεται, υψηλού επιπέδου στήριξη και θέλουν υψηλού επιπέδου καρδιολογία. Με εκπλήσσει ο κ.Ραγκουσης, που λέει ότι θα αντικατασταθεί.
Προκηρύχτηκαν θέσεις και μέσα δεν ήταν θέση για καρδιολόγο. Μήπως αυτό ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι; Το 2019 προκηρύχτηκαν θέσεις, ήρθε η επιδημία του κορωνοιου, δεν καλύφθηκαν οι θέσεις. Τώρα δεν προκηρύσσει στις 4 θεσεις, θεση καρδιολογου.
Πιστεύω ότι υπήρχε μία εχθρική αντιμετώπιση του κ.Στραβοπόδη. Ίσως δεν του συγχώρεσαν ότι ήταν διευθυντής από το 2017.
Είναι ησταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ,μαζί με μια άλλη σειρά πραγμάτων… υπήρξε αποδυνάμωση του νοσηλευτικού προσωπικού , προκειμένου να λειτουργήσουν άλλα τμήματα. Το νέο νοσηλευτικό προσωπικό έπρεπε να εκπαιδευτεί.
Δεν βλέπω διάθεση συνεργασίας της διοίκησης με τον κ.Στραβοπόδη, αλλά αντίθετα είναι έτοιμοι να του δείξουν την πόρτα. Κάποιες συνθήκες μας οδηγούν να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή,  χρειάζονται γιατροί στο δημόσιο σύστημα υγείας , το οποίο θα  έπρεπε να ενισχυθεί με καλά αμειβόμενο προσωπικό.
Δεν έρχονται γιατροί, αλλά πάνε σε νοσοκομεία του εξωτερικού. Θα πρέπει αυτό να το δούμε άμεσα.
Αυτή τη στιγμή, εκεί είναι το πρόβλημα. Δε φταίει γι αυτό όμως ο κ.Ραγκουσης… ο κ.Μητσοτάκης , ο υπουργός υγείας όμως; Ο κ.Ραγκουσης είναι απαράδεκτος και λέει ότι του λένε. Στο τέλος να προσέξει να μη γίνει ο νεκροθάφτης του νοσοκομείου.
Έχουμε συνεχώς αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδοτήσεων.  Δεν θέλει  η κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς και τις απολαβές στα νοσοκομεία, αλλά αυτό που θέλει είναι , να ιδιωτικοποιήσει τα νοσοκομεία.
Μας αφορά η παραίτηση του κ.Στραβοπόδη λοιπόν και απέναντι στο γιατρό. Γιατροί που υπηρετούν σήμερα, ήρθαν στο νοσοκομείο, γιατί ήταν ο κ.Στραβοπόδης και δεν ξέρω μετά, αν θα έχουν το ψυχικό σθένος, να συνεχίσουν στον αγώνα.
Ο κ.Ραγκουσης να είναι πιο προσεκτικός, είναι προβληματικό να κάνει ότι  του λένε και να μην σκέπτεται , αλλά  να λειτουργεί εκδικητικά.
Η περιφερειακή αρχή  θα πρέπει να προκηρύξει και θέση καρδιολόγου.  Δεν μπορεί να βγαίνει ο κάθε Ραγκουσης, που δεν ξέρω που θα βρεθεί αύριο, να λέει απλά θα αντικατασταθεί , αντί να σκύψει επάνω στο πρόβλημα και να πει ,θα προσπαθήσουμε. Τι κάνει; Γυρίζει μέσα στο νοσοκομείο και κάνει ρουσφέτια;
Ο κ. Ακτυπης γιατί δεν μιλάει; Κάποια στιγμή θα γυρίσει ως γιατρός στο νοσοκομείο.  Μας αφορά όλους και την κοινωνία και τους φορείς και θα πρέπει να αφήσουν εξυπνάδες και ναρκισσισμό, ότι τα έχουν κάνει μία χαρά. Αν υποβαθμίσουμε το κλείσιμο κλινικών θα γίνει κέντρο υγείας και κέντρο υγείας με ΜΕΘ δεν νοείται. Είναι σημαντικό το ζήτημα.
Θα πρέπει να προκηρυχτεί θέση καρδιολόγου. Δεν είναι και διασφαλισμένο βέβαια, ότι θα υπάρχει κάλυψη της θέσης. Και ένας επικουρικός που θα έρθει, δώσε του τη προοπτική, ότι θα έχει μόνιμη θέση. Ο Ραγκουσης δεν ξέρει τι λέει, λέει ότι του λένε. Όποτε φύγει, η Ζάκυνθος θα μείνει χωρίς κρίσιμες κλινικές στο νοσοκομείο της. Για να σοβαρευτεί, ο κ.Ραγκούσης. Περιμένω και από βουλευτή και περιφερειάρχη, να πάνε στον υπουργό υγείας και να δώσουν μία προτεραιότητα. Το χρωστάμε και το οφείλουμε, όχι μόνο στο Πέτρο αλλά και στους δικούς μας ανθρώπους.
Αυτοί που λένε ότι φροντίζουν… φτάνει με την ωραιοποίηση… δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Θα αντικατασταθεί όσο και οι παθολόγοι που έφυγαν.
Αντιλαμβάνομαι και λόγω αντικειμένου, τι σημαίνουν κάποια πράγματα για την υγεία».


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent