ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 Ψευδής και συκοφαντική  χαρακτηρίζει τη  «προσωπική δήλωση  του κου Αλέξη Κούγια»  για την υπόθεση των τυφλών της Ζακύνθου  και την αθώωση του πρώην Νομάρχη, Διονύση Γασπαρου , σύμφωνα με την οποία «η κατηγορία ήταν απόλυτα κατασκευασμένη από τοπικούς πολιτικούς του αντιπάλους, με επικεφαλής των πρώην υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή και τον πρώην δήμαρχο, κ. Μποζίκη, με σκοπό να τον εξουδετερώσουν πολιτικά και έγινε αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από συγκεκριμένη πολιτική-κομματική ομάδα για τη δήθεν ανάδειξη ενός τεράστιου σκανδάλου διασπαθίσεως του δημοσίου χρήματος, γεγονός το οποίο έγινε αντικείμενο ακραίας εκμεταλλεύσεως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εγκατάσταση των μνημονιακών κυβερνήσεων στην Ελλάδα».
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη  αντίδραση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, κου Σταύρου Κοντονή, ο οποίος προειδοποιεί τον γνωστό δικηγόρο , κο Αλέξη  Κούγια,  με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση «Θα πράξω τα νόμιμα  αν δεν υπάρξει δημόσια ανάκληση , αυτής της ψευδούς και συκοφαντικής δηλώσεως,  θα προχωρήσω στα περαιτέρω» επισημαίνει ο κος.Κοντονής

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και πρώην Βουλευτή Ζακύνθου ,κου Σταύρου κοντονή, στο  IonianRadio.gr και στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη.
 


 «Μετά την ανακοίνωση του κ.Κούγια στην οποία αναφερόταν και σε έμενα , εκτός του κ.Μποζίκη, ότι κατασκευάσαμε την κατηγορία εις βάρος του κ. Γάσπαρου, το πρώτο που θέλω να πω είναι, ότι όταν πρόεκυψε αυτό το ζήτημα, δεν είχα ιδιότητα ούτε υπουργού, ούτε βουλευτή. Το ίδιο πρόβλημα εκείνη τη περίοδο εκτός από τη Ζάκυνθο,  είχε προκύψει και στη Χίο. Ήταν στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών τα δύο νησιά,  γιατί διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ροη επιδομάτων  τυφλότητας,  που δεν συνάδει με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έκαναν έλεγχο και διαπιστώθηκε,  αυτό που διαπιστώθηκε. Αυτό που λέει ο κ.Γάσπαρος είναι απολύτως ψευδές. Σημειωτέον δε, ότι εγώ δεν είχα καμία σύμπραξη με τον κ.Μποζίκη , με τον οποίο δεν έχουμε  και καθόλου καλές σχέσεις .
Αυτό που λέει ο κ.Κούγιας είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ,γιατί είναι αδιανόητο, να αναφέρεται σε εμένα και μάλιστα ότι με την  ιδιότητα μου ως υπουργός, ότι ενέργησα εκείνη τη περίοδο, εις βάρος του κ. Γάσπαρου.
Σήμερα ο κ.Κούγιας, εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση η οποία ήταν  χείριστη της πρώτης. Σήμερα αναφέρεται. σε κοινή δήλωση των 3 δικηγόρων του κ.Γάσπαρου. Προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του από αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του, σε συναδέλφους του, που δεν έχουν καμία σχέση με το δελτίο τύπου,  αυτό που ο ίδιος εξέδωσε. Και τους  δύο τους τιμώ, είναι εξαιρετικοί δικηγόροι και συνάδελφοι. Εδώ γίνεται προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών.
Τρίτον, ο κ.Γάσπαρος, δεν γνωρίζω τι είπε στην απολογία του. Όμως το θέμα των τυφλών, είναι σκάνδαλο πρώτης γραμμής, πολλοί συμπατριώτες μας εμπλάκηκαν γιατί πίστεψαν ότι μπορούν να πάρουν το επίδομα. Ο κ. Γάσπαρος σαν κατηγορούμενος ότι θέλει μπορεί να πει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεν είπε όμως, ότι εγώ κατασκεύασα την κατηγορία. Η κατηγορία προέκυψε μετά από έλεγχο και ο εισαγγελέας έπραξε τα νόμιμα.
Θέλω να τονίσω, ότι θα πρέπει να σκεφτούμε ότι ο κ.Γάσπαρος , εξελέγη  το Μάιο του 2012 κι  εγώ τον Ιούλιο του 2012. Δηλαδή, το σκάνδαλο προέκυψε μεταξύ αυτών των 2 μηνών. Έχουμε τρελαθεί στη Ζάκυνθο; Υπάρχει σώφρων άνθρωπος που πιστεύει αυτές τις ανοησίες;
Την  ιστορία των τυφλών την γνώριζαν οι ζακυνθινοί και τον Μάιο. Μέχρι τον Ιούλιο δεν άλλαξαν τα  πράγματα. Δεν θα κρίνω εγώ τη δικαστική απόφαση, αλλά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Ο κ.Κεφαλληνός με διαβεβαίωσε ότι καθόλη την ακροαματική διαδικασία, δεν αναφέρθηκε το όνομα μου.
Η ανακοίνωση του κ.Κούγια είναι ψευδής και ταυτίζει τον εαυτό του με τους άλλους  δυο  συναδέλφους που δεν είχαν καμία σχέση.
Να λέει ένας νομικός, ότι εγώ και ο κ.Μποζίκης κατασκευάσαμε την κατηγορία, δεν είναι απλώς κουβέντες, αλλά σοβαρά πράγματα. Είναι αδιανόητο, ψευδέστατο και συκοφαντικό.
Εξεπλάγην όταν το πληροφορήθηκα και συνεργάτης μου, μου έστειλε την ανακοίνωση του κ.Κούγια, που την έστειλε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο τη διοχετεύει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θα πράξω τα νόμιμα αν δεν υπάρξει δημόσια ανάκληση , αυτής της ψευδούς και συκοφαντικής δηλώσεως.  θα προχωρήσω στα περαιτέρω …»
                                                       
Για τον ΑΚΗ ΖΗΒΑ

«Δυστυχώς αναγκάζομαι σήμερα να μιλάω γι αυτά ενώ έχασα τον  αγαπημένο μου ξάδελφο , τον Άκη Ζήβα,  που ήταν στην ουσία , μεγαλύτερος αδελφός για μένα. Μιλάω δυστυχώς γι αυτά, την ώρα που έχουν περάσει μόνο 2 ημέρες, από την κηδεία του. Δεν θα ήθελα να μιλώ γι αυτά, αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά η ροή επιβάλει δυστυχώς και άλλα πράγματα».