ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο, μίλησε στο Ιοnianradio.gr ο κ.Γαλιατσάτος, τ.περιφερειάρχης ΠΙΝ, «Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, και να ακούσουν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, και τις αμφιβολίες , σχεδόν όλων των πλευρών» και προσθέτει «πιστοποίησαν για μία ακόμη φορά,  πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θησαυρός…».
Ασκώντας κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΠΙΝ, προχώρησε σε επισημάνσεις «Δόθηκε μία ώθηση στον αγώνα της ζακυνθινής κοινωνίας, να αποφύγει αυτό το συμβόλαιο και αφετέρου να αποκαλυφθεί, πως η ΑΕ, κρίνεται επίφοβη για τα συμφέροντα της Ζακύνθου».
 
Εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στο δήμαρχο Ζακύνθου, αναγνωρίζοντας τις καλές του προθέσεις, δήλωσε με νόημα «Η αλήθεια είναι ότι εκφράσαμε μία αμφισβήτηση, όχι στις προθέσεις του , αλλά στο γεγονός ότι από τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση δεν εισακούει τα αιτήματα να δοθεί η διαχείριση στο δήμο, γιατί στη συνέχεια η ΑΕ, να δώσει τη διαχείριση ως υπεργολαβία σε μία δημοτική επιχείρηση και να μη το δώσει στους ιδιώτες;» , αποδυναμώνοντας ουσιαστικά τη πρόταση του δημάρχου, για τη δημιουργία άλλης εταιρείας, η οποία θα αναζητήσει από την ΑΕ , τη διαχείριση του χώρου.
 
Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα των απορριμμάτων, θέμα που γι άλλη μια φορά φέρνει η ΑΝΑΣΑ προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο και ειδικά για την κατάσταση που επικρατεί στο ΛΙΒΑ, υπογραμμίζοντας τη θέση «Κακό παράδειγμα η Ζάκυνθος, για το πώς θα λειτουργήσει ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ. Τα πράγματα δείχνουν ότι δεν πάνε καλά… Δεν βλέπουμε κάτι θετικό, καλούμε τη περιφερειακή αρχή να αλλάξει ρώτα».

Θεόδωρος Γαλιατσάτος (τ.Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ |

 «Τόσο εμείς, οι άνθρωποι που είμαστε πιο κοντά στη Ζάκυνθο, είτε περιφερειακοί, είτε μέλη της ΑΝΑΣΑ, είτε το κλιμάκιο που ήρθε, είχανε την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ακούσουν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις  αμφιβολίες, σχεδόν όλων των πλευρών.
Πιστοποίησαν για μία φορά ακόμη φορά,  πόσο σημαντικός είναι αυτός ο θησαυρός να διατηρηθεί, με τη δυνατότητα να προσφέρει στους ζακυνθινούς.
Η συζήτηση που έγινε, σε όλα τα επίπεδα, έδωσε την ευκαιρία, να ακούσουμε και πλευρές αμφισβήτησης της πρότασης μας ,για την αλλαγή του πλαισίου που κάνει η κυβέρνηση και αυτό εκφράστηκε από ξενοδοχειακούς συλλόγους. Η μέχρι τώρα διαχείριση, τόσα χρόνια δεν είχε αποτελεσματικότητα και έβλεπαν σαν σανίδα σωτηρίας τη παρέμβαση του κράτους , που θα έδινε κάποιο αποτέλεσμα. Τους εξηγήσαμε, ότι ασφαλώς και το κράτος μπορεί να παρεμβαίνει και να δίνει λύσεις, όμως αυτή η λύση της ανώνυμης εταιρείας, δεν φαίνεται ότι οδηγεί, στο να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης του ναυαγίου, αλλά αντιθέτως φαίνεται ότι υπάρχουν σχέδια, για διαφορετική αντιμετώπιση αυτού του θησαυρού της Ζακύνθου .Όχι  να λειτουργεί σαν λάφυρο ορισμένων …
Στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Κρεμνών, μπήκαμε στο χώρο ,που από μακριά προσφέρει την ιερότητα, αλλά έχει και ατμόσφαιρα επιβλητική, καταλαβαίνεις πως  η διασύνδεση της ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ με την αγοραπωλησία, έρχεται να προβληματίσει περισσότερο. Ήταν σημαντικές οι στιγμές ,όχι τόσο για εμάς, αλλά για τα στελέχη που για πρώτη φορά επισκέφτηκαν το χώρο και έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν το θέμα και στη βουλή, αλλά και να πάρει τη δημοσιότητα, που πρέπει να πάρει.
Δόθηκε μία ώθηση στον αγώνα της ζακυνθινής κοινωνίας, να αποφύγει αυτό το συμβόλαιο και αφετέρου να αποκαλυφθεί  πως η ΑΕ,  κρίνεται επίφοβη για τα συμφέροντα της Ζακύνθου.
Αυτά συζητήθηκαν, σε όλες τις συναντήσεις  και με το δήμαρχο, που εξέφρασε τις δικές του απόψεις.
Ο δήμαρχος φάνηκε ότι ενώ έχει τη διάθεση να βοηθήσει να μην υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις, έδειξε ότι δεν έχει τη βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου και καταφεύγει , αποδεχόμενος την πραγματικότητα, στη δημιουργία άλλης εταιρείας, με κοινωνικό χαρακτήρα η οποία θα αναζητήσει από τη μητρική εταιρεία ΑΕ, τη διαχείριση του χώρου. Μας είπε «δεν θα επιτρέψω την ιδιωτικοποίηση, θα είμαι παρών ως δήμος και με την εταιρεία που θα ετοιμάσουμε, θα αναζητήσω αυτή τη διαχείριση, που στη πραγματικότητα θα είναι δημόσια διαχείριση».
Η αλήθεια είναι, ότι εκφράσαμε μία αμφισβήτηση, όχι στις προθέσεις του, αλλά στο γεγονός ότι, από τη στιγμή που  η σημερινή κυβέρνηση δεν εισακούει τα αιτήματα να δοθεί η διαχείριση στο δήμο, γιατί στη συνέχεια η ΑΕ να δώσει τη διαχείριση ως υπεργολαβία, σε μία δημοτική επιχείρηση και να μη το δώσει στους ιδιώτες;
Αυτή ήταν η δική μας αμφισβήτηση . Στη πραγματικότητα ζητούσε να βοηθήσουμε για να στηριχτεί από το δημοτικό συμβούλιο, όταν αυτό συμβεί.
Δεν προέκυψε από τη συζήτηση μία αποφασιστικότητα στο δια ταύτα από τη πλευρά του δημάρχου. Δεν είδαμε πως σε συνεργασία με τους άλλους θεσμικούς παράγοντες του τόπου θα απαιτήσει από τη κυβέρνηση μια διαφορετική αντιμετώπιση.
Ίσως ήταν ευκαιρία να επιδιώξει κανείς, μία συζήτηση με το νέο υπουργό, για να δουν τις δικές του διαθέσεις και αν οι συζητήσεις στη Ζάκυνθο, έχουν  κατά τι ,μεταβάλει την αρχική ιδεολογία. Αν τελικά το φέρει η κυβέρνηση στη βουλή, τότε  είναι ζήτημα χρόνου να γίνει νόμος του κράτους.
Υπάρχουν πάντα αυτοί, που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την όποια κυβερνητική πολιτική χωρίς να λάβουν υπόψη, τα συμφέροντα της ζακυνθινής κοινωνίας».

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ | 

 «Μια εικόνα που παρουσιαζόταν σαν πρόβλημα ,σήμερα βλέπουμε να εμπλέκεται η περιφερειακή αρχή μέσω του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ.
Ο ΧΥΤΑ στο ΛΙΒΑ, είναι ο πρώτος που περιήλθε στις δυνατότητες του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση της καθημερινότητας. Έχει περάσει πολύς καιρός, από όταν αναλήφθηκαν ευθύνες και δυστυχώς εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δείχνουν μόνο λόγια, από τη πλευρά της περιφερειακής αρχής
Πρέπει τελικά να καταλάβουν, ότι δεν είναι στις θέσεις αυτές για να κρίνουν, να εκδίδουν ανακοινώσεις, που αντιστοιχούν στις επιθυμίες τους, αλλά χρειάζεται συγκεκριμένη δράση.
Είχαμε αναδείξει το ζήτημα της ανακύκλωσης και το τι συμβαίνει στο ΚΔΑΥ. Είναι θέματα αλληλένδετα …
Κακό παράδειγμα η Ζάκυνθος, για το πώς θα λειτουργήσει ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ. Τα πράγματα δείχνουν ότι  δεν πάμε καλά.
Φοβάμαι πως έχουμε περάσει πλέον το όριο και τα περιθώρια χρόνου της περιφερειακής αρχής είναι περιορισμένα, για να έχουμε αποτέλεσμα που θα αλλάξουν τα δεδομένα.
Δεν είναι άσχετο το ότι αυτός ο φορέας στήθηκε όχι στη βάση μιας νόμιμης και δημοκρατικής λειτουργίας, αλλά με κινήσεις και αποφάσεις, που απέβλεπαν στο  να υπάρχει μία λειτουργία, από μονοταξιακή εκπροσώπηση,   χωρίς να δίνει η περιφερειακή αρχή σημασία σε κανέναν.
Δαπανήθηκε χρόνος και ενέργειες, για να αντιμετωπιστούν οι παράτυπες και παράνομες πρωτοβουλίες . Συνέβαλε και αυτό στην αρνητική εικόνα.
Δεν βλέπουμε κάτι θετικό και καλούμε την περιφερειακή αρχή, να αλλάξει ρώτα. Χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και αλήθειες. Προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα , με απορρίμματα που έχουν καλυφθεί γύρω γύρω με δέματα…. αυτό είναι ψέμα με κοντά ποδάρια. Τέτοια είναι η πολιτική που ασκείται και πρέπει να αλλάξει.
Στη προσπάθεια που κάνουμε για τη Ζάκυνθο έχουμε τη καλή συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους μας , κ.Μπαστα και κ.Καρακισκο και φυσικά με όλη την ομάδα της ΑΝΑΣΑ Ζακύνθου».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent