«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΗΣ «ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ,  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, κ.ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ»
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ κ.ΣΠΙΝΟ ΤΟΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ, ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΓΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.
Ο κ.ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ «Ο κ.ΑΡΕΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΟΛΟΥΣ. ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΣΑΣ,  ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,  ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΤΙ «ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΑΝ  ΕΝΙΩΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ…»
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος - τ.Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Ζακυνθίων)

 «Εκφράζω την αγωνία 7 χιλιάδων μαθητών και τις συνέπειες που έχουν στις ζωές τους περιστατικά σαν κι αυτό με την πτώση του στεγάστρου στο 2ο γυμνάσιο
Δεν είχα οραματιστεί τη Ζάκυνθο με τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Αν κάποιοι την είχαν οραματιστεί έτσι ,έχουν φτωχά αισθήματα. Ίσως κάποια χρονική στιγμή να αναπτύξω τις ιδέες μου και το όραμα μου.
Πιστεύω ότι το περιστατικό ήταν η αφορμή, όμως υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές.
Βέβαια τώρα θα ασχοληθούμε με τη σημερινή δημοτική αρχή και τι έχει πράξει. Με το τελευταίο περιστατικό κάναμε αίτημα ,να ξαναέρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που προσπαθούσε από το 2019 και ο κ.Γεωργάνος, και που δεν έγινε, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων. Ο αντιδήμαρχος παιδείας μας παρουσιάζει ότι γίνονται πράξη αυτά που έχουν δεσμευτεί.
Έχουμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αποδόμηση από το δήμαρχο. Δεν παρουσιάζεται στις συνεδριάσεις, με τη δικαιολογία ότι είναι ανεμβολιαστος. Παρευρέθηκε όμως στη συνάντηση με τους  ξενοδόχους , στην οποία ήμουν παρών. Έχουμε τον αντ΄ αυτού ,που του έχει δώσει την εντολή να μιλάει αόριστα και να μη δίνει λύσεις. Υπάρχει αποδόμηση  απέναντι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Ο ρόλος μας είναι να λέμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να δίνονται λύσεις. Προσκαλώ τον κ. Σπινο, που λέει ότι όλα πάνε καλά, να πάμε να κινούμε αυτοψία στα σχολεία και να δούμε ποιος λέει αλήθειες. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας, δεν μπορούμε να παίζουμε με τον πολίτη.
Την αίτηση στο προεδρείο   την στείλαμε σήμερα, πήρε πρωτόκολλο το μεσημέρι , όμως ήταν έτοιμη η πρόσκληση ς για το δημοτικό συμβούλιο, δεν ξέρω αν θα συζητηθεί πρέπει όμως να συγκληθεί άμεσα συνεδρίαση με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων   φορέων και τους συλλόγους γονέων που έχουν ιδία άποψη γι α τα σχολεία τους. Το λέω αυτό γιατί  είναι αδρανείς οι παρεμβάσεις  της δημοτικής     αρχής προς τα σχολεία,
Οι παρεμβάσεις στο 1ο δημοτικό, εκτός της ηλεκτρολογικής που έγινε με εισαγγελική παραγγελία , ήταν αλλαγές σε πόμολα και καζανάκια.
Εργασίες σε τάξεις για παράδειγμα που υπερχυλίζουν από βροχόπτωση,  γίνονται με παρεμβάσεις   του συλλόγου και γονέων προσωπικά. Ότι παρέμβαση έχει γίνει είναι εθελοντική.
 Ο δήμαρχος έχει ανθρώπους δίπλα του χωρίς ρόλους. Οι συνεργάτες δίπλα του δεν έχουν ρόλο. Είναι ξεκάθαρο. Όταν ακούω αντιδήμαρχο που λέει ότι , «θα μπορούσα να κάνω πολλά αν ένιωθα ελεύθερος», τι να υποθέσω …. Στη καρέκλα εύκολα κάθεσαι , αλλά δύσκολα σηκώνεσαι.
Δυστυχώς και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν εφαρμόζονται, αποδομούνται και αυτές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent