- «Δουλεύουμε  με όραμα και δράσεις για το τόπο υπό την καθοδήγηση της Περιφερειάρχη»

  • «Θα επιδοτηθούν  στα ιόνια νησιά 2.380 επιχειρήσεις με μη επιστρεπτέα προκαταβολή»
  • «Τα 8.900 εκατομμύρια, είναι ήδη στους λογαριασμούς των δικαιούχων και η α φάση ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, μέχρι τέλος του χρόνου. Η β΄φάση ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου. Είναι χρόνος ρεκόρ, ανάλογα με τις υπάρχουσες δυνατότητες στους επόμενους 4-5 μήνες να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και για τις 2.5 χιλιάδες επιχειρήσεις»
  • «Θα φτιάξουμε ανά περιφερειακή ενότητα, ένα γραφείο εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, που θα μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας, να έρχεται να κάνει την ερώτηση του, εύστοχη ή άστοχη, ότι και να είναι, και να υπάρχει ένας υπεύθυνος για  να παίρνει την πρώτη πληροφόρηση και εκείνος θα κρίνει αν πρέπει να προχωρήσει»
  • ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΩΝ :«ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ  ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΜΒΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ … Βγάλαμε τους διαγωνισμούς, υπάρχει ανάθεση των μελετητών και είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης… έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και δυο (2) χρόνια»
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ XYTA ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΣΚΟΠΟΣ)
Ακολουθούν οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, κ.Στασινόπουλου, και το σχετικό video:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων )
 
«Πραγματικά η δεύτερη φάση για την επιχορήγηση που δίνεται από την περιφέρεια παίρνει σάρκα και οστά μετά από αρκετούς μήνες αναμονής και των επιχειρηματιών αλλά και των
Οι υπηρεσίες που διαχειρίζονταν το θέμα του covid 19, ξεπέρασαν όλα τα προβλήματα και σήμερα η περιφερειάρχης, υπέγραψε την αποδοχή του πρακτικού για τις νέες χρηματοδοτήσεις μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων , που ήταν η β΄φαση, δηλαδή  τα 16 εκατομμύρια.
Σε συνδυασμό με τα 14 εκατομμύρια που ήταν η πρώτη φάση είναι συνολικά 30 τα εκατομμύρια που θα δοθούν. Μακάρι να υπήρχαν χρήματα να δοθούν και σε άλλες επιχειρήσεις.
Παρατηρούμε, ότι πλέον θα έχουν επιδοτηθεί στα ιόνια νησιά 2380 επιχειρήσεις με μη επιστρεπτέα προκαταβολή. Στο σύνολο είχαν κάνει αίτηση 7000 επιχειρήσεις, αλλά επιλέξιμες ήταν αυτές, που αναφέραμε πριν.
Σε συνδυασμό με τις αιτήσεις που έγιναν, περίπου το 1/3 συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Μπορεί να φαίνετε ότι από τις 7 χιλιάδες οι 2.5 χιλιάδες περίπου επιχορηγούνται, και  5 χιλιάδες μένουν απέξω, όμως αν το δούμε σε αναλογία με τις άλλες περιφέρειες της χώρας, είναι , μία στις 5 ή στις 7. Το πρόγραμμα άρα, έχει πετύχει, ώστε να πάρουν έτσι, περισσότερες επιχειρήσεις. Αυτό το θέμα το  τρέξαμε από την αρχή, έχουμε πάει 2 φορές σε Αθήνα, 2 σε Πάτρα , 3 στη Κέρκυρα, για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψει η περιφερειάρχης. Διασφαλίσαμε τα χρήματα και τώρα είναι η διαδικασία να συγκεντρωθούν τα χρήματα κι ελπίζουμε μέχρι Μάρτιο να έχουν πληρωθεί οι επιχειρήσεις.
Να υπενθυμίσουμε για την α΄ φάση, υπήρχαν 4.5 εκατομμύρια που είχαν πληρωθεί στις επιχειρήσεις. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορέσαμε και δώσαμε και άλλα χρήματα, ήδη φτάσαμε στα 8.900 εκατομμύρια και το αμέσως επόμενο διάστημα πιστεύουμε θα δοθούν και τα υπόλοιπα.
Τα 8.900 εκατομμύρια, είναι ήδη στους λογαριασμούς των δικαιούχων και η α φάση ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, μέχρι τέλος του χρόνου. Η β΄φάση ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου. Είναι χρόνος ρεκόρ, ανάλογα με τις υπάρχουσες δυνατότητες στους επόμενους 4-5 μήνες να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και για τις 2.5 χιλιάδες επιχειρήσεις.
  • Πραγματικά ήταν η πρώτη εντολή που πήραμε από τη περιφερειάρχη και την τρέξαμε με τους συνεργάτες μου.
Είναι σημαντικό, αλλά  και στόχος μας, η ενημέρωση των επιχειρήσεων, που δεν γνωρίζουν για τα προγράμματα που τρέχουν. Θα φτιάξουμε ανά περιφερειακή ενότητα, ένα γραφείο εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, που θα μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας, να έρχεται να κάνει την ερώτηση του, εύστοχη ή άστοχη, ότι και να είναι, και  να υπάρχει ένας υπεύθυνος για  να παίρνει την πρώτη πληροφόρηση και εκείνος θα κρίνει αν πρέπει να προχωρήσει.
Είναι ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας των επιχειρηματιών και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε τα αιτήματα  των συμπολιτών μας, των επιχειρήσεων και να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύση, σε όσα περισσότερα μπορούμε.
Αυτός είναι ο στόχος μας, να μπορέσουμε να δώσουμε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.
Ήδη αρχίζουμε και ενημερώσουμε τους επιχειρηματίες των ιονίων νήσων, για τα προγράμματα που τρέχουν,  ή πρόκειται να τρέξουν. Ήδη βγάλαμε για νέους αγρότες μία προκήρυξη που τρέχει, ήδη υπογράφτηκαν, ήδη είναι στη διάθεση των ελεγκτικών οργάνων η εξέταση των φακέλων. Σήμερα που ήταν  και η συνάντηση με τον κ Αιβαλή, στη Πάτρα, μιλήσαμε για το πώς θα γίνουν οι εξετάσεις των αιτημάτων, όλων αυτών των εγκεκριμένων επιχειρήσεων, για να φτάσουμε επιτέλους στη πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων».
 
  • «ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ  ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΜΒΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ … Βγάλαμε τους διαγωνισμούς, υπάρχει ανάθεση των μελετητών και είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης… έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και δυο (2) χρόνια»
 
«Προτεραιότητα μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ήταν να σημειώσουμε τα σημεία θανάτου.
Έχουμε εντοπίσει  Βανάτο, Άγιο Δημήτρη, Βασιλικό, δρόμο Αλεβίζου. Αυτά τα 7 εκατομμύρια που πήραμε, τα έχουμε συμβασιοποιήσει και ήδη είναι έργα που ολοκληρώνονται
Δυστυχώς το πρωί ήμουν Πάτρα και δεν ήμουν στη παρουσίαση, όμως να ευχαριστήσω τη κ.Μοθωναίου για τη παρουσίαση που έγινε, σε έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια. Το έχουμε περπατήσει, μέτρο προς μέτρο, έχουμε μιλήσει με τους κατοίκους, με  τους πρόεδρους, έχουμε σημειώσει τα σημεία που έχουν πρόβλημα, βγάλαμε τους διαγωνισμούς, υπάρχει ανάθεση των μελετητών και είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης. Το πρωί οι μελετητές έκαναν παρουσίαση για το πώς θέλουμε τελικά να είναι αυτή η εξέλιξη με τους κόμβους, ώστε να σταματήσουμε να βλέπουμε αίμα στους δρόμους. Είναι κι άλλα σημεία να γίνουν και είμαι σίγουρος ότι θα τα προχωρήσουν. Είναι καλό που η περιφερειακή αρχή έχει συνέχεια και ότι έχει ξεκινήσει πλέον παίρνει σάρκα και οστά, υλοποιείται».
 
 
ΧΥΤΑ|
 
«Προσδοκούμε να σταματήσει ο Σκοπός, να είναι επικίνδυνο σημείο, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί στη θάλασσα»
 
 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ |ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ |
 
«Το προηγούμενο διάστημα στη Κέρκυρα, είχα συναντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων και μιλήσαμε για να κάνουμε μία αναπτυξιακή ομάδα εμπορικών συλλόγων. Ο  εμπορικός σύλλογος Ζακύνθου, είναι μαζί με της  Ανδραβίδας    και   του   Κιάτου και όχι Κεφαλονιάς, Λευκάδας ή Κέρκυρας που αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα επειδή είμαστε και στην ίδια γεωγραφική ενότητα,  αλλά έχουμε και την ίδια διαβάθμιση στα προβλήματα με τους τουρίστες , με την μεταφορά των εμπορευμάτων με το ωράριο λειτουργίας.
Πάνω σε αυτό κάναμε μία μεγάλη συζήτηση με το πρόεδρο κ.Μουζακιτη και θα αρχίσουν το επόμενο διάστημα . Να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τους συλλόγους  στα ιόνια νησιά
Με τα επιμελητήρια όλοι οι κλαδικοί από κάτω φορείς, θα μπορέσουν να ισχυροποιηθούν ως προς τις διεκδικήσεις τους. Αυτό θα γίνει μόνο όταν έχουν κοινά σημεία αναφοράς.
Την προηγούμενη εβδομάδα στα επιχειρηματικά βραβεία του ΕΟΑΕΝ, επισκέφτηκα και το πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ.Καρανίκα και κουβεντιάσαμε, τον συνεχάρη γι α τη θητεία του και του ευχήθηκα καλή επανεκλογή, γιατί είδαμε την ΕΣΕΕ να αλλάζει πρόσωπο.
Δυστυχώς πολλοί έχουν υποβαθμίσει τους συλλόγους, όμως μην ξεχνάμε ότι αυτοί είναι που θα κατέβουν στα πεζοδρόμια. Τα επιμελητήρια είναι διαφορετικό  όργανο, είναι νομικό πρόσωπο, ενώ ο σύλλογος είναι συνδικαλιστικό όργανο και κοιτάζει τα συμφέροντα των εμπόρων.
Ως αντιπεριφέρεια επιχειρηματικότητας, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα κοινά σημεία επαφής και να μπορέσουμε να συνεργαστούμε, ώστε να έχουμε προστιθέμενη αξία, για τους συναδέλφους μας, για τους επιχειρηματίες.
Ίσως για πρώτη φορά έκλεισε χθες, ένα κλάδος, διεκδικώντας για τους συναδέλφους του. Διαχρονικά η συνδικαλιστική κουλτούρα, δεν είναι τόσο δυνατή στα ιόνια νησιά. Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, όμως όχι να αλλάξουμε εμείς. Δεν μπορεί να θέλουμε να διεκδικήσουμε για τις επιχειρήσεις μας και να μην κλείσουμε οι ίδιοι τις επιχειρήσεις μας.
Αυτό που πρέπει να δουλευτεί μέσα μας , είναι η συνδικαλιστική παιδεία. Είναι δύσκολο, περνάμε δύσκολες μέρες, υπάρχει οικονομική κρίση και μία μικρή επιχείρηση κλείνοντας και μία μέρα, τα έσοδα που θα χάσει είναι πολύτιμα. Όμως αν δεν χάσουμε και κάτι, δεν θα κερδίσουμε και τίποτα.
Κάτι το οποίο προσπαθούμε να το δημιουργήσουμε από την αρχή, σε κάποιες άλλες περιφέρειες είναι ήδη δεόμενο, είναι αυτονόητο, ότι θα απευθυνθούν σε μία δομή και θα υπάρξει εξυπηρέτηση. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει υπάλληλος, να τους ενημερώνει, για το πώς μπορούν να μεγαλώσουν τις επιχειρήσεις τους. Δεν πάμε να αντικαταστήσουμε το ρόλο κανενός, ούτε επιμελητηρίου, ούτε συνδικαλιστικών οργάνων. Πάμε να λειτουργήσουμε θεσμικά και επιτελικά επί της διαδικασίας, επί του αντικειμένου του οποίου έχουμε αναλάβει και θα το κρατήσουμε σε αυτό το επίπεδο και μόνο.
Για το επετειακό επιστημονικό συνέδριο στον ΕΟΑΕΝ θέλω να πω ότι ήταν πραγματικά επιστημονικό συνέδριο, ένα συνέδριο επιπέδου ,μου ζητήθηκε να τοποθετηθώ στο πάνελ με θέμα νησιωτική και θαλάσσια πολιτική, όπου συντονιστής ήταν ο κ.Μαραβέλιας ο γνωστός καθηγητής και  εισηγητής ο κ.Κουτουλάκης»

VIDEO |