ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Χαβούζα χαρακτήρισε το χώρο ο Βουλευτής Ζακύνθου»
 
ΣΕ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

 ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΑΤΗΣ (Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων)

«Είχαμε ξεκινήσει τα δυο (2) τελευταία χρόνια, και είχαμε έρθει σε συζητήσεις να βελτιώσουμε αυτά τα πράγματα. Οι υποσχέσεις ήταν για το χειμώνα , αλλά δεν φτιάξαμε τίποτα. Ήρθε ο νέος χειμώνας. Η κοινωνία περνάει σήμερα μία δύσκολη κατάσταση. Είπαμε το καλοκαίρι να  μη δημιουργήσουμε πρόβλημα στους επιχειρηματίες και στους πολίτες. Ζητήσαμε από τον κ.Αρετάκη ,τα αυτοκίνητα να είναι νόμιμα και σωστά. Δυστυχώς μετά το χθεσινό, που συνάδελφος  πλήρωσε 400 ευρώ που τον σταμάτησε η τροχαία, η δημοτική αρχή δεν είχε  το σθένος να πληρώσει. Ο Ανδρέας Κοτσώνης πήγε και το πλήρωσε γιατί οδηγούσε τη νταλίκα. Πλήρωσε για να αποφύγει τις περαιτέρω ενέργειες. Ο κ.Τουρκάκης  το ήξερε , όπως και ο δήμαρχος είχε ενημερωθεί. Ευθύνη δεν είχε ο οδηγός η μόνη του ευθύνη ήταν το ότι πήρε τη νταλίκα.
Ο συνάδελφος αναγκάστηκε να την πάρει , πλήρωσε το πρόστιμο και η ευθύνη του ήταν μηδενική. Εμείς την έχουμε ήδη ανακοινώσει στην ομοσπονδία, ώστε να γίνουν ενέργειες να επιστραφούν τα χρήματα. Υπάρχει εκφοβισμός από τον κ.Τουρκάκη, που μας λέει ότι θα διαλέξει ποιους θα πάρει στη δουλειά. Αυτά συμβαίνουν σε καθημερινή βάση.
Σήμερα αποφασίσαμε γενική συνέλευση . Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή ποιον έχουμε εργοδότη. Δεν ξέρουμε πως πρέπει να πληρωνόμαστε. Είναι πολλά τα θέματα που μας απασχολούν. Πιο σημαντικό όμως είναι, να προφυλάξουμε το συνάδελφο αλλά και τ ον πολίτη.
Από το ίδιο βράδυ που γράφτηκε η κλήση, είχε ενημερωθεί ο κ.Τουρκάκης. Πρόστιμο  είχε μπει και στο δήμο .
  • Στη γενική συνέλευση συζητήσαμε για το εργασιακό, για το χώρο που έγινε χαβούζα και το είπε και ο βουλευτής. Συζητήθηκε το ΙΚΑ που έχουν να κολληθούν ένσημα από 10/10/2020, γιατί δεν έχουν κατατεθεί ΑΠΔ. Η διοίκηση λέει, ότι έκανε λάθος ένας υπάλληλος, ότι η εταιρεία από τη Πάτρα μας παράτησε. Κόλλησαν τους μήνες που δεν είχαν πρόστιμο και τους μήνες που έχει μπει πρόστιμο δεν τα πλήρωσαν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εργαζόμενοι ανασφάλιστοι.Ο Βουλευτής, δεσμεύτηκε και για το εργασιακό και για το ΙΚΑ ,μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα δώσει, μας είπε, λύση.
Μετά από πίεση, μας κόλλησαν τους τελευταίους μήνες του 2021. Ζήτησα το λόγο για τα λεφτά που κρατάνε και  που πάνε και τον κ.Καψάσκη και τον κ.Κομιώτη .Όσο απάντησαν σε εσάς, απάντησαν και σε εμένα
Σήμερα ξαφνικά παρουσιάστηκαν δυο (2) χαρτιά , πήγαν στο ΚΤΕΟ  δυο (2) οχήματα, έχουν 20 βλάβες το καθένα και πήραν παράταση για να διορθωθούν. Με εντολή της διεύθυνσης, δεν θέλουν να τα διορθώσουν και με δική τους πρωτοβουλία τα έχουν στο δρόμο ,αφού ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα μέχρι τις 20 του μήνα.
Η δημοτική αρχή πρέπει να τα σταματήσει απόψε, γιατί οι βλάβες τους είναι σοβαρές και να τα φτιάξει.
Η τροχαία πρέπει να τα σταματήσει και να τα φέρει να τα κλείσει στο πάρκινγκ.
Μου είπαν ότι το κτίριο ανήκει στη περιφέρεια. Μας παίρνει από εδώ και μας πάει σε ένα κτίριο ο κ. Τουρκακης, 10 τ.μ , για 120 άτομα. Σε ένα κτίριο χωρίς αδειοδότηση,  χωρίς τουαλέτες, μόνο και μόνο για ν α μη συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι. Ρωτήσαμε τη κ.Μοθωναίου και μας είπε, ότι ποτέ δεν έδωσε εντολή η περιφέρεια να αφήσουμε το κτίριο.
Έχω ενημερώσει άπαντες για το χώρο, πυροσβεστική, τμήμα περιβαλλοντος. Ο κ. Τουρκάκης με εντολή του άφησε εδώ, ταλαιπωρημένους εργαζόμενους και διαλυμένα     αυτοκίνητα, οι άλλες υπηρεσίες έχουν φύγει.
Έχουμε επικοινωνία με τους υπόλοιπους πολίτες. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας. Δεν είμαστε λεπροί, γιατί αυτή είναι η λογική του κ.Τουρκάκη και του δημάρχου. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στο μαγαζί να ψωνίσουμε και να μην έχουμε αποδυτήρια, ντουζιέρες, τουαλέτες, να αλλάξουμε πριν. Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο, αλλά αυτά που η νομοθεσία προβλέπει. Δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει γιατρός εργασίας.
Λόγω ακαταλληλότητας των οχημάτων απέχουμε από την εργασία μας.
Κανένας δεν παρουσιάστηκε … αλλά ο κ.Τουρκάκης με τι επιχείρημα μπορεί να μας γυρίσει την άποψη μας;»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent