ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΙΜΩΝ «ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ »
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ, Ή ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ο κ.ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ», ΟΤΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΟΔΣΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ,ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΖ,ΣΤΟ ΛΙΒΑ.
 
Θανάσης Καραίσκος (Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΝΑΣΑ)
 
ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΙΜΩΝ |

Επισκεφτήκαμε το Γυμνάσιο –Λύκειο Βολιμών εγώ με τον κ.Κασσιμάτη., Δεν πήγαμε ως στελέχη κόμματος, αλλά εγώ ως περιφερειακός σύμβουλος και ο κ.Κασσιμάτης ως δημοτικός σύμβουλος,  άρα υπάρχει ανακρίβεια και σε αυτό το σημείο, στα λεγόμενα του κ.Ακτύπη
Δεν είχαμε γνώμη για το τί έχει συμβεί. Να πληροφορηθούμε πήγαμε, γιατί διαβάσαμε τις ανακοινώσεις του συλλόγου γονέων, που ήταν έντονες.
Διαπιστώσαμε ότι δεν υφίσταται καθηγητής για το μάθημα της οικονομίας που είναι εξεταζόμενο πανελλαδικά, εδώ και ένα μήνα. Δεν νομίζω ότι το διαψεύδει αυτό ο βουλευτής. Επίσης πληροφορηθήκαμε από το σύλλογο και μας έδειξαν και έγγραφο του υπουργείου από τις 1/9, στο οποίο είναι τα ολιγομελή τμήματα όλης της Ελλάδας. Στη Ζάκυνθο είναι μόνο του νυκτερινού, του μουσικού, ίσως και κάποιο ακόμη, όχι όμως των Βολιμών. Εγώ προσωπικά επικοινώνησα με τον κ.Πόθο, ο οποίος με διαβεβαίωσε, ότι τελικά θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο των Βολιμών σαν ολιγομελές. Το έγγραφο όμως του υπουργείου, δεν μπορεί κάποιος να το διαψεύσει. Ελπίζω οι διαβεβαιώσεις να ισχύουν και τελικά να μην απομακρυνθεί το γυμνάσιο ή να περικοπούν τμήματα γιατί θα είναι καταστροφικό τα παιδιά να πρέπει να πάνε στο Καταστάρι.
Επίσης είναι θλιβερό το ότι το υπουργείο παιδείας έχει χάσει τον έλεγχο.
Ήρθε ένα excel από την περιφέρεια στο οποίο με κόκκινο χρώμα, είχε σημειώσει τα τμήματα που πρέπει να συγχωνευτούν. Συνέβη στη β λυκείου στο δικό μου σχολείο, όπου  είχαμε 8 τμήματα 24αρια και προσπάθησαν να τα κάνουν 7. Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό , σε περίοδο πανδημίας. Αυτά τα ήδη μεγάλα τμήματα, το υπουργείο επιχείρησε με αυτό το τέχνασμα, να τα μειώσει. Εδώ στη Ζάκυνθο , οι διευθυντές δεν το δέχτηκαν.
Τον γενικό γραμματέα  του υπουργείου, τον στρίμωξαν αθηναϊκά  κανάλια και άρχισε να ψελλίζει δικαιολογίες, του τύπου, ότι οι καθηγητές αρρωσταίνουν και υπάρχουν και εγκυμοσύνες σε γυναίκες   συναδέλφους. Τι να κάνουμε; Να απαγορέψουμε την εγκυμοσύνη;
Οι δημοσιογράφοι τον στρίμωξαν και  μετά άρχισε να λέει ότι ήταν 10αρια τα τμήματα. Φαίνεται σαν να έχει χαθεί ο έλεγχος  στο υπουργείο. Απορούμε με τις ενέργειες τους πλέον.
Αυτό που πήραμε ήταν ένα έγγραφο με τα αιτήματα των μαθητών και των γονέων για  την τράπεζα θεμάτων και την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Πολύ θα ήθελα να ακούσω τη διάψευση από τον κύριο βουλευτή, για την έλλειψη καθηγητή από το μάθημα της οικονομίας.
Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των μαθητών , είχαν περιεχόμενο για την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων, αλλά και για την πανδημία και το ποσοστό νόσησης 50 συν 1 , για να κλείσει ένα τμήμα. Στο δικό μου σχολείο δεν πραγματοποιείται πλέον κατάληψη.
Η κ.Κεραμέως δεν συνομιλεί με τους εκπαιδευτικούς τους πηγαίνει στα δικαστήρια. Μας πήγε 3 φορές. Όταν δεν της άρεσε η πρώτη απόφαση, ξαναπήγε στο δικαστήριο , γι αυτό και έγινε η πρωτοφανής σε ποσοστό απεργία των εκπαιδευτικών. Ήθελε να είναι και καταχρηστική η απόφαση. Αυτό το ζήτημα ακόμη υφίσταται.
Ελπίζουμε ότι το υπουργείο θα έχει πάρει μάθημα, από αυτά που συνέβησαν στις τελευταίες πανελλαδικές ,που έπρεπε να έχουν βαθμό 17, σε μάθημα που μάλιστα δεν διδάσκεται.
Ίσως η πελατεία τους όμως να είναι στα ιδιωτικά κολλέγια…

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ |
Η  ΠΙΝ έχει θέμα με τις ημερομηνίες. Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της, στα τέλη Σεπτεμβρίου, λέει ότι ξεκινάει η μεταφορά των απορριμμάτων, ενώ γνωρίζει ότι έχει απορριφθεί από το ελεγκτικό συνέδριο. Τώρα έχει προσδιοριστεί στις 19 του μήνα  να εξεταστεί το ζητημα πάλι. Από το Μάιο υπάρχει αυτή η υπόσχεση.
Η κ. Μοθωναίου, πριν 10 ημέρες είπε ότι δεν είναι αναγκαία η παρουσία η δική της και τ ων περιβαλλοντικών συλλόγων και ότι  η υπηρεσία ξέρει τη δουλειά της. Εγώ θεωρώ ότι είναι αναγκαία η παρουσία των περιβαλλοντικών συλλόγων και η κ.Μοθωναίου ας μιλάει για τη δική της παρουσία ότι δεν είναι αναγκαία. Γι αυτό και από σήμερα οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι έχουν καταθέσει έγγραφα , σε πυροσβεστική, δασαρχείο και τρίτο είναι αυτή η αίτηση που ζητάνε ν α προχωρήσει ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ,  σε δέσμευση προσωπικού, για από κοινού επίσκεψη λόγω της σοβαρότητας του θέματος στο χώρο του ΛΙΒΑ.
Τι πιο απλό από το να πάνε οι περιβαλλοντικές οργανώσεις μαζί με το τμήμα περιβάλλοντος και να υποδείξουν; Γιατί δεν είναι αναγκαία η παρουσία τους; Εμείς θεωρούμε ότι είναι και γι αυτό και κάναμε το συγκεκριμένο αίτημα.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent