• Ακόμη , «ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ – ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΜΥ»

  • «Τα τακτικά ιατρεία δεν λειτουργούν, τα επείγοντα έχουν σοβαρό πρόβλημα όσο αφορά την διακίνηση των ασθενών, τα χειρουργεία έχουν γίνει έξι (6) ,οι λίστες αναμονής είναι απίστευτες , η στελέχωση σε προσωπικό δεν έχει γίνει και έχουμε και αποχωρήσεις, και αυτή τη στιγμή οι εργασιακές συνθήκες είναι τέτοιες που ασκούνται πιέσεις. Τι να περιμένει κανείς από όλη αυτή τη κατάσταση; Έτσι έχουμε ανθρώπους που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Φτιάξαμε κρεβάτια , αλλά δεν έχουμε προσωπικό να τα λειτουργήσουν»
  • «Η Α/θμια είναι τραγική. Στις ΤΟΜΥ που είναι δομή της Α/θμιας φροντίδας υγείας, είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένες. Δημόσια Α/θμια φροντίδα υγείας δεν υπάρχει.Δεδομένου των συνθηκών είναι τραγικό. Αντί να επιδοκιμάζουμε αυτούς τους ανθρώπους, τους λέμε ότι θα πάρουν τα χρήματα τους με καθυστέρηση»
  • ΠΑΝΔΗΜΙΑ | «ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»
                                                                                                                                                                                                
«Δεν ισχύει ότι αυτός που εμβολιάζεται είναι ελεύθερος και δεν ξέρουμε και πόσες αναμνηστικές δόσεις πρέπει να κάνει ακόμη.Η κυβέρνηση σε προσπάθεια να εμφανίσει success story, κάνει επιδερμική αντιμετώπιση, προσπαθεί να βρει αφήγημα επιτυχίας, με κόστος ανθρώπινες ζωές»
  • ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
  • «Η επιτροπή και όποιος άλλος επιθυμεί  πρέπει να έχει  πρόσβαση  στα στοιχεία… να υπάρχει διαφάνεια …»
 
 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ (Δημοτικός Σύμβουλος/Επικεφαλής «ΖΑΚΥΝΘΟΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»)
 
«Οποιαδήποτε συζήτηση για το σύστημα υγείας και ειδικότερα σε τοπικό επίπεδο όπου κι εκεί υπάρχουν προβλήματα, δεν μπορεί να γίνει έξω από το πλαίσιο της εξελισσόμενης τραγωδίας, με την κορύφωση του 4ου κύματος πανδημίας, γιατί όπως βλέπουμε, οι δείκτες βαίνουν αυξανόμενοι.
Ο δείκτης θετικότητας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι όμως ένας δείκτης, γι αυτό πρέπει να δούμε τους σκληρούς δείκτες, αύξηση θανάτων, αύξηση διασωληνωμένων, όπου σαν γιατρός είμαι συγκλονισμένος από τις κραυγές που εκπέμπουν νοσοκομειακοί γιατροί, που είναι οι ήρωες αυτής της περιόδου. Ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους.
Σημασία έχει, να τους επιδοκιμάζουμε και όχι να τους καταδιώκουμε .Το τελευταίο διάστημα, ακριβώς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης , μπορώ να καταλάβω τη τραγική θέση που βρίσκονται. Πολύ καλά κάνουν και αλλοίμονο αν κάποιος που ψήφισε τη κυβέρνηση, δεν θα μιλήσει για  συνθήκη κατάρρευσης σήμερα.
Σημερινοί ήρωες είναι αυτοί και όμως δεν έχουν την υποστήριξη που θα έπρεπε να είχαν, από κάθε άποψη. Δεν μπορεί να λέμε ακόμη, τι γίνεται με το προσωπικό και με τις μόνιμες προσλήψεις. Μετά από δυο χρόνια με μια σοβαρότατη υγειονομική κρίση, είναι ζήτημα, αν έχουν έρθει 1-2 γιατροί.
Μιλάμε για τις κλινικές που πραγματικά έχουν αποχωρήσεις γιατρών, όπως στην κλινική τεχνικού νεφρού και ταυτόχρονα δεν έχουμε ενίσχυση πραγματικά. Το όποιο προσωπικό, είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και επειδή κάναμε μία περιοδεία σε άλλα νοσοκομεία , το νοσοκομείο Ζακύνθου φυσικά και δεν δέχεται τη πίεση που δέχονται τα άλλα νοσοκομεία. Όμως και εδώ υπάρχουν προβλήματα. Τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή. Τα τακτικά χειρουργεία έχουν περιοριστεί σε 6 εβδομαδιαίως δηλαδή 1 την ημέρα. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Τα σοβαρότερα χειρουργεία, οι λίστες αναμονής είναι απίστευτες. Άρα έχουμε το σύστημα να βρίσκεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση , έχοντας τάσεις κατάρρευσης.
Η α/θμια είναι τραγική. Στις ΤΟΜΥ που είναι δομή της α/θμιας φροντίδας υγείας, είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένες. Δημόσια α/θμια φροντίδα υγείας δεν υπάρχει.
Δεδομένου των συνθηκών είναι τραγικό. Αντί να επιδοκιμάζουμε αυτούς τους ανθρώπους, τους λέμε ότι θα πάρουν τα χρήματα τους με καθυστέρηση.
Τα τακτικά ιατρεία δεν λειτουργούν, τα επείγοντα έχουν σοβαρό πρόβλημα όσο αφορά την διακίνηση των ασθενών, τα χειρουργεία έχουν γίνει 6, η στελέχωση σε προσωπικό δεν έχει γίνει και έχουμε και αποχωρήσεις, και αυτή τη στιγμή οι εργασιακές συνθήκες είναι τέτοιες που ασκούνται πιέσεις. Τι να περιμένει κανείς από όλη αυτή τη κατάσταση; Έτσι έχουμε ανθρώπους που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Φτιάξαμε κρεβάτια , αλλά δεν έχουμε προσωπικό να τα λειτουργήσουν.
Συμφωνούμε ότι το εμβόλιο είναι προστασία, όμως χρειάζονται και άλλα πράγματα. Να ενισχυθεί η υγεία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι. Και οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν. Καθημερινά βλέπω ασθενείς που νόσησαν ενώ ήταν εμβολιασμένοι.
 
  • Δεν ισχύει ότι αυτός που εμβολιάζεται είναι ελεύθερος και δεν ξέρουμε και πόσες αναμνηστικές δόσεις πρέπει να κάνει ακόμη.
  • Η κυβέρνηση σε προσπάθεια να εμφανίσει success story, κάνει επιδερμική αντιμετώπιση, προσπαθεί να βρει αφήγημα επιτυχίας, με κόστος ανθρώπινες ζωές.
 
Ναι είναι παγκόσμιο πρόβλημα η πανδημία, όμως η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και είναι στη ομάδα των χωρών με μεγάλη θνησιμότητα ανά εκατομμύριο.
Ο κ. Μητσοτάκης στην επίσκεψη του στην Αγγλία στη συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον,  είπε, ότι πάλι το καλοκαίρι θα είμαστε covid free. Είναι συνειδητή προσπάθεια αυτό, παραπλάνησης της κοινωνίας. Κανένας   δεν ξέρει ποια θα είναι η διάρκεια του 4ου κύματος και αν θα επακολουθήσει νέο , γίνονται προσπάθειες να πειστούν οι άνθρωποι που είναι φοβισμένοι και δεν εμβολιάζονται. Θα έλεγα σε αυτούς, να πάνε να μιλήσουν με το γιατρό που εμπιστεύονται.
Στο  τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, κάναμε μία αναφορά και έχουμε πάρει δέσμευση από τον κ. Κακολύρη, ότι θα κάνει μία συζήτηση, γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σοβαρή εμπλοκή με το θέμα σχολείο. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς μέτρα ουσιαστικά και ένας από τους λόγους είναι ο συνωστισμός των μαθητών και το πότε κλείνει μία τάξη. Περιμένουμε αυτή τη συζήτηση.
Έκανε κάποιες δηλώσεις ο κ.Σπίνος, όσο αφορά το υιικό φορτίο στα λύματα. Θετικό που γίνεται ο έλεγχος , όμως γίνεται σε αραιά διαστήματα. Θα ήταν ενδιαφέρον να γίνεται σε τακτά διαστήματα
Να δούμε ένα σταθερό έλεγχο στο υιικό φορτίο του βιολογικού καθαρισμού, που στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση, από μία επιτροπή και πρόσβαση να έχει σε αυτά τα στοιχεία, όποιος το επιθυμεί. Να υπάρχει διαφάνεια στα αποτελέσματα .
Εάν αυτή τη  στιγμή υπάρχει ένας μηχανισμός ελέγχου, πρέπει να δούμε, κάθε πότε γίνεται και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά τα αποτελέσματα. Θα ήταν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τη διακύμανση. Οργανωμένα  και να μην έχει πρόσβαση μόνο κάποιος συγκεκριμένα.
Λόγω ΔΕΥΑΖ, θα ζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο, να εγκαταστήσουμε ένα μόνιμο μηχανισμό, και να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία»


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent