Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλάνου ,επιχειρηματίας – ξενοδόχος, κ. Διονύσης Γιακουμέλος, μιλά στο Ionian Radio.gr, για την συνάντηση των ξενοδόχων της Ζακύνθου και των  Ενοικιαζομένων Δωματίων με τον Δήμαρχο Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη.

  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ

«Ο Δήμαρχος μας μίλησε περισσότερο για το οικονομικό σκέλος της ΔΕΥΑΖ και τις οφειλές επιχειρηματιών που αν δεν εισπραχτούν θα υπάρξει αδυναμία να γίνουν έργα. Είπαμε ότι είναι σωστό αυτό που σκέπτεται ο Δήμαρχος και είμαστε δίπλα του»

  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΑΝΟΥ

«Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε αύριο το μεσημέρι στο γραφείο της κοινότητας και να πάμε να δούμε κάποια σημεία, που θα υποδείξουμε στο δήμαρχο για  την τοποθέτηση compact μονάδων  βιολογικού καθαρισμού ... αυτά δεν μπορεί να γίνουν βέβαια αύριο, όμως αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι να δώσουμε λύση  ώστε να  βελτιωθεί το ήδη υπάρχον δίκτυο και από εκεί και μετά να έχουμε το χρόνο να μπορέσουμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο»

«ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ… »
«Ο κ. Χρήστος Ξένος, είναι ένας έμπειρος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, σοβαρός άνθρωπος και έχει άποψη. Πραγματικά ο δήμαρχος τον εμπιστεύεται και πρέπει να τον εμπιστευτεί»

 Διονύσης Γιακουμέλος (Πρόεδρος Πλάνου / Επιχειρηματίας - Ξενοδόχος)

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ |

Όσο αφορά τις πλημμύρες, ήταν πάρα πολύ έντονες οι βροχοπτώσεις ,αλλά στην ευρύτερη περιοχή δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Είχαμε φροντίσει να καθαρίσουμε φρεάτια και κάποια χαντάκια, σε συνεργασία με περιφέρεια και δήμο, και μας βρήκε προετοιμασμένους , έτσι δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλα που έχουμε εντοπίσει   και που πρέπει να γίνουν όπως κάποια αντιπλημμυρικά έργα.
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ |

Ύστερα από μία συνάντηση πριν 15 ημέρες εδώ στην περιοχή μας, όσο αφορά τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας, είπαμε να κάνουμε μία συνάντηση τώρα για να τα συζητήσουμε για να μη φτάσουμε στο σημείο τον Απρίλιο να είναι αργά. Κλείσαμε ραντεβού με το δήμαρχο για να μιλήσουμε για τη δική μας περιοχή αλλά αποφάσισε να κάνει τη συνάντηση με όλους τους ξενοδόχους. Η συνάντηση έγινε, μας μίλησε περισσότερο για το οικονομικό σκέλος της ΔΕΥΑΖ και τις οφειλές επιχειρηματιών που αν δεν εισπραχτούν θα υπάρξει αδυναμία να γίνουν έργα. Είπαμε ότι είναι σωστό αυτό που σκέπτεται και είμαστε δίπλα του.
Είναι ευκαιρία και πιστεύω ότι πρέπει όλοι οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι  δεν μπορούμε να απαιτούμε, χωρίς να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Πρέπει και η ΔΕΥΑΖ να το δει διαφορετικά, να δει το ότι  δεν έχουμε δουλέψει … να το δει πιο ανθρώπινα. Δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού και όλοι πρέπει να το δούμε. Δίνεται η δυνατότητα για 24 δόσεις και έτσι θα μπορεί και η ΔΕΥΑΖ να κάνει κάποιες επεμβάσεις κάποιες βελτιώσεις.
Είμαστε τουριστική περιοχή και απαιτούμε κι εμείς κάποια ανταποδοτικά,  γιατί εμείς πληρώνουμε. Χρειάζεται ο δήμος να είναι κοντά.
Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε αύριο το μεσημέρι στο γραφείο της κοινότητας και να πάμε να δούμε κάποια σημεία, που θα υποδείξουμε στο κ.δήμαρχο για  την τοποθέτηση compact μονάδων  βιολογικού καθαρισμού ... αυτά δεν μπορεί να γίνουν βέβαια αύριο, όμως αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι να δώσουμε λύση  ώστε να  βελτιωθεί το ήδη υπάρχον δίκτυο και από εκεί και μετά να έχουμε το χρόνο να μπορέσουμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Έτσι αύριο θα βρεθούμε και θα πάμε βήμα, βήμα να δούμε. Δείχνει το ενδιαφέρον του ο κ. δήμαρχος να στηρίζει τη προσπάθεια αυτή, είναι κοντά στους επιχειρηματίες και είναι κάτι που το βλέπω πραγματικά για πρώτη φορά , να είναι κοντά μας.
Μας είπε ότι θα είναι ο τελευταίος που θα πει να κλείσει έστω και μία επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη. Είναι ευχάριστο, γιατί σαν επιχειρηματίας και αυτός μπορεί να καταλάβει περισσότερα πράγματα.
Ο κ. Χρήστος Ξένος είναι ένας έμπειρος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, σοβαρός άνθρωπος και έχει άποψη. Πραγματικά ο δήμαρχος τον εμπιστεύεται και πρέπει να τον εμπιστευτεί. Φαίνεται πραγματικά ότι πάμε με σωστά βήματα.
Ελπίζω σε μία καλύτερη χρονιά , και αν ο δήμος και η περιφέρεια είναι κοντά μας, θα πάμε πολύ καλύτερα. Αν η χρονιά που έρχεται δεν μας βρει οργανωμένους θα είναι αποτυχία για τη Ζάκυνθο.