• «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»
  • «ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο κ.ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ « Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΗΡΘΕ ΑΡΓΑ. ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ».
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Ο κ.ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ , ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ   ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΖ «ΕΠΙ 10ΕΤΙΕΣ Η ΔΕΥΑΖ , ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ… ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ»
 
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου- Επιχειρηματίας/Ξενοδόχος)
«Έχει δυο άξονες η τουριστική εξέλιξη, ο πρώτος είναι  της αγοράς και ο άλλος έχει να κάνει με τη διαχείριση από το νησί μας.
Οσο αφορά την αγορά θα επανέλθει στο σωστό, είναι ο στόχος και η ελπίδα μας, αλλά αυτό έχει να κάνει μ ε τη διεθνή πραγματικότητα και όχι με την τοπική.
Η τοπική πραγματικότητα είναι μηδενική, δεν υπάρχει στρατηγική από δημο και περιφέρεια. Αυτή είναι η αλήθεια
Η σημερινή δημοτική αρχή ακύρωσε τις προηγούμενες δομές τουρισμού και τώρα παρατηρούμε ότι προσπαθεί να κτίσει κάποια ομάδα εργασίας. Φοβάμαι ότι είναι μάλλον αργά.
Υπήρξε μία δυνατή  δουλειά στο παρελθόν, που είχε σαν αποτέλεσμα οι γαλάζιες να γίνουν 18 από 5 που ήταν, είχε σαν αποτέλεσμα να φιλοξενηθούν 10αδες δημοσιογραφικές αποστολές και είχε αποτέλεσμα να ανοίξει η υπόθεση του Ναυαγίου, και ζητήθηκε από  τη δημοτική αρχή να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει, γιατί μόνο με ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα.
Δυστυχώς στη πράξη και με απόφαση δημάρχου, ακυρώθηκε η επιτροπή τουρισμού, παραιτήθηκε ο πρόεδρος, πέρασαν 2 χρόνια, περάσαμε σε μία προεκλογική περίοδο και γίνεται πιθανότατα προσπάθεια ανάταξης του τουρισμού.
Δημιουργήθηκε μία μικρή ομάδα μεταξύ δημάρχου και κάποιων επιχειρηματικών προσώπων.  Το αποτέλεσμα δεν το ξέρουμε, περιμένουμε κι εμείς να το δούμε.
Κανένας κανονισμός δεν λέει από πόσα μέλη αποτελούνται οι επιτροπές. Και δική μου άποψη ήταν να συμμετέχουν 5 μέλη , κάτι όμως που η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν το ήθελε.
Κανένα από τα μέλη της ουσιαστικά αδρανούς    επιτροπής δεν ενημερώθηκε. Σε επικοινωνία που είχα με δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, ούτε οι ίδιοι γνώριζαν. Πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία του δήμαρχου και πλέον    χρεώνεται προσωπικά. Η διεύθυνση τουρισμού είναι ανύπαρκτη. Υπάρχει ένα γραφείο με μία υπάλληλο που δεν γνωρίζει αγγλικά και ένα συμβασιούχο, αλλά στη πραγματικότητα       σαν διεύθυνση δεν παράγει έργο.
Σε ότι αφορά τις υποδομές, όλοι περιμένουμε περισσότερη δουλειά.  Οι βασικές δεν έχουν καλυφθεί. Ο δημοτικός φορέας που είναι καθ ύλην αρμόδιος για ύδρευση και αποχέτευση, η ΔΕΥΑΖ, διαχρονικά έχει αποτύχει στο έργο της. Η ΔΕΥΑΖ λειτούργησε σαν παραυπηρεσια, που  αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά άτομα, που δεν μπορούσε να αποκαταστήσει η εκαστοτε δημοτική αρχή, με κανένα προγραμματισμό για την ανάπτυξη του αποχετευτικού και  του υδρευτικού δικτύου. Εμείς εδώ δεν έχουμε καν επάρκεια νερού και δε βλέπω να αλλάζει τίποτα στην επόμενη 2ετία. Το ίδιο ισχύει και για την αποχέτευση. Δεν είναι χατίρι, αλλά υποχρέωση της δημοτικής αρχής. Το να ζητιανεύουν οι πολίτες, πρόσβαση στο αποχετευτικό δίκτυο, είναι απαράδεκτο. Είναι βασική της υποχρέωση και διαχρονικά όλες οι δημοτικές αρχές μέχρι σήμερα, σε αυτό έχουν αποτύχει.
Είναι χώρος πολιτικής αξιοποίησης που διορίζονταν εργαζόμενοι, όχι όμως όπως έπρεπε να αξιοποιηθούν όπως έπρεπε. Ακόμη και σήμερα η ΔΕΥΑΖ στερείται διευθυντικού στελέχους,  που να είναι σε θέση, να βγάλει μελέτη του αποχετευτικού δικτύου ή του δικτύου ύδρευσης.
Σε ότι αφορά το Ναυάγιο θα συνεχίσει να  λειτουργεί στη γκρίζα ζώνη. Ποτέ δε σταμάτησε να είναι ανοιχτό όμως συνέβαινε παράτυπα. Από ότι λένε οι υπηρεσίες, δεν έχουν αλλάξει οι ζώνες προστασίας, θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά παράτυπο τρόπο. Όλοι οι φορείς που ασχολήθηκαν δεν έκαναν τίποτα. Άρα η ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ ελπίζω να ξεκινήσει άμεσα και να το πάρει υπό την αιγίδα της, για να μην κουτσαίνει».