ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ |«ΑΝΟΙΓΜΑ»  ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ |  ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ |  

  • ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ | «Το απερχόμενο  διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου , ήταν έμπειροι συνάδελφοι, όμως λόγω του covid έφτασαν τον εμπορικό σύλλογο σε ένα σημείο , που έπρεπε όλοι να βάλουμε πλάτη για να μπορέσει να αποκτήσει ξανά αίγλη … Ο εμπορικός σύλλογος είναι το πιο ιστορικό συνδικαλιστικό όργανο του νησιού. Είναι έγκλημα να μην το  υποστηρίξουμε και να μη το ξαναζωντανέψουμε»
  • «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ |  «Θα είμαι δίπλα σε όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους, μέσα από το νέο μου θεσμικό ρόλο, σαν αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας…Είναι η ευκαιρία να βρεθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  και να συζητήσουμε εδώ στο νησί μας , και βέβαια δεν μπορεί να λείπει το επιμελητήριο που είναι πυλώνας του εμπορίου. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  πρέπει να βρούμε κάποια κοινή διαδρομή για να έχουμε λύσεις»
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ | «Πρέπει να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις, για ότι προγράμματα υπάρχουν, να δημιουργήσουμε αναπτυξιακές προοπτικές και να πιέσουμε το υπουργείο ανάπτυξης, ώστε ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ  ΥΠΟΔΟΜΕΣ,  ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ  ΑΛΛΕΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ  »
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας)
«Θα είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και σίγουρα όταν θα έχουμε αποτελέσματα θα βγαίνουμε και θα μιλάμε με αποδείξεις.
Συμμετείχα ως προς τον απολογισμό που θα κάνει ο σύλλογος, βοήθησα γιατί μου το ζήτησε η κ.Μπουζιάνου, και χρειάζονταν ένα τρίτο άτομο για την ελεγκτική επιτροπή.
Εύχομαι στο νέο συμβούλιο καλή δουλειά και περιμένουμε αποτελέσματα. Το απερχόμενο  διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου , ήταν έμπειροι συνάδελφοι, όμως λόγω του covid έφτασαν τον εμπορικό σύλλογο σε ένα σημείο , που έπρεπε όλοι να βάλουμε πλάτη για να μπορέσει να αποκτήσει ξανά αίγλη.
Ψήφισαν οι μισοί, άρα αυτό δείχνει, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, κάτι λείπει.
Ο εμπορικός σύλλογος είναι το πιο ιστορικό συνδικαλιστικό όργανο του νησιού. Είναι έγκλημα να μην το  υποστηρίξουμε και να μη το ξαναζωντανέψουμε. Είμαστε εδώ γι α να μπορέσουμε να παρέμβουμε ως επιχειρηματίες και μέλη του συλλόγου, για να μπορέσουμε όσο άφορα το νησί μας , να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι. Το άσπρο, μαύρο αποκλείεται να το κάνουμε. Εκείνο που παρατήρησα από το αποτέλεσμα και των δύο συνδυασμών ,είναι ότι είναι συνάδελφοι από όλο το νησί. Πλέον ο εμπορικός σύλλογος είναι σύλλογος όλου του νησιού.
Όλοι οι εκλεγμένοι είναι από διαφορετικά χωριά και διαφορετικές δραστηριότητες. Και οι 7 είναι μία καλή πρόκληση γι α να δούμε ένα καλό αποτέλεσμα, που τόσο ανάγκη το έχει το νησί μας.
Είδαμε στο περίπου 61% με 39%. Αυτό δείχνει ότι θα έχουμε ένα δυναμικό συμβούλιο.
Θα έχουν σύγκληση των εκλεγμένων στις επόμενες ημέρες, για να συγκροτηθεί σε σώμα. Γνωρίζουμε τα χρόνια προβλήματα, παραεμπόριο, Δαμείριο, ασφάλεια καταστημάτων, Αλεξάνδρου Ρώμα.
Θα είμαι δίπλα σε όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους, μέσα από το νέο μου θεσμικό ρόλο, σαν αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας.
Είναι η ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε εδώ στο νησί μας , και βέβαια δεν μπορεί να λείπει το επιμελητήριο που είναι πυλώνας του εμπορίου. Όλοι μαζί πρέπει να βρούμε κάποια κοινή διαδρομή για να έχουμε λύσεις»
ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ |
«Την Δευτέρα θα βρίσκομαι στην Κέρκυρα για να γίνει και η επίσημη παράδοση και παραλαβή της επιχειρηματικότητας, οπότε πλέον θα μπορούμε να δούμε επίσημα που έχουμε φτάσει και τι μπορούμε να κάνουμε.
Η ανάληψη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου επειδή είμαστε σε μία κρισιμη καμπή  ,αποτελεί μία πρόκληση. Η οικονομία προέρχεται από περίοδο κοβιντ που είναι αρνητικός αντίκτυπος για της επιχειρήσεις. Υπάρχουν κίνδυνοι από παράγοντες, που θεωρούνται κατάλοιπα της κρίσης της πανδημίας. Πρέπει να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις, για ότι προγράμματα υπάρχουν, να δημιουργήσουμε αναπτυξιακές προοπτικές και να πιέσουμε το υπουργείο ανάπτυξης, ώστε να δημιουργηθούν υποδομές, και να ακολουθήσουν και τα Ιόνια Νησιά, τις προοπτικές που έχουν αναπτύξει άλλες περιφέρειες.
Έχουμε καλές βάσεις από τον κ.Αλεξάκη ώστε να προχωρήσουμε.
Είναι μία παραδοχή ότι μπήκαν στα 2 χρόνια ισχυρές βάσεις από τον κ.Αλεξάκη, ώστε να αντιστρέψουμε το κλίμα που είχε   δημιουργήσει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή.
Τουλάχιστον, όσο αφορά το πρόγραμμα ενίσχυσης covid , τα 14 εκατομμύρια που τρέχει, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πληρωμές. Το αμέσως επόμενο διάστημα, ξεκινά η διαδικασία για τα 16 εκατομμύρια.
Θα γίνουν εκδηλώσεις βράβευσης επιχειρήσεων από την περιφέρεια. Όποια επιχείρηση είναι καινοτόμα, πρωτότυπη, αξίζει να προβληθεί προς τα έξω ,ώστε να την ακολουθήσουν κι άλλες.
Στόχος μου είναι να έχω απολογισμό στο τέλος της θητείας μου, για να αποδείξουμε ότι είμαστε πρώτοι όχι μόνο στη ψηφοφορία …»ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent