ΓΙΑ ΔΕΥΑΖ |  «Εγώ προσφέρθηκα ότι οφειλές θα υπάρξουν το 2022, το 2023 ,μέχρι και το 2024, να τις δώσω στο δήμο για την ΔΕΥΑΖ . Όμως δεν μπορεί  να  συνεχίζουν κάποιοι  που έχουν, να μην πληρώνουν , όντας έχοντας την ευχέρεια»
  • ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ |«Οποιοσδήποτε μου ζητήσει βοήθεια για το καλό της Ζακύνθου, θα είμαι αρωγός και θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Θα βοηθήσω να γίνουν κάποια πράγματα καλά για τον τόπο μας. Αυτό που με ώθησε να μπω στην ομάδα εργασίας τουρισμού ήταν το ότι η επιτροπή ήταν ολιγομελής δηλαδή εγώ , ο κ.Φιλιπποπολίτης και ο δήμαρχος»
  • «Σαν ξενοδόχοι έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα σκέψης , έχουμε θέσει τα ίδια προβλήματα στην αντιπεριφερειάρχη  και στο πρόεδρο του λιμενικού ταμείου. Πρόθεση για συνεργασία βλέπουμε ότι υπάρχει από όλους»
ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΝΟΣ – ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ  (Επιχειρηματίας Ξενοδόχος)
«Οποιοσδήποτε μου ζητήσει βοήθεια για το καλό της Ζακύνθου, θα είμαι αρωγός και θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Θα βοηθήσω να γίνουν κάποια πράγματα καλά για τον τόπο μας. Αυτό που με ώθησε να μπω στην ομάδα εργασίας τουρισμού ήταν  το ότι η επιτροπή ήταν ολιγομελής δηλαδή εγώ , ο κ.Φιλιπποπολίτης και ο δήμαρχος.
Ο κ. δήμαρχος έχει ακουστεί ότι δεν είναι ο καλύτερος συνεργάτης. Εγώ δεν το γνωρίζω αυτό και δεν έχω άμεση εικόνα γι α το  ποια είναι η συμπεριφορά του δυόμισι χρόνια τώρα. Όφειλα όμως,  όταν κάποιος μου ζητήσει βοήθεια  να την προσφέρω και να συνεχίσω να την προσφέρω αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Αν σε λίγους μήνες  αν δω ότι δεν υπάρχει συνεργασία, θα αποχωρήσω από την επιτροπή.
Πρώτη προτεραιότητα μας , αλλά και ο δήμαρχος  δείχνει, να έχουμε όρεξη να κάνουμε κάτι. Πήγα σε ανθρώπους και στην άλλη πλευρά της πλειοψηφίας, όπως στον κ. Αρμένη, και ρώτησα αν προτίθενται να βάλουν πλάτη και να βοηθήσουν. Μου είπαν βεβαίως ναι , εφόσον είναι για συμφέρον της Ζακύνθου.
Σαν ξενοδόχοι έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα σκέψης , έχουμε θέσει τα ίδια προβλήματα στην αντιπεριφερειάρχη  και στο πρόεδρο του λιμενικού ταμείου. Πρόθεση για συνεργασία βλέπουμε ότι υπάρχει από όλους.
Έχουν καταγραφεί κάποια κομβικά  σημεία. Στη προχθεσινή συνάντηση στο Πλάνο  ,με το δήμαρχο, η έκκληση του δημάρχου ήταν, ότι η ΔΕΥΑΖ έχει από επιχειρηματίες να εισπράξει οφειλές  8 εκατομμύρια ευρώ .  Οι υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΖ είναι μεγάλες και αυτή τη στιγμή ταμείο έχει 8000 ευρώ.
Μας ζήτησε να το πούμε  και σε όποιους γνωρίζουμε και που έχουν τη δύναμη να ρυθμίσουν την οφειλή τους  σε 24 δόσεις να το κάνουν. Επίσης είπε ότι αν δεν πληρωθούν αυτά τα χρήματα σε ένα εύλογο διάστημα θα σταλούν στο δημόσιο ταμείο.
Η θέση μας είναι, όλοι να πάνε να ρυθμίσουν το  χρέος τους. Εγώ προσφέρθηκα ότι οφειλές θα υπάρξουν το 2022, το 2023 ,μέχρι και το 2024, να τις δώσω στο δήμο για την ΔΕΥΑΖ. Όμως δεν μπορεί  να  συνεχίζουν κάποιοι  που έχουν, να μην πληρώνουν , όντας έχοντας την ευχέρεια.
Σε όλο το κόσμο οι δήμοι έχουν και υποχρέωση αναπτυξιακή. Εδώ  στη Ζάκυνθο στοιχειωδώς  , δεν επιτρέπεται να πηγαίνεις στον Πλανο και να συναντάς  δρόμους  5 μέτρα που σε σημεία γίνονται 3 μέτρα . Πρέπει να υπάρξει διαπλάτυνση. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένα κομπακτ σύστημα βιολογικό στον Πλάνο. Όπως και στη περιοχή Αλυκές  -Αλυκανά,  πρέπει να γίνει άλλο ένα σύστημα. Μάλιστα υπάρχει ξενοδόχος που δίνει το  οικόπεδο του δωρεάν, να χρησιμοποιηθεί γι αυτό. Το ίδιο πρέπει να γίνει στο Κερί και πανόμοια έργα να προγραμματιστούν και να υλοποιούνται  σε όλο το νησί.
Το Σάββατο βρεθήκαμε ομάδα ξενοδόχων επιχειρηματιών  από τον Πλάνο και βρήκαμε ένα οικόπεδο που προσφέρεται να αγοραστεί από το δήμο γι α ν α γίνει κομπακτ σύστημα. Είναι δηλαδή με κοντέινερ. Η διάθεση των αποβλήτων θα είναι με νερό σκέτο, δεν πηγαίνει στη θάλασσα. Η μόνη λύση άμεση είναι η άρδευση , χρήσιμη και για τους ελαιώνες.
Όσο αφορά τα σκουπίδια, αν δοθούν σε κάποιο ιδιώτη, η συγκέντρωση και η μεταφορά, τα υπόλοιπα εφόδια του δήμου θα αρκούν για να καθαρίσουν το υπόλοιπο νησί. Άρα πρέπει να πάνε σε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Επίσης πολλοί δήμοι της Ελλάδας, έχουν δώσει τη καθαριότητα σε ιδιώτες όπως σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κω  και υπάρχει πολύ καλή καθαριότητα. Ο δήμαρχος δεν το έχει αποδεχθεί πλήρως. Θα δούμε όμως, αν πρέπει ή όχι. Επίσης να υπάρξει ανακύκλωση, γιατί έτσι το βάρος που θα μεταφέρεται στο ΛΙΒΑ , θα είναι πολύ ,πολύ μικρότερο ίσως και στο μισό.
Όταν μια προσπάθεια ξεκινάει, πρέπει να υπάρχει ένα εύλογο διάστημα, γι α ν α φανεί αν έχει αποτέλεσμα ή όχι.
Σε 15 ημέρες από σήμερα θα σας πω πάλι την άποψη μου. Σήμερα βλέπω ότι θέλει να προχωρήσει κάποια πράγματα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να σας πω δεν έγινε τίποτα, όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο, να έχουν προχωρήσει κάποια πράγματα.
Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλή, με την προϋπόθεση  να ξέρει η επιστήμη, η ΟΜΙΚΡΟΝ που θα μας πάει.
Το Ναυάγιο πρέπει να ντρεπόμαστε, που 40 χρόνια λειτουργούσε  , έφερε χρήματα, φωτογραφήθηκα τόσο και δεν του έδωσαν την ανάλογη προσοχή. Έφτασε το υπουργείο, να δώσει σημασία μετά τόσα χρόνια και πιστεύω σύντομα θα υπάρξει η ΝΑΥΑΓΙΟ Α.Ε. Καλώς έγινε όπως καλώς έγινε και ο δρόμος διαφυγής, πρέπει να υπάρχει,  γιατί εφόσον πλησιάζουν εκεί χιλιάδες άνθρωποι, δεν θα υπάρχει  δρόμος διαφυγής.
Οι μπλε σημαίες είναι θλιβερή ιστορία. Έχει ενδιαφερθεί ο δήμος και θα υπάρξουν προκηρύξεις για να εκπαιδευτούν ναυαγοσώστες που θα δουλεύουν στις παραλίες το καλοκαίρι  και το χειμώνα θα απασχολούνται διαφορετικά από το δήμο».