Δριμεία κριτική προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους τους εμπλεκόμενους  με την διαχείριση της πανδημίας  φορείς,  ασκεί ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζακύνθου, κ. Διονύσης Γεωργάνος .
Επισημαίνοντας, ότι ήδη τα κρούσματα στην Πρωτοβάθμια  εκπαίδευση, ξεπερνούν τα 53 κρούσματα, ενώ στην Δευτεροβάθμια τα 52 κρούσματα, μιλώντας στο Ionian radio.gr, μεταφέρει  παράλληλα  τον φόβο και την αγωνία που επικρατεί σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μετά τη συρροή κρουσμάτων. 
Εκτιμώντας ότι η  επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας και η εφαρμογή των πρωτοκόλλων, αφέθηκε κυρίως στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, η Κυβέρνηση , το αρμόδιο  Υπουργείο  και ο Δήμος Ζακύνθου, δημιουργούν την αίσθηση ότι «νίπτουν τας χείρας τους», εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους, στη λογική της ατομικής ευθύνης.
Οι κυβερνητικές αποφάσεις για το «περίφημο» σύστημα «50+1», την πρόβλεψη δηλαδή να κλείνει ένα σχολικό τμήμα, μόνο όταν νοσήσουν οι μισοί συν ένας μαθητής, συνεχίζει να προκαλεί την έντονη αντίδραση της Ένωσης Γονέων  ως ένα μέτρο «τελείως αναποτελεσματικό».
«Τα τμήματα δεν αραίωσαν, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο να αυξηθούν οι σχολικές αίθουσες.. Δεν τηρούνται  τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παιδιών... Η καθαριότητα λόγο των γνωστών θεμάτων με τις απλήρωτες και μερικής απασχόλησης  καθαρίστριες ειδικά τώρα που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο η απολύμανση των χώρων, είναι ελλιπής . Στα σχολικά λεωφορεία δεν έχουν παρθεί μέτρα αποσυμφόρησης …» είναι ορισμένα από τα θέματα που συστηματικά προβάλει και διεκδικεί ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζακύνθου.
  • Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η καταγγελία του κ.Γεωργάνου, ότι οι έλεγχοι στο λιμάνι Ζακύνθου είναι ελλιπείς έως  ανύπαρκτοι


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent