ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ |«Υπήρχε συμμετοχή στην εκδήλωση για το δέντρο. Σε ότι αφορά τις απουσίες σε κάποιες εκδηλώσεις δεν δείχνουν πολιτικό πολιτισμό. Κάποιοι μάλιστα προσπαθούσαν να επηρεάσουν και αρνητικά. Δεν το έχω επιβεβαιώσει αν συνέβη, όμως αυτό χαρακτηρίζει αρνητικά, αυτούς που το έκαναν. Το θέατρο το περιμέναμε 20 χρόνια. Είναι για όλους μας και για να βελτιώσουμε τη καθημερινότητα μας. Ο πολιτισμός είναι κάτι το ξεχωριστό για τον καθένα μας. Δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό, ανήκει στη κοινωνία. Αναλόγως ο καθένας με τη συμπεριφορά του αυτοπροσδιορίζεται… «                
  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ |«Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στη πόλη. Συζητάμε να γίνει η πόλη μας περισσότερο ανθρώπινη. Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει δώσει βάρος σε αυτό. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν προβλήματα ,πάντα όμως προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες φωνές που συνειδητά είναι υπερβολικές»
  • ΓΙΑ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ |«Δυστυχώς όταν τη στέγη την πήρε ο αέρας , είδαμε ότι υπήρχε πλημμελής κατασκευή. Στηριζόταν σε πολύ λεπτά ξύλα. Όταν ρωτάμε ποιος την τοποθέτησε, κανείς δεν ξέρει και αυτό είναι το ευτράπελο της υπόθεσης, που όμως δεν είναι  και το μόνο. Υπάρχουν πολλές επιπόλαιες παρεμβάσεις και σε περιπτώσεις επικίνδυνες»
 
Στο IONIAN RADIO.GR | ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ  (Αντιδήμαρχος Αλυκών)

«Σε ότι αφορά τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι δεδομένα, μιλάμε για πλεξιγκλάς , απολυμαντικά. Τηρούνται και δεν υπάρχει συνολικά έλλειψη στο δήμο και είναι στην ευχέρεια των υπαλλήλων και των διευθυντών, να τα προμηθεύονται. Δεν έχει προκύψει να ζητάμε αντισηπτικά ή μάσκες και να μην έχουμε. Το έχουμε λύσει από την αρχή σχεδόν της πανδημίας αυτό. Κάναμε τις συμβάσεις και προμηθευόμαστε εκείνα που χρειαζόμαστε και ουσιαστικά δεν υπάρχει έλλειψη στα υλικά.
Στην είσοδο τηρούνται τα μέτρα, είναι ελεγχόμενη η είσοδος, έχουμε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν υπάρχει συζήτηση, ότι εφαρμόζεται για τους χώρους εργασίας παντού εφαρμόζεται και στο δήμο μας
Δεν υπάρχει λόγος να μη τηρούνται τα μέτρα. Είναι  απολύτως απαραίτητο όπως απαραίτητο είναι και να εμβολιαστούμε».
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΩΝ
«Είναι λογικό η κοινωνία να έχει προσμονές και να περιμένει εκδηλώσεις.Και αυτή η χρονιά είναι δυστυχώς μία χρονιά που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Πάντα η στόχευση μας είναι και τα μεγάλα έργα και η καθημερινότητα και υπάρχει το θετικός συναίσθημα της κοινωνίας μας. Πάντα υπάρχει στο μυαλό μας. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη καμπή.
Υπήρχε συμμετοχή στην εκδήλωση για το δέντρο.  Σε ότι αφορά τις απουσίες σε κάποιες εκδηλώσεις δεν δείχνουν πολιτικό πολιτισμό. Κάποιοι μάλιστα προσπαθούσαν να επηρεάσουν και αρνητικά. Δεν το έχω επιβεβαιώσει αν συνέβη, όμως αυτό χαρακτηρίζει αρνητικά, αυτούς που το έκαναν. Το θέατρο το περιμέναμε 20 χρόνια. Είναι για όλους μας και για να βελτιώσουμε τη καθημερινότητα μας. Ο πολιτισμός είναι κάτι το ξεχωριστό για τον καθένα μας. Δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό, ανήκει στη κοινωνία. Αναλόγως ο καθένας με τη συμπεριφορά του αυτοπροσδιορίζεται…                   
Δεν επιτρέπεται σαν δήμος να κάνουμε εκδηλώσεις που θα αυξήσουν τα κρούσματα στο νησί μας. Νοσούν αρκετοί και αρκετοί είναι στη ΜΕΘ. Βλέπουμε ότι ευρωπαϊκά κράτη κάνουν lockdown.  Θέλουμε λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και παντού μιλώ για το αυτονόητο που είναι η ανάγκη του εμβολιασμού
Οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν όμως πιο ελαφριά. Οι βαριά νοσήσαντες είναι κατά κύριο λόγω μη εμβολιασμένοι.
Δυστυχώς, βλέπουμε άνθρωποι που  επικαλυμμένα υποστηρίζουν τα αντιεμβολιαστικά κινήματα προσδοκώντας μικρά οφέλη.
Έχουν  γίνει πολλές παρεμβάσεις στη πόλη. Συζητάμε να γίνει η πόλη μας περισσότερο ανθρώπινη. Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει δώσει βάρος σε αυτό. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν προβλήματα ,πάντα όμως προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες φωνές που συνειδητά είναι υπερβολικές. Βλέπουμε ότι σε άλλα μέρη της Ελλάδας, τα προβλήματα ήταν πολύ μεγαλύτερα και υπάρχει κόσμος που ταλαιπωρείται περισσότερο.
Σε ότι αφορά τις εργατικές κατοικίες υπάρχουν πράγματι προβλήματα, γιατί δεν υπάρχουν υποδομές και αυτή η αδυναμία έγινε πιο έντονη, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Δυστυχώς στο νησί μας δεν υπάρχουν οι υποδομές που θα έπρεπε να υπάρχουν.
Η κατάσταση συνολικά από τότε που ξεκινήσαμε έχει αλλάξει. Υπήρχαν χωματερές σε δύο τρία σημεία στις εργατικές κατοικίες.  Δεν υπάρχουν δυστυχώς οι υποδομές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δημιούργησαν αυτή την άσχημη εικόνα. Σχεδιάζουμε πολλές παρεμβάσεις στη πόλη για να γίνει ανθρώπινη. Τα προβλήματα δεν λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, όμως υπάρχει ο σχεδιασμός ώστε σταθερά αλλά ουσιαστικά να δίνουμε λύσεις.        
Γνωρίζουμε τα προβλήματα γνωρίζουμε τις λύσεις, θέλουμε ακόμη χρόνο για να το δει και ο πολίτης μπροστά του. Βέβαια όταν βιώνουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, εκεί θα βλέπουμε και τις παθογένειες που δεν είναι εμφανείς».
ΣΧΟΛΕΙΑ
«Μικροπροβλήματα υπάρχουν αλλά λύνονται. Στο 2ο γυμνάσιο είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα... Βρεθήκαμε μετά το ακραίο καιρικό φαινόμενο, από τη πρώτη στιγμή εκεί. Πήραμε  τα υλικά από το δρόμο ή από τον ενδιάμεσο χώρο του σχολείου, με το δήμαρχο ελέγξαμε το χώρο το σαββατοκύριακο, έχουμε ήδη μιλήσει για τη λύση που  πρέπει να δώσουμε και προσπαθούμε να την δώσουμε. Για την τοποθέτηση της στέγης θα μιλήσω αύριο με το δήμαρχο , θα του πω τι προτείνω και θα προχωρήσουμε.
Δυστυχώς όταν τη στέγη την πήρε ο αέρας , είδαμε ότι υπήρχε πλημμελής κατασκευή. Στηριζόταν σε πολύ λεπτά ξύλα. Όταν ρωτάμε ποιος την τοποθέτησε, κανείς δεν ξέρει και αυτό είναι το ευτράπελο της υπόθεσης, που όμως δεν είναι  και το μόνο. Υπάρχουν πολλές επιπόλαιες παρεμβάσεις και σε περιπτώσεις επικίνδυνες.
Όλοι πρέπει να προτρέψουμε τη κοινωνία να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να απελευθερωθούμε. Έχουν εμβολιαστεί 6,5 με 7 δις στον πλανήτη. Ανησυχείς δεν πρέπει να υφίσταται και πρέπει να βλέπουμε μόνο τα πλεονεκτήματα.
Στη Ζάκυνθος έχει έρθει το χαμόγελο του παιδιού, εξετάζονται δωρεάν παιδιά και γίνεται δωρεάν δίπλα στο μουσικό γυμνάσιο».