• «Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»
Στην ανάλλειψη των καθηκόντων της, στις προτεραιότητες και στους στόχους της, αναφέρθηκε μιλώντας στο IonianRadio.gr,  η Aντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ.Κατερίνα Μοθωναίου.
Προχωρώντας σε ανακοινώσεις, όπως την έναρξη των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου στο ΛΙΒΑ, στο τέλος του έτους,  καθώς και στην μεταφορά δεμάτων το αμέσως επόμενο διάστημα, δήλωσε «Για μένα είναι στοίχημα να λύσω το θέμα των απορριμμάτων. Είναι το στοίχημα μου για τη Ζάκυνθο».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και αφού ευχαρίστησε την κ.Κράτσα, για την ευκαιρία που της έδωσε, έστειλε μήνυμα με αποδέκτες τους κ.Στασινόπουλο και Καποδίστρια «Θα συνεχιστεί η συνεργασία μας όπως υπήρχε», ενώ παράλληλα έδωσε το σκεπτικό επιλογής της «Η περιφερειάρχης είδε τη δική μου βοήθεια, από άλλο ρόλο», προσθέτοντας τις παρεμβάσεις της , στο θέμα των απορριμμάτων , στον πολιτισμό , όπως και στο θέμα των Στροφάδων, θεωρώντας προφανώς, ότι βάρυναν στην τελική αξιολόγηση της κ.Κράτσα.
Τέλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.Θεόδωρου Γαλιατσάτου, στο Ionianradio.gr, μίλησε για όψιμο ενδιαφέρον από πλευράς του.
  • Στην αρχή της συνέντευξης η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου αναφέρθηκε στον Γιώργο Αντωνάκη ,δηλώνοντας χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων «Χθες βράδυ έφυγε ο προσωπικός μου φίλος, ο Γιώργος Αντωνάκης. Ο Γιώργος ήταν ο άνθρωπος που με οδήγησε στα σκαλοπάτια της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης»
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ  (Αντιπεριφερειάρχης ΠΕΖ)
  • «ΕΦΥΓΕ» Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
«Χθες βράδυ έφυγε ο προσωπικός μου φίλος, ο Γιώργος Αντωνάκης. Ο Γιώργος  ήταν ο άνθρωπος που με οδήγησε στα σκαλοπάτια της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης. Μαζί με το Χάρη Μουζάκη, δώσαμε αγώνες για τον τόπο.
Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.
Θεωρώ ότι θα μείνει στην ιστορία ως γνήσιος εκφραστής του πολιτικού λόγου».
  • «ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΖ»
«Η περιφερειάρχης μου έδωσε τη θέση της αντιπεριφερειάρχη ΠΕΖ, εξακολουθώ και κρατώ το οικονομικό κομμάτι της περιφέρεια, θα βοηθήσω στα πολιτιστικά ,και συνεχίζεται η συνεργασία με το κ.Στασινόπουλο και το κ.Καποδίστρια,  όπως υπήρχε.
Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στη πρόκληση αυτή, είμαι και  στο περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, θεωρώ έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα στη Ζάκυνθο και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η μεταφορά των δεμάτων.
Καταφέραμε και βάλαμε το κομμάτι που έλειπε από το μηχάνημα, ώστε να γίνεται σωστά η επεξεργασία. Πάντα είμαστε σε συνεργασία με τους συλλόγους. Δεν προσπαθούμε να κρύψουμε ή να κουκουλώσουμε κάτι. Ο κ.Γαλιατσάτος έχει όψιμο ενδιαφέρον για το ΛΙΒΑ. Εμείς προσπαθούμε, όλα τα προβλήματα που βρήκαμε, να τα λύσουμε. Υπάρχει μεγάλος όγκος σκουπιδιών από το 2017 , προσπαθούμε να  τα διαχειριστούμε και μέχρι τέλος του χρόνου,  θα αρχίσει η κατασκευή του εργοστασίου.
Η μεταφορά θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Το εργοστάσιο,  εχει μελετηθεί για να έχει υπόλειμμα στο 45% .Δεν μπορεί να σταθεί πλέον,  πρέπει να γίνει νέα μελέτη, για να γίνει αναβάθμιση του εργοστασίου και να αφήνει υπόλειμμα στο 20%.
Θα βοηθήσω μέσω της περιφέρειας τη Ζάκυνθο και αυτό θα πράξω την επόμενη τετραετία. Πρέπει τα έργα που ετοιμάζουμε σε φακέλους, να υλοποιούνται. Πράγματα του δεν έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια,  πρέπει να γίνουν.
Για μένα είναι στοίχημα, να λύσω το θέμα των απορριμμάτων. Είναι το στοίχημα μου για τη Ζάκυνθο.
Θέλω και να υλοποιήσω και να δημιουργήσω. Αντιπεριφερειάρχης μπορεί να είμαι και τα επόμενα 5 χρόνια. Πάντως σίγουρα θα είμαι το επόμενο ένα. Ήμουν 2 χρόνια θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πάλεψα να διεκδικήσω, ότι περισσότερο μπορούσα για τη Ζάκυνθο.
Υπογράφηκε για τα Στροφάδια ο ανάδοχος. Το ίδιο θα παλέψω και για το εργοστάσιο των απορριμμάτων. Αν δεν ανανεωθεί η θητεία μου και πάλι θα συνεχίσω να παλεύω μαζί  με Στασινόπουλο και Καποδίστρια, για να λυθούν τα προβλήματα της Ζακύνθου.
Η περιφερειάρχης είδε τη δική μου βοήθεια, από άλλο ρόλο , όπως και του κ.Στασινόπουλου από την επιχειρηματικότητα , κάτι που εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω. Όπως και με τα προγράμματα, είναι κάτι που κάνει ο κ.Καποδίστριας επιτυχημένα και συνεχίζει».
 
ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ 

«Το  κράτος έρχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μετά από χρόνια. Υπάρχει μία διαδικασία σε δικαστική διαμάχη
Θεωρώ ότι πρέπει να λειτουργήσει το ναυάγιο και να φέρει στο νησί, έσοδα .Ήμασταν αυτοδιοίκηση και δεν το κάναμε πράξη. Έρχεται το κράτος και λέει, ότι πρέπει να συντηρηθεί και να φέρει έσοδα. Είναι θετικό για τη Ζάκυνθο, που η κυβέρνηση σκύβει στο πρόβλημα».


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent